מנכ"ל איכילוב פרופ' גבי ברבש התפטר אחרי 22 שנה: "זמן ראוי להתרעננות"
ברבש מסמן את היורש שלו: פרופ' רוני גמזו, לשעבר מנכ"ל משרד הבריאות שחזר לאיכילוב בתחילת החודש לאחר שנת צינון; "עדיין אינני יודע לאן אפנה, אך אני מתעניין בתחום הרפואה המותאמת אישית"
מנהל המרכז הרפואי איכילוב, פרופ' גבי ברבש, הודיע הבוקר לעובדי המרכז על פרישתו מהתפקיד - שנה וחצי לפני גיל היציאה לפנסיה. את הודעת ההתפטרות מסר ברבש לראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, שכן איכילוב הוא בית חולים ממשלתי-עירוני שבבעלות עיריית תל אביב. בשיחה עם TheMarker אמר ברבש כי "אני עדיין לא יודע במדויק לאן מועדות פניי, אך התחום שאני מתכוון להיכנס אליו הוא הרפואה המותאמת אישית. יש לי כמה רעיונות בנושא", אך לא פירט מעבר לכך. לשאלתנו האם יעזוב את מערכת הבריאות הציבורית, אמא ברבש כי "אני עוד לא יודע".
כעת יתנהל מכרז על אחד התפקידים הבכירים במערכת הבריאות - מנהל איכילוב, ואולם המועמד המוביל הוא בן טיפוחיו של ברבש, מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר, פרופ' רוני גמזו. גמזו חזר בתחילת החודש לאיכילוב לתפקיד מנהל בית החולים הכללי, לאחר שנת צינון שנטל בתום תפקידו כמנכ"ל משרד הבריאות. בחודש האחרון העובדים באיכילוב התקשו להבין מי מהם הוא המנהל בפועל, מה שאולי האיץ את עזיבתו של ברבש, שהייתה צפויה שכן הוא לא הסתיר את רצונו להעביר את המקל לגמזו שצמח באיכילוב. ברבש התייחס גם לכך בשיחה עם TheMarker, ואמר כי "בשלושת השבועות מאז שרוני חזר כל פעם מישהו מציץ לי לחדר לראות אם אני עדיין פה...". לדבריו, "מגיע הרגע שבו אתה צריך לדעת לשחרר ולתת למי שגידלת לנהל".
ברבש מנהל את בית החולים כבר יותר מ- 20 שנה, מאז שנת 1993. במכתב ששיגר לעובדים כתב כי "כמי שהיו שותפים שלי לדרך הארוכה והמפוארת שעשינו כאן ביחד, אני חש צורך להסביר לכם את הרקע להחלטתי. ראשית, אי אפשר להתעלם מהעובדה שאני מנהל את בית החולים שלנו מעל עשרים שנה וזה בהחלט זמן ראוי להתרעננות של ביה"ח ושלי. אני משוכנע שהעובדה, שבית החולים שלנו, הפך להיות ״מפעל חיים״ שלי ושל הרבה מהמנהלים והמנהלות שעבדו לצידי בעשרים השנים הללו - תרמה לרמת המצוינות שבה המרכז הרפואי שלנו ממוצב כיום".
בהמשך המכתב הוא מסמן את היורש שלו בהנהלת בית החולים - פרופ' גמזו, אך מבלי לציין את שמו: "לתפיסתי, מנהל טוב, נבחן, בין השאר, ביכולתו להכשיר דור המשך וביכולתו להעביר תפקיד בצורה מסודרת תוך שמירה על המשכיות ומצוינות בניהול... כבר מתחילת כהונתי - חיפשתי מועמדים להצטרף אלי לניהול ולהכשיר עצמם להתמודד על התפקיד החשוב והרגיש הזה. לי אישית, היה חשוב, וחשוב לי מאד גם היום, שעשרים השנים שהשקעתי בקידום בית החולים שלנו, והתשתית האנושית והמוסדית שבנינו יחד בעמל כה רב, לא ירדו לטמיון ויזכו להמשך פיתוח ושגשוג. וזו לכן, סיבה נוספת להחלטתי: חשוב לי מאד, לתת גם כאן דוגמא ולעמוד בהצלחה גם במבחן הזה של העברת תפקיד מכובדת לדור המשך מצטיין".
הוא גם עוקץ את הדסה והנהלתו בשנים האחרונות: "כולנו ראינו כמה קל לדרדר, אפילו בית חולים מצטיין, תחת ניהול בעייתי", הוא כותב.
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
