איפה הילד
מעצבת דעה
החנות: MOTHER LAND
המיקום: מושב רשפון
השטח: 200 מ"ר
המעצב: סטודיו 2k בבעלות קרן שפירר וקורין גרשון.
הבעיה: ב-MOTHER LAND הבינו שיש קושי למכור עגלות תינוקות יוקרתיות ובגדי הריון מעוצבים רק באמצעות חנות אחת במתחם באזל. שלא לדבר על הקושי של הלקוחות למצוא חנייה. בעלי החנות הבינו שעליהם להתרחב כדי להיהפך לרשת, להגדיל את שורת הרווח ולהתקרב לקהל המטרה שהפרוטה מצויה בכיסו.
הפתרון: MOTHER LAND פתחו סניף במושב רשפון, שמיועד לאמהות ואבות ולאלה שבדרך. הסניף מספק להם מקום נוח להתרשם מההיצע, ללמוד את החומר ולבחור בשלווה.
העיצוב: המראה הראשוני הנגלה לעיני מי שנכנס לסניף ברשפון הוא מפתיע. לא מדובר רק בחנות ציוד לתינוקות. אמנם יש שני מרחבים מוגדרים בחנות שמדברים בשפת העיצוב המקובלת לכך - כלומר צבעים פסטליים, סידור פריטים דמוי חדר ורכות תינוקית - אבל הם נמצאים בצדה של החנות ולא מתגלים למבקר מיד עם כניסתו. בצורה מפתיעה, החנות מעוצבת בשפה של רחוב עירוני, בדומה לעיצובים שאנו מכירים מחנויות ביגוד לצעירים, ולא בשפה של חנויות הפונות לפלח השוק של MOTHER LAND.
"הרעיון היה לא ליצור עוד חנות במראה מאוד פסטורלי, אלא ליצור תחושה אורבנית ותנועה, ולכן הלכנו על מוטיבים של רחוב עם פוסטר של כביש, מכוניות ורמזורים", אומרת טלי ברזילי, מנכ"לית ובעלים של החברה בישראל.
החלל המרכזי של הסניף כלל לא נראה כמו חנות, אלא יותר כמו חדר הרצאות. רצפה המחופה בחומר המזכיר אספלט, רמזור, כיסאות קולנוע המוצבים סביב והתקרה הנמוכה - גורמים לתחושה מאוד מוזרה. ברזילי מוסיפה כי "רצינו לייצר בעבור לקוחות חוויה שונה ממה שנהוג לקבל בתחום הזה ובשוק בכלל. ההתאמה היא לנשים בהריון, ולכן יש המון מקומות ישיבה, משום שכל מה שאשה בהריון רוצה זה לנוח".
אמנם עמדת הקבלה מעוצבת בצורה אסטטית, אך למבקר מזדמן החוויה מהחנות נראית לא מזמינה. בנוסף, החנות ממוקמת בתוך המושב במבנה שממש לא משדר יוקרה, למרות ריבוע טיח צבעוני.
עם כל הכבוד למקומות הישיבה ועמדת הקפה, השילוט הלא מספק והתחושה הלא מפנקת גורמים לתהות על הקלות שבה לקוחות קונים עגלות באלפי שקלים. בהשקעה נוספת של מחשבה אפשר היה להפוך את המקום לכזה שיגרום ללקוחות לרכוש יותר מעגלות - הרי הרכישות האימפולסיוויות של אמהות הן נתח שוק לא מבוטל. אפשר לומר שבסופו של דבר החנות נראית כמו סניף לעגלות, ולא כחנות ציוד לאם ולתינוק שעושה חשק להוריד פריטים מן המדף.
ההשקעה: 700 אלף שקל.
המטרה: לגרום לנשים ההריוניות לשהות בחנות זמן רב ולרכוש עגלה בנוחות ועם הסברים מספקים.
כתבות מומלצות

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
