איך הוא נדבק? הכבאי שחלה בקורונה למרות שלבש חליפת מגן
הכבאי היפני שנדבק בקורונה כאשר פינה חולה מ"דיימונד פריננס", מוכיח כי הנגיף החדש יכול להתגבר על אמצעי מיגון קשוחים ■ פיזורם של נוסעי הספינה בין מדינות שונות הוא אתגר אפידמיולוגי חסר תקדים

כבאי יפני לבש את מיטב בגדי המיגון כאשר פינה חולה מספינת "דיימונד פריננס". אף על פי כן הוא אובחן ביום שישי שעבר כחולה בקורונה. ההסברים לכך יכולים להיות מגוונים: הוא לא לבש את הציוד בצורה מדויקת או שהוא טעה באופן ההסרה של החליפה. ועדיין: הסיפור ממחיש עד כמה הנגיף החדש והלא מוכר - מדבק.
זהו לא המקרה היחיד שמעיד על כך שהנגיף החדש מדבק מאוד ולעתים אף מצליח להתגבר על אמצעי מיגון קשוחים. תייר בריטי שביקר בסינגפור הדביק חמישה בריטים אחרים באתר סקי בצרפת, ההדבקה של נוסעי הספינה "דיימונד פרינסס", והעובדה שכבר יותר מ- 1,700 עובדי בריאות בסין נדבקו בנגיף, למרות ההשקעה במיגונם - אלו רק חלק מהדוגמאות.
תמונת ההדבקה העולמית כרגע לא מרנינה, בלשון המעטה. 69 אלף בני אדם נדבקו בנגיף ברחבי העולם, רובם בסין. 1,699 מהם מתו מהמחלה, ו-9,767 החלימו. למרות מאמצים עצומים לבלימתה, כולל סגר מוחלט על "המחוז הנגוע" בסין, בעולם הגלובאלי של ימינו המחלה זוהתה כבר ב-28 מדינות שונות, ומיום ליום המספרים עולים. צעדים כמו אלה שננקטים בישראל, הכוללים בידוד ביתי של החוזרים ממדינות "נגועות" יותר, אמורים לבלום ולגדר את התפשטות המחלה. השבועות הקרובים יעידו אם המאמצים נשאו פרי.
ספינת "דיימונד פרינסס" היא ככל הנראה האירוע המרתק והמדאיג ביותר שמתרחש מחוץ לסין. הספינה נהפכה למעין צלחת פטרי ענקית - מדי יום מספר החולים עליה עולה בכמה עשרות, והגיע כבר ל- 356 (המספרים מתעדכנים מדי יום) - גם לאחר כל מאמצי הבידוד. נכון לעכשיו, איש מהחולים שהתגלו על סיפונה לא מת, ואולם הלחץ על ממשלות העולם לפנות ממנה את אזרחיהם גובר.
הראשונות לחלץ את אזרחיהן הן ארצות הברית וקנדה. צעד שהגביר את הלחץ על שאר הממשלות. נכון לעכשיו, עם זאת, החולים יישארו על אדמת יפן - הן בשל הסיכון האדיר בשינוע חולים במחלה מדבקת כל כך והן בשל דרישת היפנים.
- מבודדים בים: וירוס הקורונה פוגע בתעשיית הקרוזים ומבריח משקיעים
- קורונה: טסים וחוששים להידבק? תשכחו ממסכות וכפפות - זו העצה הכי חשובה
- ספינת הקורונה: מה אוכלים, במה צופים, ומה קורה למי שחולה בווירוס
שיאו של האירוע עוד לפנינו. פיזורם של הנוסעים בין המדינות השונות ברחבי העולם, כולל אלה שטרם הראו סימני מחלה, הוא אתגר אפידמיולוגי חסר תקדים ופוטנציאל להפצת המחלה. בהעדר יד מכוונת כמו ארגון הבריאות העולמי שקולו בקושי נשמע - זה לא מבשר טובות.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

הסטודנטים באקדמיה נדרשים לראשונה לחשיבה מעמיקה - והתוצאות עגומות

6,269 משקי בית זכו בהגרלה. אבל האם בכלל כדאי לקנות דירה בהנחה?
שעתו היפה של החוסך הסולידי: יש חלופה טובה יותר לפיקדון בבנק

אחרי כמעט שנתיים: הדגמים הגדולים של טסלה מגיעים לישראל
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון
