לעבוד, לגור ולחיות בדירה לדוגמה
 - חדשות - TheMarker

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

תיק מניות

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לרשימת הקריאה המלאה לחצו כאן

לעבוד, לגור ולחיות בדירה לדוגמה


קחו דירה מחניקה, בטלו את הקירות, פתחו את המסדרונות והניחו לצבעוניות להשתלט. מה קיבלתם? לופט שמתאים לכרטיס ביקור של העסק ומשמש דירה לדוגמה. ויש גם הפתעה - בעל העסק עבר לגור בה

תגובות

הדירה ברחוב ידידיה פרנקל 33 בתל אביב היתה במצב עגום, מוזנחת וחסרת חיים. ובכל זאת, ניכר הפוטנציאל הגלום בה וההבנה שאם נשקיע בה זמן, מחשבה ומשאבים, נרוויח פעמיים. קודם כל נעלה את ערך הדירה משמעותית, ובנוסף נוכל ליצור כרטיס ביקור שבאמצעותו בעל הדירה יזמין את לקוחותיו לבוא ולהתרשם מהרהיטים שהוא מייצר ומוכר.


כאשר הלקוחות הפוטנציאליים נכנסים לדירה לדוגמה, מייד מתעורר בהם רגש - חיובי או שלילי. את הרגע הזה ביקש בעל הדירה לנצל כדי לייצר תחושה חיובית, שמשמעותה: "בכזו דירה אנחנו מדמיינים את עצמנו גרים". בעל הדירה מגיע מתחום העיצוב, ולכן הרצונות 
שלו היו מגובשים פחות או יותר, רשימת הדרישות שלו היתה ידועה מראש, והאתגר הגדול היה כיצד לפתוח את הדירה כך שתתאים לצרכים הרבים.


הקונצפט הנבחר היה קונצפט החלל הפתוח, שהיה הבחירה הנכונה שתסייע להפוך את הדירה לתצוגת תכלית של עיצוב יצירתי, שהאני מאמין שלו הוא שגם אם בית הוא לדוגמה, הוא חייב להיות מקום נעים עוטף ומעורר השראה. בלופט כמו בלופט הכל פתוח, והחלל הסגור היחיד הוא חדר הרחצה. לכן המגורים בלופט מחייבים שמירה על סדר וארגון כי הכול פתוח וחשוף לעין.


התכנון הוא תהליך שכולל שיקולים רבים וקבלת אינספור החלטות. זה יכול להיות קשה, אבל זה גם כיף גדול כשיש את הכלים לראות את הפוטנציאל והאפשרויות הרבות. כשבוחרים דירה לשיפוץ כולל, אין שום צורך להתייחס למיקומי הקירות, למצב המטבח והאסלה או לגודל החדרים.


הפוטנציאל גלום בשטח הדירה, בקווי המתאר, במיקומי הפתחים והעמודים - ובתקציב כמובן. רק יד מקצועית ודמיון חופשי יכולים לנצל את מלוא הפוטנציאל.


לפני השיפוץ, חלוקת הפנים המיושנת של הדירה כללה שטחי מעבר ושטחי שירות רבים: שתי מרפסות צרות וארוכות היו ממוקמות בשני צדי הדירה, וכל החדרים מוקמו בין המרפסות האלה. כך בעצם לא היה חלון באף אחד מן החדרים, אלא רק יציאה למרפסות. השלב המרגש ביותר בשיפוץ הדירה היה ההריסה של הקירות שהיו קיימים בה עד אז: החללים נפתחו, האלומיניום הוחלף, תשתיות החשמל והאינסטלציה הוחלפו, והמטבח, הסלון ופינת האוכל הוסבו לחלל פתוח אחד גדול. כבר בכניסה לדירה ניתן להתרשם משילובי הצבעים, מהפרקט הפראי, מהתקרה הגבוהה ומהסגנון המודרני אשר מלווים את המבקר עד לסיום המעבר בין החללים, שנפתחו ללופט אחד גדול. בחלל ניכרת הקפדה מושלמת על הפריטים הקטנים, התייחסות מדויקת לגימורים, גופי תאורה נאים ושילובים ייחודים של טקסטורות וחומרים, בעזרת העיצוב והדקורציה. השאיפה היתה ליצור אווירה חמה אך גם עירונית, תעשייתית ונועזת.


המטבח: הרבה מחשבה הוקדשה גם לאזור של המטבח, אשר היה בגירסה המקורית סגור וחשוך מאוד. המטבח החדש הוצב במקום פינת האוכל הישנה שהיתה בכניסה לדירה, באופן שפותח את החלל ומרווח אותו. הוא תוכנן עם חלוקה לשני אזורים: אזור תפעולי חצי מוצנע, שבו מוצב המקרר בתוך נישה וכן גם חלק מארונות המטבח והכיריים; ואזור נוסף, מוחצן, שבו יש דלפק בר שמתחתיו הוצבו ארונות נוספים, 
שהפינתי־פנימי שבהם נפתח מצדו החיצוני של המטבח לטובת ניצול מקסימלי של מקומות האחסון. משטח העבודה עשוי מעץ, וחיפויי הקיר עשויים מזכוכית אשר עליה יש הדפס. במטבח נתלתה גם תמונה 
של רחוב הרצל בתל אביב בשנות ה–50, המשקפת את ההיסטוריה של אזור המגורים.


