מי ינהל את המאבק על תקציב הביטחון?
בשבועיים הקרובים יחליטו שר הביטחון והרמטכ"ל על זהות מחליפו של ראם עמינח בתפקיד היועץ הכלכלי לרמטכ"ל - שייכנס לתפקיד בשיאו של המשא ומתן על תקציב 2015
בשבועיים הקרובים צפויים שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, והרמטכ"ל, בני גנץ, להחליט על זהות מחליפו של תא"ל רו"ח ראם עמינח בתפקיד היועץ הכלכלי לרמטכ"ל (היועכ"ל). המחזיק בתפקיד משמש גם ראש אגף התקציבים במשרד הביטחון (את"ק).
עמינח היה הראשון שהובא לתפקיד מהשוק האזרחי. הוא מונה על ידי שר הביטחון לשעבר, אהוד ברק. בסוף אוגוסט הוא יסיים קדנציה של שלוש שנים בתפקיד וצפוי לחזור למשרד רואי החשבון שבו הוא שותף. עמינח נשוי למנכ"לית בנק לאומי, רקפת רוסק־עמינח.
מחליפו של עמינח ייכנס לתפקיד בשיאו של המשא ומתן על תקציב הביטחון ל–2015. משרד הביטחון דורש תוספת של 11 מיליארד שקל לתקציבו ב–2015, לצד דרישה של 7 מיליארד שקל תוספת לתקציב 2014 בעקבות מבצע צוק איתן. מי שייבחר לתפקיד יוביל מטעם מערכת הביטחון את המגעים עם משרד האוצר על גודלו של תקציב הבטחון, המסתכם כיום בכ–51 מיליארד שקל נטו (כ–60 מיליארד שקל ברוטו).
בשלב זה מתמודדים על התפקיד שלושה מועמדים. הראשונה, אל"מ איריס דנון, היא האישה הבכירה ביותר בתפקיד כלכלי בצה"ל עד כה. דנון מסיימת בימים אלה לימודי תואר שני במכללה לביטחון לאומי. בתפקידה האחרון שימשה ראש מחלקת תקציבי שכר וכוח אדם במשרד היועץ הכלכלי לרמטכ"ל.
מתמודד נוסף הוא אל"מ ששון חדד, ראש מחלקת תקציבי יבשה באגף התקציבים של משרד הביטחון ולשעבר ראש מחלקת התקציבים והבקרה של זרוע היבשה. המתמודד השלישי הוא אלוף משנה אדיר אהרון, ראש מחלקת זרועות באגף התקציבים של משרד הביטחון. בעבר הובא עמינח מחוץ למערכת, לאחר ששני המתמודדים האחרונים בחרו שלא להתמודד לתפקיד.
ליועכ"ל וראש את"ק, שדרגתו תא"ל, שלושה כובעים: בראשון, הוא משמש מפקד מערך התקציבים בצה"ל, ואחראי על כ–600 קצינים ונגדים. בכובע אחר הוא אחראי לייעוץ לרמטכ"ל ולפורום מטכ"ל בתחום התקציב והכלכלה. בכובע נוסף, כראש אגף התקציבים במשרד הביטחון, הוא מייצג את צה"ל ומשרד הביטחון בנושאי תקציב הביטחון בפני הכנסת ומשרדי הממשלה, מרכז את עבודת המטה המשמשת בסיס להכנת תקציב הביטחון, מעניק ייעוץ כלכלי לגורמים במשרדו ובצה"ל ועוסק בניהול ובקרה שוטפים של תקציב הביטחון.
כתבות מומלצות

"תמיד היתה לו תשובה הגיונית": כך הצליח איש אחד להונות 1,000 משקיעים

"אנשים אמרו לי - סיימת תואר בהצטיינות בטכניון וזה מה שאתה הולך לעשות?"

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
