דב מורן: "אני שוקל להיכנס לפוליטיקה"
"יזמת היי-טק שנסעה לעמק הסיליקון חזרה ואמרה לי יותר זול לחיות שם מאשר בארץ"
"אני חי בחרדה, אבל ההפגנה אתמול הראתה שהעם אינו אדיש והולך לאבדון בלי למחות" - כך פתח דב מורן את הרצאתו "קפיטליזם סוציאלי" בכנס ישראל 2021.
מורן הצביע על מספר בעיות שמאיימות על הכלכלה בישראל: "יוקר המחיה בישראל נוראי. יזמת היי-טק שנסעה לעמק הסיליקון חזרה ואמרה לי שיותר זול לחיות שם מאשר בארץ".
"האשמים במחירים בארץ הם לא מנהלי הפירמות. כאשר נותנים למנהלים להרוויח הם מרוויחים, זה התפקיד שלהם. בנקים ישראלים מרוויחים המון על העמלות שהם גובים מאיתנו ולכן הם לא מתמקדים במתן הלוואות (אלא אם זה לטייקון זה או אחר) - הם אבל בכך הם מועלים בתפקידם כבנקים כי קשה לגייס כסף בארץ לעסקים קטנים. חברות הביטוח אינן משקיעות בקרנות גידול או בתעשייה כי נוח להם לבצע השקעות שטחיות שאינן מחייבות התעמקות. זה קורה כי הרווחים שלהם נגזרים מהאחוזים על הכסף המנוהל ולא מטיוב הכסף. כל התופעות האלה קורות מרגולציה רעה ומחוסר אכיפה של רשות ההגבלים והגורמים הרלוונטים האחרים".
"קפיטליזם הוא לגיטימי", אמר מורן, "כאשר הוא מבוצע כנדרש ובא יחד עם דאגה לצרכן ולחלש. מישהו פה שלח לכלא או הלך לחקור את מי שעשה תיאום מחירים? מי שאמור לשמור עלינו זה הכנסת והממשלה. בארצות הברית הממשל אוכף בצורה קפדנית את נושא תיאום המחירים או שימוש במידע פנים וגם מנהלים בכירים ועשירים בחברות ענק, למשל מרתה סטיוארט או בכירי תעשיית האלקטרוניקה, הולכים לכלא ומשלמים קנסות עתק כאשר הם נתפסים בקלקלתם".
מורן ביקר את חברי הכנסת וטען כי הם חסרי ניסיון בניהול ובכלכלה וכי הם לא ישנו את השיטה שנוחה להם: "הם מומחים בפריימריס. רק איום בהקמת מפלגה חדשה ידרבן את המפלגות הקיימות".
לשאלה אם הוא שוקל להיכנס לפוליטיקה אמר: "כמו שזה נראה היום להיכנס לפוליטיקה זה מאוד מורכב, אבל אני שוקל זאת".