פינת האוכל: את העמודים והקורה שנותרו באמצע החלל הפתוח באזור הסלון החלטנו למסגר בעזרת קיר לבנים אשר נבנה בצורת האות ח' ולמקם שם את פינת האוכל של הדירה, שתאפשר ישיבה נינוחה וזרימה אנרגטית ונעימה בחלל הפתוח הגדול שנוצר. השולחן שנבחר עשוי עץ אלון צבוע בשחור, בצביעה לא אטומה, כדי ליצור מראה מיושן. 


פינת האוכל של הדירה מאפשרת ביומיום ישיבה של שישה סועדים, ויכולה להיפתח לאורך של 2.5 מטרים ובכך לאפשר אירוח של עד עשרה סועדים בשעת הצורך. מעל פינת האוכל ניתלה גוף תאורה המחובר באמצעות מוט עם צלחות זכוכית שקופה, הממשיך את הקונצפט של הדירה. כסאות הבר מסוגננים ומרופדים בבדים המשולבים בצבעים שונים.


חדר השינה: חוויית המגורים בבית הזה היא שונה מזו שקיימת בדירות סטנדרטיות אחרות, וההפרדה בין אזור האירוח של הדירה לאזור הפרטי היא עדינה מאוד. כך, מהסלון קופצים ישירות לחדר השינה, שנמצא בסמוך. מכיוון שמדובר בלופט, יש בחדר השינה מקום בעיקר למיטה. חדר השינה 
מדיף ניחוח רומנטי, כאשר במרכז שלו נמצאת מיטה בעלת ראש גבוה במיוחד, והקיר שנמצא מאחוריה מחופה על ידי טפט של אריחי בטון, ריהוט חדר השינה נותן תחושה של סוויטת יוקרה. בחדר שולבו כריות רחבות אשר יוצרות אווירה רכה ורומנטית, והחלל כולו נשלט על ידי הצבעים לבן, שחור וכסף.


כל הריהוט והאביזרים יוצרו על ידי בעל הדירה, כך שנוצרים הרמוניה אסתטית וקו עיצובי נקי במיוחד. שקעי החשמל מונמכים כדי ליצור קו חזית נקי. בארוניות שנמצאות לצד המיטה שולבו ידיות עתיקות ונעשה שילוב מתוחכם של גופי תאורה דקורטיביים ונסתרים, כמו גם תאורת לדים, שיוצרים משחקים של אור בחלל. בחלל חדר השינה יש יציאה למרפסת המשקיפה על הרחוב, החלונות והדלתות של יציאה למרפסת הוחלפו לכאלה בעלי פרופיל בלגי, שמוסתרים על ידי וילונות אפורים ורומנטיים היורדים מהתקרה לרצפה.


חדר הרחצה: בניגוד לשאר החללים שקיימים ברחבי דירה, חדר הרחצה הוא המקום היחיד בכל הבית אשר מוסתר מאחורי דלת, והעיצוב שלו מאופיין בקווים מודרניים ובתאורה דרמטית. חדר הרחצה עוצב בגוונים של שחור־לבן עם נגיעות כסופות, הקירות שלו חופו באריחים שחורים 
בשילוב של אריחים לבנים ובתוספת של פס דקור כסוף, וכדי לתת לחדר הרחצה טוויסט נוסף של יוקרה וגבריות, חלק מהתקרה שלו חופה במראה, אשר מעניקה לחדר עומק נוסף. ארון 
האמבטיה כולל כיור אינטגרלי שעשוי מזכוכית שחורה, והאסלה אף היא שחורה.


לחלל של הדירה חודר במהלך כל שעות היום שפע של אור טבעי, ועם רדת ערב נמשכת אווירת הרוגע באמצעות גופי תאורה סמויים מינימליסטים המוטבעים בקורות שברחבי הדירה, ומבליטים אלמנטים שונים בחלל.


אף שמדובר בדירה שנמצאת בבניין בן עשרות שנים אשר הושכרה כל השנים ולא שופצה מעולם, זמן השיפוץ במקרה הזה היה כחודש, 
וכל מי שנכנס לדירה המשופצת הופתע. למרות גודלה הצנוע של הדירה, כל פרט בה מונח במקומו וכל גימור מוקפד ועשוי על הצד 
הטוב ביותר.


בשורה תחתונה, שום דבר בחזות הסטנדרטית של הבניין הישן שבו שוכנת הדירה ששופצה ובחדר המדרגות המיושן אשר מוביל אליה, לא מסגיר את ההפתעה אשר מזמנת הדירה לדוגמה המשופצת. מדובר בחלל מודרני ומעוצב, העומד בניגוד גמור לסביבה הפיסית שבה 
הוא ממוקם.


שיפוץ יכול להיות מוצלח מידי? מסתבר שכן. בדיעבד, עלות השיפוץ אכן הצדיקה את עצמה, והתוצאה גרמה ללקוח לרצות להישאר בדירה כל עוד הוא גבר פנוי.


-


הכותבת היא בעלת משרד רונית מרום אדריכלות ועיצוב פנים, שמשרדה תיכנן, שיפץ ועיצב את הדירה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר TheMarker

סדר את התגובות

כתבות ראשיות באתר

כתבות שאולי פיספסתם

*#