חבר הכנסת שרוצה לבטל את חובת סימון המחירים בסופרמרקט
ח"כ אמיר אוחנה (הליכוד) מסביר בהצעת חוק חדשה: כך הצרכנים יחסכו 200 מיליון שקל בשנה
החובה להציג מחיר על גבי כל מוצר תבוטל, והמחירים יוצגו בסמוך להם, על המדף או באמצעות צג אלקטרוני - כך עולה מהצעת חוק חדשה שהגיש ח"כ אמיר אוחנה (הליכוד). אוחנה מציין כי מטרת ההצעה היא להפחית את עלויות התפעול הכרוכות בסימון המחירים, ובכך למעשה להביא להוזלת מוצרים.
אוחנה טוען כי "החובה המסורבלת, הלא יעילה והכמעט ייחודית לישראל לסמן מחירים על כל פריט ופריט, מביאה להתייקרות משמעותית. חובת הקמעונאים להציב עובדים שיעבדו כל היום עם אקדח המדבקות ויעברו על מאות אלפי פריטים, שמחירם משתנה לעיתים בתוך פרק זמן קצר, עובדת לרעת הצרכן בשני אופנים בולטים.
"ראשית, על פי הערכות ממעיטות, הסרת החובה המיותרת תחסוך לאזרחי ישראל לפחות כ–200 מיליון שקל בשנה בסל הקניות שלהם. שנית, ניתן יהיה להפנות יותר עובדים לקופות, למשל, ובכך לקצר את משך זמן ההמתנה הארוך בתורים, שאתו נאלצים הצרכנים בישראל להתמודד".
בתחילת 2012 ניסה משה מטלון (לשעבר ח"כ בישראל ביתנו) לקדם הצעת חוק דומה. ההצעה קודמה על ידי משרד יחסי הציבור גורן־עמיר, שייצג את רשתות השיווק דרך איגוד לשכות המסחר. מטלון הקפיא לבסוף את ההצעה בעקבות לחץ ציבורי, התנגדות ארגוני צרכנים והודעה מצד ח"כים שחתמו על הצעת החוק כי הם מסירים את חתימתם.
לפי אוחנה, מחקר שנערך ב-2008 על ידי פרופ' דניאל לוי מאוניברסיטת בר אילן, מצא כי צרכנים העורכים קניות ברשתות שיווק המחויבות בסימון מחירים, משלמים בממוצע מחירים גבוהים יותר ואינם נהנים מהוזלות, הנחות ומבצעים. לעומת זאת, אלו העורכים קניותיהם ברשתות שיווק שאינן מחויבות בסימון מחירים, משלמים בממוצע מחירים נמוכים יותר ואף נהנים מהוזלות, הנחות ומבצעים אחרים.
כמו כן, המחקר מעיד כי סימון מחירים על המדף, ובאמצעות צג אלקטרוני בפרט, יוביל למבצעים ספונטניים שיגבירו את התחרות בין הרשתות הקמעוניות, כאשר הנהנה העיקרי מכך יהיה הצרכן.