היום שבו התברר שבכנסת עובדים בשביל קוקה קולה ושנתניהו שודד (לכאורה, לכאורה)
ניר חפץ טוען שנתניהו "ידע שהוא במקום בעייתי", הח"כים תומכים במשקאות ממותקים ואינטל רוצה להנפיק את מובילאיי בבורסה ■ כל מה שכדאי לדעת על היום שהיה בכלכלה

לפעמים גם כשאתה יודע את הכל ומכיר את המציאות, אתה מתקשה להאמין שאתה שומע את מה שאתה שומע. ככה הרגשתי הבוקר פעמיים. פעם אחת כשקראתי את הדברים שאמר ניר חפץ בבית המשפט על מי שהיה ראש ממשלת ישראל 12 שנה, ועוד רוצה לחזור לתפקיד. תשפטו אתם ותגידו לי איך זה שהאיש עדיין מקבל תמיכה אדירה מהציבור וממנהיגיו ועדיין יש שמדברים על הפשפשים שעלו על חפץ במעצר או על רדיפת ישראל השנייה ועל הפרקילטות השמאלנית.
זה מה שאמר חפץ: "הייתי עד להרבה מקרים שבנימין נתניהו ידע שהם בעייתיים. אני מדבר על הרבה מקרים, שבנימין נתניהו עמד בצד, בניסיון לשדוד את כספי המדינה לצרכים אישיים, זה קרה עשרות פעמים... אני בטוח שהוא ידע שהוא במקום בעייתי מבחינה פלילית". סליחה, אבל גם אם זה ידוע שנתניהו מושחת (לכאורה לכאורה), אני עדיין מתקשה להאמין שדברים כאלה נאמרים בבהירות וחדות כאלה והאיש עדיין מועמד לגיטימי לראשת ממשלה.
הפעם השנייה שפערתי את הפה, היתה כשקראתי את הסיקור של רוני לינדר מוועדת הכספים שדנה במס על משקאות ממותקים - מס הסוכר, שייכנס לתוקף בינואר. גם פה קשה להאמין שחברי כנסת (בעיקר מהאופוזיציה, משום מה) כל כך מוטים לטובת הקשקושים שהאכילו אותם הלוביסטים של קוקה קולה, עד שכמעט אפשר לחשוב שהם עובדים אצל יורשי מוזי ורטהיים. מי שהציגה את המדיניות היתה רונית אנדוולט, מנהלת אגף התזונה במשרד הבריאות. היא סקרה את נזקי הסוכר בעיקר במשקאות מתוקים, והדגישה את הפגיעה הנרחבת בחברה החרדית, בחברה הערבית ובחברה הבדואית - שבהן שיעור הסובלים מהשמנה וסוכרת גבוה משמעותית.
אבל דווקא הח"כים החרדים נלחמו איתה על האינטרסים של קוקה קולה ולא של הציבור שלהם. בכלל את דבריה של אנדוולט קטעו ללא הפסקה חברי כנסת, לרוב מהסיעות החרדיות, אך גם מהליכוד, לעתים בצעקות. כמו למשל קרן ברק שהיתה בעבר לוביסטית בעצמה של חברות מזהמות או שפועלות בניגוד לאינטרס הציבורי כמו איגוד חברות הנפט והגז, איגוד חברות הביטוח, הבנק הבינלאומי וג'ול (משווקת הסיגריות האלקטרוניות). חברי הכנסת ניסו לערער על מהימנות המחקרים שהציגה אנדוולט, בעיקר בנושא משקאות הדיאט, בניסיון לרמוז כי המחקרים חלקיים, לא מספיק מקצועיים או מוטים.
באחד האירועים הכי מוציאים מהכלים הופיע כ"מומחה" רופא בכיר בשם פרופ' ארדון רובינשטיין. הוא הציג את עצמו תחילה כמומחה בלתי תלוי לסוכרת, אך בקטע הווידאו שמצורף אפשר לראות עד כמה הוא מנסה להתחמק מלענות על הקשר שלו לקוקה קולה. רק לאחר שנשאל כמה פעמים על ידי היו"ר ח"כ אלכס קושניר ואחרים, הוא הצהיר שהוא בא לוועדה כנציג החברה המרכזית למשקאות קלים (קוקה קולה ישראל) ממנה הוא גם צפוי לקבל תשלום. העיקר שהוא מנפנף במרפאה למהגרים שהוא מנהל בתחנה המרכזית, אבל לא עושה גילוי נאות על האינטרס שלו בדיון.
ואם אתם רוצים סגירת מעגל קטנה בין שני הסיפורים - קוקה קולה ונתניהו, תציצו רגע בחשיפה של נתי טוקר מ-2016 על כך שמקורבה ואיש סודה של משפחת נתניהו, נתן אשל, קיבל מעמותה של קוקה קולה שכר של חצי מיליון שקל. העמותה היתה אמורה להאבק באנטישמיות, אך היא לא עשתה כלום מלבד לשלם לאשל שכר במשך כמה שנים.
מה עוד קורה
1. איך מגיעים לערבות של 50 מיליון שקל? אשתו וגיסתו של משה חוגג, שיפקחו עליו כשישוחרר הביתה, יפקידו כל אחת 20 מיליון שקל וחוגג עצמו יפקיד 10 מיליון שקל. בינתיים מעצרו הוארך בשמונה ימים
2. אקזיט עם כוכבית - חמש שנים אחרי הרכישה המפתיעה של מובילאיי על ידי אינטל בסכום עתק של 15.3 מיליארד דולר הודיעה אתמול אינטל על הנפקתה העתידית של החברה בבורסה. לפי "וול סטריט ג'ורנל" השווי שמצפה לו אינטל הוא 50 מיליארד דולר. יש לא מעט תהית על המהלך
3. לי יש אפל פיי ואנו רוצה להגיד לכם שזה מאוד נוח. קודם כל לא חייבים ארנק כשהולכים לסופר ושנית לא חייבים לזכור את הקוד הסודי כי בטלפון יש טביעת אצבע. ועכשיו אפשר לשלם בישראל גם באמצעות גוגל פיי
4. יש אנשים שאצלם להשקיע בדירה שכורה זה מנוגד להגיון. אבל תקשיבו לזיטה סידור: "אני זקוקה למטבח שאוכל לבשל בו, חדרי שינה נעימים וחדרי אמבטיה שכיף לסיים בהם את היום - כך החלטנו להשקיע 200 אלף שקל בשיפוץ הדירה השכורה"
5. היום התברר איך זה שהדולר עצר את הנפילה שלו - בנק ישראל רכש 4 מיליארד דולר בנובמבר
6. לפעמים המגזר העסקי נותן מתנות למדינה. כך קרה במכרז המוזר על מתקן ההתפלה
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"תמיד היתה לו תשובה הגיונית": כך הצליח איש אחד להונות 1,000 משקיעים

"אנשים אמרו לי - סיימת תואר בהצטיינות בטכניון וזה מה שאתה הולך לעשות?"

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
