מניות בהצלחת ההיי-טק
הצלחה 27 / בתי הספר לעיצוב
>> מוסדות העיצוב הישראליים המובילים - בצלאל, שנקר והמכון הטכנולוגי חולון - הצליחו לפלס דרך לצמרת העיצוב העולמית. ההכרה מתבטאת בהופעת בוגרים בספרות עולמית בתחומי העיצוב, בהעסקתם בחברות בינלאומיות מובילות, בתחרויות בינלאומיות, בהצגת עבודות ישראליות בתערוכות במוזיאונים נחשבים ובחילופי סטודנטים.
הראשון שפרץ את גבולות המולדת היה המוסד הוותיק בצלאל, שהוקם לפני כמאה שנה ותפס מקום של כבוד בתחומי אמנות ועיצוב תעשייתי. למרות הוותק, המוסד הצליח לעדכן את תוכניות הלימוד ולשמור על מעמדו העולמי. שנקר נהפך לשם עולמי בתחום האופנה, ובחמש השנים האחרונות החל לתפוס מקום של כבוד גם בתחום העיצוב הגרפי, שבו התבלט מהר מאוד בארץ ובחו"ל. המכון הטכנולוגי חולון, הפועל זה כ-25 שנה, ביסס לעצמו הכרה עולמית, בעיקר בתחום העיצוב התעשייתי.
המעצב הראשון שקנה לו שם עולמי היה רון ארד, ואחריו התבססה שורת מעצבים בזירה הבינלאומית, בהם אלכס פדואה, המוכר בתעשיית הרכב העולמית, יקי מולכו ועודד עזר בעיצוב גרפי, אלבר אלבז באופנה ויעקב קאופמן ועזרי טרזי בעיצוב תעשייתי.
חלק ניכר מהצלחת ההיי-טק הישראלי מיוחס לעיצוב התעשייתי של המוצרים. מעצבי ההיי-טק השכילו ליצור התאמה בין התפקוד למראה החיצוני ולממשק משתמש ידידותי, ובכך הפכו את מוצרי ההיי-טק לתחרותיים יותר בעולם.
כתבות מומלצות

פתאום ההשקעות הכי חמות צונחות: נפט, סחורות, תשואות – למה זה קורה?

"הבית שלי בגד בי": תל אביבית שעוזבת אחרי שלושה עשורים מגלה מה שבר אותה

"חייתי במסיבה תמידית, אבל זה היה כלוב מזהב. עבודה חסרת משמעות"
פקק האוניות מול נמלי ישראל דועך והולך, ולא מהסיבות הנכונות
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

"אפשר להרוויח 30-20 אלף שקל בחודש מעבר למשכורת": איזה עסק הכי רווחי - פלאפל, פיצה, סושי או שווארמה?
