משרד התקשורת בוחן: האם רמפל ייבאה יותר מכשירי אייפון מכפי שהותר לה?
החברה קיבלה לפני כחודשיים אישור חד-פעמי לייבא 600 מכשירים בלבד. בינתיים היא ממשיכה לשווק את האייפון באתרי מסחר באינטרנט וברשת דינמיקה סלולר - אך מכחישה כי חרגה מהמכסה שאושרה לה
>> אגף הספקטרום במשרד התקשורת פנה באחרונה למנכ"ל רמפל, המייבאת את מכשיר הטלפון אייפון לישראל, בבקשה לבחון את חשבוניות הרכישה של המכשירים - כלומר לבדוק כמה מכשירים רכשה רמפל עד כה. גם אגף הפיקוח האלחוטי במשרד הונחה "לבדוק את העניין באופן פרטני".
על הבדיקה במשרד התקשורת הוחלט בעקבות פניות של יבואניות מתחרות, ובהן היבואנית הרשמית איי-דיגיטל, שמבקשות לבחון אם רמפל ייבאה יותר מכשירים מכפי שהותר לה. רמפל קיבלה לפני כחודשיים אישור חד-פעמי לייבא 600 מכשירי אייפון לישראל. המכשירים נמכרים בכ-2,900 שקל האחד. מאז לא קיבלה החברה אישור לייבא מכשירים נוספים. בינתיים ממשיכה רמפל לשווק את המכשירים באמצעות אתרי מסחר מקוונים מרכזיים, כגון וואלה שופס, GetIT ואולסייל.
בשבוע שעבר הודיעה גם רשת דינמיקה סלולר על התחלת שיווק המכשירים המיובאים על ידי רמפל בשבעה סניפים מרכזיים שלה. הרשת סירבה לציין מהו היקף המלאי העומד לרשותה, אך מסרה: "ככל שיהיה ביקוש נספק את המוצר".
נכון להיום, מכשירי האייפון עדיין אינם מיובאים לישראל על ידי היבואן הרשמי של היצרנית, אפל, למרות הביקוש הגדול למוצר, וזאת משום שאפל העולמית מנהיגה מדיניות של חשיפה מדורגת למוצר בעולם. בשל כך החל יבוא פיראטי של מכשירים, וההערכה היא כי כ-12 אלף מכשירי אייפון נמכרו בישראל בדרך זו עד כה - וזאת מלבד היבוא של רמפל.
אפל העולמית נלחמת ביבוא המכשירים הפיראטי ברחבי העולם. פסקל קגני, דירקטור בחברת אפל, ציין: "אנו שוקלים את צעדינו נגד היבוא המקביל של האייפון לישראל".