אפריקה ישראל, כור, בנק הפועלים, קבוצת דלק, טבע וחברה לישראל נדרשו לדווח על פליטות פחמן
כל 25 החברות הרשומות במדד FTSE הבריטי נדרשו לדווח על ידי ארגון המייצג 64 טריליון דולר כספי מוסדיים בעולם
ארגון ה-CDP - Carbon Disclosure Project - דורש דיווח על מדיניות ניהול פליטות הפחמן וניהול הסיכונים הפיננסיים הנגרמים על ידי ההתחממות הגלובלית, כך נמסר היום מהארגון. בין השאר, נדרשו 25 חברות ישראליות הנכללות במדד ה-FTSE All World Index לדווח על פליטות הפחמן שלהן, לצד כ-2,500 חברות בינלאומיות שכבר מדווחות לארגון על ניהול הסיכונים הקשורים בהתחממות הגלובלית.
המידע משמש כ-530 משקיעים מוסדיים ברחבי העולם, המנהלים נכסים בהיקף של 64 טריליון דולר. סקר שערך ה-CDP בקרב המשקיעים המוסדיים החברים בו בארה"ב, העלה כי לאי היענות לדרישת הדיווח של ה-CDP יש השפעה על החלטת המשקיעים המוסדיים על החזקת ניירות הערך של החברות.
החברות שקיבלו את דרישת הדיווח הן אפריקה ישראל, אלווריון, בנק הפועלים, בנק לאומי, בזק, הריבוע הכחול, סלקום, כלל ביטוח, דלק רכב, קבוצת דלק, דסק"ש, אלביט הדמיה, גיוון אימג'ינג, איי.די.בי, כיל, חברה לישראל, כור, מכתשים אגן, מגדל, נייס, אסם, פרטנר, פז, פריגו וטבע.
לדברי נגה לבציון-נדן, מנכ"לית Greeneye המייצגת את ה-CDP בישראל, "המשקיעים והמוסדות הפיננסיים בעולם מכירים בהשפעה של ההתחממות הגלובלית על האיתנות הפיננסית של חברות. הסיכונים יכולים לבוא לידי ביטוי בעלייה ברמת ההוצאות כתוצאה משינויי רגולציה ברמה הלאומית והבינלאומית, דרך עלויות של פגיעה פיסית בנכסים ובתשתיות והכיסוי הביטוחי הנדרש כתוצאה מאירועי אקלים חריגים שנובעים מההתחממות הגלובלית, וכלה בפגיעה במוניטין. בישראל כיום אין כמעט מודעות, לא ברמת החברות ולא ברמת המשקיעים המוסדיים לנושא ההתחממות, אולם הגלובליזציה של שוק ההון מביאה עמה את הנושא גם לישראל. חברות ישראליות אשר משקיעים בהן גופים מוסדיים מחו"ל ושמנפיקות בחו"ל צריכות להתחיל לשחק לפי כללי המשחק הנהוגים, ולא - ניירות הערך שלהן יהפכו לאטרקטיביים פחות בעיני משקיעים זרים".
בשבוע הבא יגיע לישראל פול דיקינסון, מייסד ומנכ"ל ה-CDP לכנס "סביבה 2020" בנושא איכות הסביבה. במסגרת ביקורו, ייפגש דיקינסון עם השר להגנת הסביבה ועם הגורמים המקצועיים במשרדו, עם בכירים בהתאחדות התעשיינים, וכן עם מנכ"לים של חברות ציבוריות ישראליות.
CDP הוא ארגון בינלאומי ללא כוונות רווח, שהוקם בשנת 2000. הארגון מספק לכ-530 המשקיעים המוסדיים החברים בו מידע על התייחסות 2,500 מהחברות הגדולות בעולם לנושא ההתחממות הגלובלית על פי מדדים קבועים. בין הגופים הפיננסיים הגלובליים החתומים על ה-CDP: Merrill Lynch, קבוצת הביטוח הצרפתית AXA, קבוצת הבנקאות ANZ, Allianz, Brasil Banco, Mitsubishi UFJ,Barclays Investments, RBS Group ו-HSBC.
Greeneye פעילה בישראל במחקר ובייעוץ להשקעות אחראיות. החברה מתמחה בניתוח הזדמנויות וסיכונים הקיימים בתחומי סביבה, חברה וממשל תאגידי, ומסייעת לגופים פיננסיים ולחברות להטמיע את המידע בתהליך קבלת ההחלטות בהשקעות, במימון ובביטוח.
לדברי לבציון נדן, החברות מתבקשות לדווח כיצד שינוי האקלים והחקיקה המקומית והעולמית צפויים להשפיע על עסקיהן, מהם הסיכונים מבחינתן בהיבט הסביבתי ומהי טביעת הרגל הפחמנית שלהן. טביעת הרגל כוללת פליטות מפעילות יצור של החברה, כמה פחמן היא מייבאת למוצריה (הכוונה לפליטות פחמן ביצור מוצרי היבוא שלה) ופחמן הנפלט מנסיעות עובדיה. בנוסף נשאלות החברות מי מאנשי ההנהלה אחראי על ניהול התחום בחברה. בדרך כלל, ככל שהאחראי בכיר, כך החברה מייחסת לנושא חשיבות גדולה יותר.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

מבחינת חברות התעופה, השאלה אם תגיעו ליעד עם המזוודה היא "בעדיפות אחרונה"

רוסיה הגיעה לחדלות פירעון — לראשונה מ-1918

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל

"לעבודה שלי יש סטיגמות, היא לא נחשקת. אבל לא אכפת לי מה חושבים"
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"שגר ושכח": האם יש מניה ששווה להשקיע בה ל-20 שנה?
