לוותר על המזוודה ולעשות צ'ק-אין אונליין: כך תקצרו את התור לטיסה שלכם הקיץ
מספר הטסים שצפויים לעבור בנתב"ג בחודשי הקיץ אמנם אינו חריג ביחס לשנים רגילות, אבל אחרי שנתיים של מגבלות קורונה ובעקבות פיטורים המוניים בענף התיירות - רבים עלולים למצוא את עצמם עומדים שעות נוספות בתור להמראה ■ אז מה בכל זאת אפשר לעשות כדי לא להיתקע במשך שעות בהמתנה לטיסה? שבע עצות שימושיות לטסים בקיץ 2022

אנחנו רק בפתחה של עונת הקיץ, וכבר גובר החשש כי המראות משדות תעופה ברחבי העולם בחודשים האחרונים ובהם עומסים כבדים - יפקדו גם את הטסים בנתב"ג. על פי הערכות רשות שדות התעופה (רש"ת), ביוני החלה הסתערות של ישראלים על הטיסות הבינלאומיות, עם צפי של 1.76 מיליון נוסעים (כניסות ויציאות). ביולי ובאוגוסט, לפי רש"ת, מספר הטסים כבר צפוי לקפוץ ל-2 מיליון ו-2.3 מיליון בהתאמה. לשם השוואה, בכל ינואר-מאי יצאו מנתב"ג 2.4 מיליון ישראלים.
המספרים האלה אינם חריגים עבור חודשי הקיץ בשנים רגילות. כך למשל, באוגוסט 2019, טרום המגפה, מספר הטסים הסתכם בכ-2.2 מיליון ישראלים. ואולם השנה מתמודדות רש"ת וחברות התעופה הישראליות והזרות עם מחסור חמור בכוח אדם, שמקשה עליהן להתמודד עם הביקושים הרבים. אחרי שנתיים של מגפה, שהובילה לסגרים ובעקבות זאת לפיטורים של המוני אנשי צוות, ברחבי העולם פותחים שוב את השערים – מבלי שהספיקו להיערך מראש לעלייה הדרמטית במספר הטסים.
מנכ"ל נתב"ג, שמואל זכאי, דיווח כי בשדה התעופה נדרשים עוד כ-1,000 עובדים כדי שיהיה אפשר לספק שירות תקין לנוסעים. לפיו, השלמת מצבת העובדים תסתיים רק לקראת פסח 2023 – כך שכל עוד הביקושים נשארים גבוהים, ימשיכו הנוסעים לעמוד בתורים ארוכים מהרגיל.
מה בכל זאת אפשר לעשות כדי לא להיתקע במשך שעות בהמתנה לטיסה? להלן כמה עצות שימושיות לטסים בקיץ 2022.
לעשות צ'ק-אין מוקדם אונליין עד פרוץ המגפה סיפקו מרבית חברות התעופה בעולם אפשרות לבצע צ'ק-אין מוקדם דרך האינטרנט – שמאפשר להדפיס את הכרטיס או לשמור אותו במכשיר הסלולר ואף לבחור מושבים – אך במהלכה ביטלו את השירות בעקבות הדרישה להציג תעודת קורונה. בימים אלה, אחרי שבחודשים האחרונים הסירו מדינות ברחבי העולם את מגבלות התנועה, חלק מהחברות החזירו את השירות, מה שיכול לתרום משמעותית לקיצור התור.
כך למשל, מי שיבחר לטוס עם אל על, יוכל להיעזר בשירות טרום הטיסה שהיא מספקת. במקרה כזה, נציג של המשפחה יכול להגיע יום לפני הטיסה ולהפקיד את הדרכונים של כלל המשפחה, לשלוח את המזוודות ולעשות צ'ק-אין מוקדם, כך שביום הטיסה אפשר יהיה לדלג על רוב התורים. השירות ניתן בחינם, אבל בינתיים ניתן רק לטסים לצפון אמריקה, מדינות מזרח אסיה, דרום אפריקה, לונדון ופריז.
פרט לאל על, מרבית החברות עדיין לא החזירו את האפשרות להפקיד את המזוודות מראש. כמו כן, חברות שירותי קרקע כמו איירו הנדלינג, QAS ולאופר GHI, המספקות שירותי ה-VIP הכוללים בין היתר הסעה לשדה התעופה ואיסוף מזוודות - אינן מאפשרות הזמנות חדשות בימים אלה, בשל מחסור חמור בכוח אדם.
