התנועה לחופש המידע למכון התקנים: חשפו את פעילותכם
אף שמונופול התקינה הישראלי הוא תאגיד ציבורי שמעסיק כ-1,000 עובדים ונהנה מתקציב של 400 מיליון שקל בשנה, התנהלותו הפיננסית לא היתה חשופה עד כה לציבור
התנועה לחופש המידע פנתה בשבוע שעבר למכון התקנים בבקשה לקבל מידע בסיסי אודות פעילותו. מעט מאוד ידוע על מונופול התקינה הישראלי, שמעסיק כ–1,000 עובדים ושתקציבו כ–400 מיליון שקל.
לא ידוע, למשל, אם המכון רווחי או הפסדי, ולא ברורה מידת היעילות שלו. בדו”חות מבקר המדינה ל–2011 ובמסקנות ועדת טרכטנברג הוזכר המכון כגוף בעייתי מבחינת תקינות הניהול שלו וכגוף שאחראי במידה מסוימת ליוקר המחיה הגבוה בישראל.
בפניית התנועה לחופש המידע כותבת הרכזת הארגונית של התנועה, רחל אדרי: “בהתאם להוראות חוק חופש המידע, אבקש לקבל את המידע כמפורט להלן: הדו”חות הכספיים והמילוליים המבוקרים של מכון התקנים לשנים 2010–2013; מצבת העובדים המועסקים במכון התקנים ב–2010–2013 ורכיב שכר העובדים מכלל הוצאות מכון התקנים; רשימה שמית של בעלי התפקידים הבכירים במכון התקנים - מנכ”ל, סמנכ”לים, יועץ משפטי, מבקר פנים ודוברות; שווי נכסי מכון התקנים בספרים החשבונאיים; ומחירון המוצרים העיקריים”.
“על פי חוק חופש המידע עליכם להשיב לבקשה זו בהקדם האפשרי, ולא יאוחר מ–30 יום מעת קבלת בקשה זו”.
אגב, פניית התנועה לרשות התעכבה זמן ארוך, מכיוון שלא נמצא במכון התקנים ממונה על חופש המידע או דרך לשלם את אגרת בקשת המידע, ועל כך כתבה אדרי למכון: “אני חושבת שיהיה זה נכון ואף רצוי שמכון התקנים, כמו יתר משרדי הממשלה, יפעל בשיתוף עם פורטל השירותים והמידע הממשלתי, והאזרח יוכל לשלם את בקשתו באופן מקוון, וללא עמלות נוספות. גם כך מדינת ישראל מתפארת באגרת בקשת חופש מידע מהגבוהות בעולם”.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
