דיור בר השגה: צפו בבית משפחת ויסברוד בשכניה - חדשות - TheMarker
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

תיק מניות

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לרשימת הקריאה המלאה לחצו כאן

דיור בר השגה: צפו בבית משפחת ויסברוד בשכניה

לאחר שנים בתל אביב, המשפחה פרשה לבית בן 117 מ"ר בגוש שגב

תגובות

מי גר פה: משפחת ויסברוד: אורלי, 35, ניר, 36, מעין, 6, יסמין, 3, וענבר, חצי שנה. ניר הוא מהנדס בחברת פלקסטרוניקס, ואורלי היא בובנאית ודולה.

הבית: נמצא בשכונה חדשה יחסית ביישוב שכניה שבמועצה אזורית משגב. הוא מתפרש על שטח של 117 מ"ר ונשקף ממנו נוף מרשים של הגליל העליון. כדי להגיע לבית צריך לרדת כמה מדרגות, שעליהן מצלה גפן מטפסת, ולחצות את הכניסה המרוצפת שלצדה ארגז חול. משמאל לדלת הכניסה תלויה מראה ממוסגרת, ומתחתיה ניצבת שידה שאבא של ניר בנה. במעלה שלוש מדרגות נמצאים חדרי השינה ופינת המשחקים. בחדר השינה של ההורים ניצב ארון עתיק שהגיע מבית הוריה של אורלי. בין חדר ההורים לחדר הילדים נמצא חדר האמבטיה, שממנו יוצאים למחסן. בתווך בין החדרים נמצאת פינת המשחקים, שמאפשרת לילדים להציץ אל הסלון דרך שורת משרביות מבטון. המטבח, פינת האוכל והסלון נמצאים במפלס נמוך יותר. המטבח, שארונותיו מחופים פורמייקה תכולה, מואר על ידי אהילים שאורלי הכינה ממסננות. בסלון נמצאים שלל רהיטים שמצליחים להרכיב חלל נוח ומזמין. הספה, שהיתה שייכת להוריו של ניר, עברה שיפוץ על ידי אורלי כמתנה ליום הולדתו של ניר. ברחבי הבית, למשל מעל לפינת האוכל, תלויים אהילים צבעוניים שאמא של אורלי יצרה מזכוכית.

אביעד בר נס

היסטוריה נדל"נית: לאחר כמה שנות מגורים בתל אביב החליטו אורלי וניר, אז זוג ללא ילדים, לעזוב את העיר ולעבור למשגב בעקבות עבודתו של ניר, שעבד אז בחממה המשפחתית ביישוב יעד. בתחילת הדרך הם התגוררו ביישוב קורנית. המעבר לפריפריה לא היה קל, אבל לאחר קצת זמן החליטו בני הזוג שהחיים בכפר דווקא מתאימים להם. הבחירה ביישוב שכניה, הסמוך לקורנית, התקבלה מפני שבאותו הזמן החלו לתכנן שכונה חדשה ביישוב. הם לקחו משכנתא בשווי 80% מהבית, וסיימו לבנות אותו לפני שש שנים, כחודש לפני לידתו של מעין.

מה שינינו: הבית השתנה לאורך השנים בהתאם לצורכי המשפחה. למטבח נוסף מזווה, שהיה כלול בתוכנית הראשונית של הבית, אך בוטל בגלל תכנון לא מוצלח. גם צבעי הקירות עברו שינויים עם השנים. אורלי מסבירה ש"הבית התלבש לאט לאט".

אביעד בר נס

על מה התפשרנו: תהליך התכנון של הבית היה מורכב ודרש מאורלי וניר לעשות ויתורים רבים, בעיקר מסיבות תקציביות. אורלי אומרת שהוויתור הכואב ביותר היה על סטודיו נפרד מהבית שישמש אותה לעבודה. היא מוסיפה שהיתה שמחה לחדר שינה נוסף, למקלחת נפרדת להורים ולחדר ארונות.

עוד עשר שנים: אורלי וניר ישמחו להוסיף על הגג יחידת הורים הצמודה לחדר עבודה או לסטודיו לא גדול. לדעתם, בית צריך לאפשר שינויים לאורך השנים בהתאם לצרכים המשפחתיים.

אביעד בר נס


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר TheMarker

סדר את התגובות

כתבות ראשיות באתר

כתבות שאולי פיספסתם

*#