מידע פנים | בואו נעשה ניסוי, היכנסו לבנק ובקשו 5 מיליון דולר לקנות לירות טורקיות, תגידו שאתם ליסה הדיילת
מי נתקע עם יותר מדי תחפושות לפורים, עד איזה גיל הילדים גרים אצל ההורים, כמה צריך כדי להיכנס למאיון העליון ומי עוד נגד הביטקוין - כל מה שצריך לדעת על היום שהיה בכלכלה

כשנשאל פעם אחד משועלי העבר בשוק ההון - מה צריך כדי להצליח בחיים, הוא לקח דף דף A4 ורשם עליו בכתב יד בגדול ארבע מלים: "לדעת לדבר עם בנקים". הבחור מת די מזמן אבל הבוקר, כשעיינתי ב-800 העמודים שהגיעו מבנק איגוד בפרשת פישמן, נזכרתי כמה הוא צדק.
מי שמצליח לגייס מאות מיליוני דולרים להימורים מטורפים על הפרנק השווייצי, הדולר הקנדי והלירה הטורקית, הוא אחד שיודע לדבר עם בנקים. מי שמפסיד את כל זה בתוך ימים וממשיך לקבל מהם אשראי בכמויות עוד עשור קדימה, גם אם לא החזיר את החובות, יודע לדבר עם בנקים. מי שפושט רגל לעת זקנה אך מצליח להעביר עושר אדיר לילדיו, יודע את השפה שבה מדברים עם בנקים.
ואם כך מה כבר אפשר להגיד על מי שהשיג לדיילת הפרטית מהמטוס הפרטי, שכמובן מומן בכספי ציבור, אשראי של מיליונים? הדיילת, אישה בשם ליסה פינצ'בסקי, שמוגדרת בדיווחי הבנק כ"עובדת החברה" מוכרת וקונה, פותחת פוזיות וסוגרת משל היתה ברוקרית מט"ח מדופלמת. לכו תשאלו בבנקים, איך זה עובר בשקט. או במקום זה פשוט בואו נעשה ניסוי: התקשרו לבנק שלכם ובקשו אשראי של כמה מיליונים לקנות לירה טורקית. תגיד שזה להיט עכשיו.
מהפרוטוקולים עוד עולה שדב קוטלר, כיום מנכ"ל בנק הפועלים, שהיה מנכ"ל בנק אגוד בין השנים 2003 ל-2005 (לפני שהפרשה התפוצצה ב-2006) אישר להגדיל לאותה פינצ'בסקי את האשראי מ-1.5 מיליון דולר ל-3 מיליון דולר ובאופן זמני גם ל-4 מיליון דולר. בתגובה מסרו מקורבי קוטלר כי מדובר בדיון שהתקיים לפני כ-15 שנה. מנכ״ל בנק אגוד דאז פעל בהתאם לחוות הדעת של גורמי המקצוע ונוהלי הבנק. לאור גודל הקבוצה הנושא אף הובא לאישור ועדת האשראי של דירקטוריון של הבנק.
לפחות הוא לא הימר על הרופי
באחד הקטעים המצחיקים בדיווחים היבשים אפשר לשמוע עד דרום תל אביב את מנהלי אגוד נושמים לרווחה כשמתברר להם שהוא לא הימר גם על הרופי ההודי כמו שחששו. והכי מרתיח, הבנקים על כל המנהלים המעונבים והמיליונרים שלהם ועורכי הדין היקרים שלהם היו ממשיכים עד עצם היום הזה לתת לאליעזר פישמן מיליארדים על חשבונינו, לולא מישהו עם פי אלפיים אומץ ממס הכנסה שגרר אותו לפשיטת רגל.
ומה אם אין לכם ספונסר עשיר
משבר מחירי הדיור הגבוהים בישראל פוגע בעיקר בצעירים שרבים מהם אף פעם לא יוכלו לקנות דירה. לכן זה לא מפתיע שהמגמה של לגור אצל ההורים - מתחזקת, ומאז 2000 (ועוד לפני הקורונה) עלה שיעור בני 34-18 שגרים אצל ההורים ל-50%. הילד בן 30 והוא עדיין גר אצל ההורים? יש לו סיבות.
כמה מיליונים צריך כדי להיכנס למאיון העליון בכל מדינה?
פינת הביטקוין
הסערות של הימים האחרונים בביטקוין שנסחר השבוע ברמה של 50 אלף דולר - נמשכות. למה הוא זינק? למה הוא נפל? קבלו את ג'נט ילן נגד וקאתי ווד בעד. גם יורם גביזון שלנו לא כל כך אוהב את המטבע.
עוד כותרות
1. הגרף היומי: החלום שהילד יהיה עורך דין השתנה - עכשיו זו הילדה.
2. פוליטיקה בקבלת החלטות של הממשלה? לא יכול להיות. ומה לגבי הטיפשות וחוסר הצדק? גם לתחפושות של פורים זה הגיע
3. המנכ"ל שהקפיץ את השכר של העובדים שלו מכה שנית.
4. למה ניקול ראידמן מוכנה לצאת גם עם מי שיש לו יונדאי.
5. היתה שנה טובה בשוק ההון, והיא לא תחזור. ירון שקדי ממליץ מה צריך לעשות.