מנכ"ל אשרא: "החלטת האירופים בנושא סימון המוצרים - איתות שאסור להתעלם ממנו"
צחי מלאך מעריך כי ההחלטה לא תפגע ביצוא, אך היא ממחישה את הצורך להתרחב לשווקים נוספים
"החלטת האיחוד האירופי לאמץ הנחיות חדשות בנושא סימון מוצרים שיוצרו בהתנחלויות לא צפויה לפגוע ביצוא הישראלי, אולם החלטה זו, יחד עם הקריאות לחרם על תוצרת ישראל שנשמעות באירופה מדי פעם, הם איתות שאסור להתעלם ממנו". כך אמר היום צחי מלאך, מנכ"ל אשרא, החברה הממשלתית לביטוח סיכוני סחר חוץ. לדבריו, "על היצואנים הישראלים לעשות מאמץ להתרחב לשווקים נוספים, על מנת לפזר סיכונים".
לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 62% מהיצוא הישראלי בשנת 2014 הופנה לאירופה וארה"ב, ורק 24% הופנה לאסיה ואפריקה, לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בשנים האחרונות ישנה הסטה הדרגתית של הייצוא הישראלי ממדינות מפותחות לשווקים מתפתחים, ובראשם מזרח אסיה ואפריקה. זאת, כחלק מזיהוי הפוטנציאל הגלום בשווקים אלו, בשילוב עם חוסר היציבות הכלכלית של חלק ממדינות אירופה מאז המשבר הכלכלי העולמי ב-2008 ומשבר הרובל, שפגע בכלכלת מזרח אירופה.
מלאך הוסיף כי "גם ביצוא למדינות מתפתחות, ובעיקר אלו שכלכלתן אינה יציבה, טמונים סיכונים פוליטיים וכלכליים, אך עם סיכונים אלה ניתן להתמודד על ידי ביטוח סיכוני אשראי. פיזור היצוא כדי לא לשים את כל הביצים בסל אחד, בדומה לפיזור סיכונים בתיק השקעות, זאת על מנת לצמצם את הפגיעה הצפויה במקרה של חרם".
אשרא, החברה הישראלית לביטוח סיכוני סחר חוץ, היא חברה ממשלתית העוסקת בקידום הייצוא הישראלי באמצעות מתן שירותי ביטוח אשראי והשקעות בעסקאות יצוא לטווח בינוני וארוך (1-15 שנים) ליצואנים ישראלים. החברה מספקת כיסוי כנגד שני סוגי סיכונים: סיכונים פוליטיים הקשורים לשלטון במדינת היעד (כגון מלחמה, הלאמה) וסיכונים מסחריים, הקשורים לחברה שמולה מתבצעת העסקה (כגון פשיטת רגל). החברה מציעה, בין השאר, גם ביטוחים לאשראי קונים ולאשראי בין בנקאי.
כתבות מומלצות
האם הראלי בשווקים מסמן את התחתית — או שהגרוע מכל עוד לפנינו?
"פתאום הבנו שיש בעיות עם הקיבוץ": השקיעו 30 מיליון שקל בשכונה חדשה ליד שפיים, אבל אז הכל השתבש

העובדים שהמשכורות שלהם זינקו - ומה אפשר ללמוד מהסכמי השכר בהיי-טק

עשר ערים בעולם שאפשר לחיות בהן בפחות מ-4,000 שקל בחודש – כולל שכר דירה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

מטעינים את הטלפון כשהסוללה כמעט גמורה? תשכחו מהלוואה
