ביהמ"ש: אל על לא תזדקק להסכמת העובדים לצורך "חכירה רטובה" של מטוסים
בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע כי החברה תוכל לבצע חכירה של מטוס כולל הצוות ללא הסכמת הטייסים, נציגות העובדים או ההסתדרות
חברת אל על לא תזדקק להסכמת הטייסים, נציגות העובדים או ההסתדרות לצורך "החכרה רטובה" של מטוסים, קרי חכירת מטוסים על צוותיהם מחברות תעופה אחרות בארץ או מחו"ל – כך עולה מפסק דין עקרוני, שניתן בסוף השבוע שעבר, ע"י בית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב.
"עמדתה של אל על מתקבלת. ההסדר המחייב נכון מדבר על חובת היוועצות בלבד עם נציגות העובדים, בטרם קבלת החלטה על ביצוע חכירה, ולא על הצורך בהסכמת הנציגות. פרשנות זו מחויבת המציאות, לאור העובדה, כי מדובר בגוף בעל קורטוב של גוף 'דו מהותי', המספק שירותים חיוניים לציבור. קביעה כי כל החלטה הנוגעת לביצוע 'חכירה רטובה' תחייב הסכמת העובדים, עלולה ל'סנדל', החלטות החיוניות להמשך הספקה סדירה ותקינה של השירות החיוני, אותו מספקת אל על לציבור", נאמר בפסק הדין של ביה"ד האזורי לעבודה בת"א, בראשותו של השופט ד"ר יצחק לובוצקי-אב"ד והגיע ל-TheMarker.
מדובר בשלוש בקשות צד בסכסוך קיבוצי, שהגישה ההסתדרות - איגוד עובדי התחבורה, כנגד חברת אל על. שלוש הבקשות אוחדו וכולן עסקו בסוגיית היקף זכותה של חברת אל על לבצע חכירת מטוסים במה שקרוי "חכירות רטובות", דהיינו חכירת מטוס, כולל צוות הטייסים והדיילים.
ביה"ד לעבודה קבע עוד בשולי הדברים, כי "יש לקוות שהצדדים ימצו עד תום את המו"מ ביניהם ויגיעו בסופו של יום למתווה מוסכם ומסודר, הן בסוגיה הנוחכית והן בסוגיות הנוספות שהובאו לפתחו של ביה"ד זה וטרם באו לפתרונן. כאשר לפי הבנתנו, מתקיים כעת דיבור בין הצדדים, להסדר כולל של יחסי העבודה באל על".
את חברת אל על ייצגו עורכי הדין נחום פינברג ואפרת בירן.
כתבות מומלצות

הסטודנטים באקדמיה נדרשים לראשונה לחשיבה מעמיקה - והתוצאות עגומות

6,269 משקי בית זכו בהגרלה. אבל האם בכלל כדאי לקנות דירה בהנחה?
שעתו היפה של החוסך הסולידי: יש חלופה טובה יותר לפיקדון בבנק

אחרי כמעט שנתיים: הדגמים הגדולים של טסלה מגיעים לישראל
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון
