הטעות של משרד החינוך: למה הילדים בחופש גם היום
משרד החינוך האריך השנה את חופשת הפסח ל-15 ימים, במקום 14 ימים, והתלמידים זכו ביום חופש נוסף לאחר אסרו חג
לידיעת ההורים: בשנת הלימודים הנוכחית חופשת פסח היתה אמורה להסתיים כבר היום, אחרי 14 ימי חופשה. עם זאת, משרד החינוך החליט לסיימה ביום שני אחרי 15 ימי חופשה.
המשרד האריך את חופשת הפסח ביום, כך שהתלמידים והמורים יצאו ליום חופש נוסף ביום ראשון – היום שאחרי אסרו חג שמצוין השנה ביום שבת. זו הפעם הראשונה שבה יש חופש גם אחרי אסרו פסח. במשרד טוענים כי מכיוון שהאסרו חג מצוין ביום שבת הוחלט כי כי החזרה ללימודים תתקיים ביום שני. עם זאת, במשרד החינוך מסבירים כי בגלל ההחלטה, המורים והתלמידים יצאו לחופשת פסח השנה מאוחר יותר – ביום ראשון במקום ביום חמישי. חופשת פסח השנה קצרה מהרגיל, אך היתה אמורה להיות קצרה יותר ביום אחד.
באופן דומה, המשרד האריך השנה גם את חופשת פורים, שהיתה השנה ארוכה מהגיל לאחר שהמורים והתלמידים יצאו לחופש גם במהלך תענית אסתר.
שנת הלימודים הנוכחית היתה אמורה להיות ארוכה מהרגיל, ולכלול 225 ימים בחינוך היסודי, במקום שנה רגילה באורך של 220 ימים. זאת, לאחר ששנת הלימודים הקודמת היו חופשות ארוכות במיוחד – החופש הגדול בקיץ הוארך אך המשרד החליט לא לקזז את ימי החופשה שהתווספו בשל קיצור החופש הגדול בעבר, במהלך החגים. זו היתה שנת הלימודים הקצרה ביותר מאז קום המדינה שכללה רק 215 ימים. לכן, הוחלט במהלך השנה הקודמת "לפצות" את ההורים על החופשות הרבות בשנת הלימודים הנוכחית, ולגרום למורים "להחזיר" את הימים שבהם לא עבדו בשנה הקודמת.
עם זאת, לבסוף שנת הלימודים הנוכחית קצרה מהרגיל ובת 219 ימים בבתי הספר היסודיים ולא 228. ככל הנראה, מדובר בטעות בחישוב ימי העבודה והלימודים שנערכה במשרד החינוך, ולמרות שהתגלתה בתחילת השנה לא תוקנה אם כי ייתכן שמדובר פשוט במחטף שנועד להטיב עם ארגוני המורים. במהלך השנה הוסיף משרד החינוך שני ימי חופש נוספים לתלמידים ולמורים, שלא לצורך – בפסח ובפורים - מהלך שגרר פגיעה בהורים שנדרשים למצוא פתרונות לילדיהם במהלך החופשות וכרוך בהפסד ימי חופש ועבודה, וגם בהפסד כלכלי למשק.
זו שנת הלימודים השנייה שבה המורים והתלמידים מקבלים חופשות לא צפויות. כאמור, שנת הלימודים הקודמת היתה קצרה במיוחד. לבסוף, ההורים לא רק שלא פוצו על ימי החופשה הרבים בשנה שעברה, אלא ששנת הלימודים הנוכחית אפילו קצרה יותר ביום אחד מהמקובל.
"שנים אמרו לנו שלוח החופשות נקבע על פי סדר והיגיון וטובת התלמידים, עד שגילינו שהוא נקבע רק בשל שיקולים הקשורים לארגוני המורים", אמרה בתגובה יערה ישורון, יו"ר הורים עובדים לשינוי, שחשף את הטעות. "הגיע הזמן לשלב ידיים וליצור מערכת חינוך שמותאמת לעבודת המורים אך גם לעבודת ההורים. לא ייתכן שבעידן שלנו לוח החופשות נקבע במחשכים, ללא שקיפות וללא פיקוח והתייעצות, תוך התעלמות מוחלטת מההשפעה הדרמטית שיש לכל יום חופשה של הילדים על המשק כולו".
במשרד החינוך ובארגוני המורים טוענים באופן קבוע כי לא ניתן לקצר את את החופש הגדול בשל ההסכמים הקיבוציים שבין ארגוני המורים למדינה. עם זאת, ימי החופשה של המורים לא מעוגנים באף הסכם קיבוצי עם המדינה, והתוקף היחידי לקיומם הוא שהם השתרשו עם השנים, ומוכרים כמנהג המקום.
במשרד החינוך הבהירו כי שנת הלימודים קצרה מהמקובל רק ביום אחד בעקבות יום חופש נוסף שניתן בתענית אסתר, והסיבה לחזרה ללימודים ביום שני היא בגלל שיום האסרו חג מתקיים השנה ביום שבת. עם זאת, עדיין לא נמסרה תגובה רשמית.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו

"הכל זה הוא": שורת עזיבות ורייטינג צונח - למה רשת מובסת בקרב מול קשת?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