לבחור נציג שיעמוד בשבילכם בתור במקום שכל הנוסעים יעמדו יחד בתור להפקדת המזוודות - לאחר הבידוק הביטחוני הראשוני אפשר לבחור נציג לקבוצה או למשפחה שיעמוד עבורן בתור ויעשה את הבורדינג לכולם. בעוד הוא יחכה בתור עם הכרטיסים והמזוודות של כולם ויפקיד אותם - יתר החברים יכולים להמתין בבית הקפה הסמוך.
לוותר על המזוודה אחת הדרכים העיקריות לחסוך זמן רב בשדות התעופה היא לוותר על המזוודה ובמקום זאת להתנייד עם טרולי או תיק גב בגודל של עד 50 ליטר. ייתכן שהפתרון הזה לא מתאים לכל אחד, אבל יכול לחסוך לא רק את ההמתנה להפקדת המזוודה בבטן המטוס – אלא גם את עוגמת הנפש במקרה של איבוד הכבודה, כפי שקרה בסוף השבוע באחרון בבריטניה.
בשדה התעופה הית'רו בלונדון, שסובל ממחסור חמור בכוח אדם ומביקושים גבוהים במיוחד של טסים, התמודדו עם תקלה טכנית במערכת שינוע המטען, ואלפי נוסעים נאלצו לעלות על טיסותיהם ללא מטען, בעוד אחרים התעכבו בשדה במשך שעות בחיפושים אחר הציוד האישי שלהם. אתמול אף המליץ דובר רשות שדות התעופה, עופר לפלר, לטסים ביולי-אוגוסט: "תטוסו עם טרולי, אל תשלחו מזוודות לבטן המטוס - ותבואו עם סבלנות".
לא להגיע מוקדם מהנדרש יש מי שסבורים כי הגעה מוקדמת במיוחד – 5-4 שעות לפני הטיסה – תאפשר להם לעמוד ראשונים בתור, אבל כדאי לדעת כי זה בזבוז זמן מיותר מאחר שחברות התעופה ממילא אינן פותחות את הדלפקים לפני הזמן. לפיכך, ברש"ת ממליצים להגיע כשלוש שעות וחצי בלבד לפני הטיסה.
לבחור יעדים היוצאים מטרמינל 1 החל באפריל חזר לשימוש טרמינל 1, וחלק מחברות התעופה (בעיקר חברות לואו קוסט) ממריאות ממנו, ובהן ארקיע בטיסותיה הבינלאומיות, איזיג'ט, וויז ופגסוס. בשל המספר המצומצם יחסית של חברות התעופה הפועלות ממנו, העומס בו מופחת משמעותית מזה שבטרמינל 3, שמאגד את מרבית חברות התעופה – ולכן טיסה ממנו צפויה לכלול עומסים קצרים משמעותית.
להוריד את האפליקציה של נתב"ג השירות החינמי שמספק שדה התעופה מאפשר להתעדכן בכל המידע הדרוש עוד לפני ההגעה לנמל: לוח טיסות עדכני הכולל את כל העיכובים והשינויים הצפויים בטיסות, קבלת מידע אודות מסלול ההגעה לנתב"ג והיציאה ממנו אל כל יעד באמצעות רכב פרטי, תחבורה ציבורית ומוניות, תפוסת החניונים ועוד. כך, אפשר יהיה לצמצם את זמן ההמתנה בשדה התעופה, ואף לקצר את הדרך אליו.
לא לטוס בימים ראשון וחמישי למי שיש אפשרות לבחור את מועד הטיסה, כדאי לשים לב כי על פי סטטיסטיקות שנאספו ברש"ת, ימים ראשון וחמישי הם העמוסים ביותר בנתב"ג. השעות העמוסות ביותר הן בין 5:00 ל-9:00, מ-13:00 ועד 17:00 בערב, ובין 23:00 ל-01:00. כך, אם הטיסות שלכם צפויות לצאת סמוך לשעות אלה, כדאי להביא בחשבון שאתם עשויים להיקלע לעומס משמעותי בשדה התעופה.
כתבות מומלצות
האם הראלי בשווקים מסמן את התחתית — או שהגרוע מכל עוד לפנינו?
"פתאום הבנו שיש בעיות עם הקיבוץ": השקיעו 30 מיליון שקל בשכונה חדשה ליד שפיים, אבל אז הכל השתבש

העובדים שהמשכורות שלהם זינקו - ומה אפשר ללמוד מהסכמי השכר בהיי-טק

עשר ערים בעולם שאפשר לחיות בהן בפחות מ-4,000 שקל בחודש – כולל שכר דירה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

מטעינים את הטלפון כשהסוללה כמעט גמורה? תשכחו מהלוואה
