חזרה לעמוד הבית
התחברותרכישת מינוירכישת מינוי
TheMarker | כללי

אלימות הון

המגמה השלילית בשוק המניות התהפכה השבוע, ודווקא בהובלת מניות הנדל"ן. אנחנו מנצלים את ההפוגה כדי להקטין את משקל הנדל"ן בתיק - וחוזרים לחברה לישראל

לוגו הארץ
הארץ
30 במרץ 2008
30 במרץ 2008
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
לוגו הארץ
הארץ
30 במרץ 2008
30 במרץ 2008

התיקים
<<יש אנשים שנסיעה ברכבת הרים גורמת להם לתחושת בחילה. לעומתם יש כאלה שדווקא אוהבים את השיפועים החדים ושאלה ממלאים אותם באדרנלין. ויש גם סוג שלישי של אנשים - כאלה שפשוט אוהבים להסתכל על הנעשה מבחוץ.

חלק גדול מהמשקיעים מהסוג הראשון - אלה עם הקיבה הרגישה - זרקו את הסחורה שלהם בשבועות האחרונים. הם בעיקר חיפשו לישון בשקט והיו מוכנים להתפשר על המחיר כדי להשיג זאת. תקופה ממושכת אופיין המסחר בשוק ככזה של "מוכרים בלבד", ומחירי המניות רשמו ירידות חדות ומתמשכות.

כאשר לחץ כזה נרגע, המשקיעים מהסוג השני - הספקולנטים - מגבירים את פעילותם ומחפשים הזדמנויות לרשום רווחים מהירים. הקיבה שלהם רגילה לתנודות החריפות. אלה אנשים שנוהגים ללחוץ מהר על ההדק - וגם יודעים לחתוך מהר את ההשקעה כשהתרחיש שלהם משתבש.

נראה שהעצבנות בשווקים לא תוביל את הסוג השלישי, אלה המתבוננים מבחוץ על הנעשה, להשקיע בעצמם, לפחות לא בעיתוי הנוכחי. וכאשר המסחר נשלט על ידי ספקולנטים, סביר שהתנודתיות תימשך.

בשבוע האחרון התרחשה תופעה לא שכיחה בבורסה של תל אביב. מניות מובילות כמו גזית גלוב, אפריקה נכסים ואלוני חץ רשמו ביום ראשון שעבר תשואה יוצאת דופן של קרוב ל-20% ביום מסחר בודד.

גם מניות רבות אחרות זינקו ביום ראשון. התיקון האלים במחירים נרשם בשוק כולו, ובלט במיוחד במניות השייכות למדדים המשניים של הבורסה בתל אביב: נדל"ן 15, ת"א 75, ויתר 50.

לפני כשבועיים הבאנו כאן תיאור של המשקולת שמהווה השייכות למדדים אלה בתקופות שליליות מאוד, והשבוע התקבלה תמונת הראי - המשקולת נהפכה למנוף, והמניות שאיבדו מסיבות טכניות שיעור ניכר מערכן חזרו למחיריהן ערב הנפילות. המשקיעים שהטלטלות בשווקים גרמו להם לכאבי בטן ושהחליטו באחרונה לממש את האחזקות במניות האלה, סובלים עתה מכאב לב.

בשבוע האחרון נרשמו ביקושים גדולים למדדים האלה. חלק גדול מהמסחר במניות הכלולות במדדים ה"קטנים" נעשה באמצעות תעודות סל. מה שהגביר את לחץ הקנייה היה קיצור שעות המסחר, בעקבות השביתה המתמשכת של עובדי הבורסה. מנהלי תעודות הסל, שנהנו מביקושים גבוהים, נאלצו ל"התכסות על הסחורה" - לקנות את מניות המדד - בפרק זמן קצר בכשלוש שעות מבימים רגילים.

גם התיק המקומי שלנו נהנה מהתופעה, והעליות קיזזו חלק גדול מהפער שנפתח בינו לבין מדדי השוק המובילים. מניות אלוני חץ וסקופ רשמו עליות של יותר מ-20% בשבוע האחרון; אלקטרה נדל"ן קפצה בכ-30%, ומניית חד הגדילה לעשות, כשזינקה ב-45% בשבוע אחד.

לזינוק של חד תרמו הדו"ח הכספי שפירסמה השבוע וההודעה על מכירה של חברה בת בחו"ל. החברה הבת תרמה בממוצע כ-14% מהרווח הנקי של חד בשלוש השנים האחרונות. החברה הבת, שנרכשה ב-2002 בכ-1.3 מיליון יורו, נמכרת כעת תמורת כ-17 מיליון יורו.

השבוע אנו בוחרים לנצל את העליות החדות כדי להפחית את משקל מניות הנדל"ן בתיק. אלוני חץ, שכמעט חזרה למחיר שבה נרכשה, תצא מהתיק. מאז שנכנסה אלוני חץ לתיק חלו בעולם התפתחויות הצפויות להמשיך ולהשפיע על התמחור של נכסי נדל"ן. ולכן, בשלב זה אנו בוחרים לממש את האחזקה. גם משקלן של אלקטרה נדל"ן וקרדן אן.וי הופחת מאותה הסיבה.

מי שתחזור לתיק היא החברה לישראל, שסבלה מירידות שערים חדות יחסית מאז ביקרה ברמות שיא של כ-440 שקל למניה. החברה לישראל מושפעת ממחירה של מניית כי"ל שירדה באופן חריף עם מניות נוספות של הסקטור החקלאי בעולם.

-

הכותבים הם עובדי בית ההשקעות אלטשולר שחם. רן שחם הוא מנהל הנוסטרו ועידו שגיא הוא אנליסט. הכתבה אינה מהווה המלצה לרכישת ני"ע

-

מניות שנמכרו: בתיק הישראלי נמכרה האחזקה באלוני חץ (1,600 מניות בתשואה של 6.6%-), באלקטרה נדל"ן (60 מניות בתשואה של 17.6%-) ובקרדן אן.וי (50 מניות בתשואה של 5.6%-)

-

תיקון אלים

כתבות מומלצות

עומסים בנתב"ג

מבחינת חברות התעופה, השאלה אם תגיעו ליעד עם המזוודה היא "בעדיפות אחרונה"

נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין

רוסיה הגיעה לחדלות פירעון — לראשונה מ-1918

כספומט ביטקוין ברומניה. רשתות בלוקצ'יין שיצליחו לשרוד את התקופה הנוכחית - ייתכן שיזכו בכל הקופה

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל

גילה פימה. "בשיא הקושי שלי ראיתי שאני יכולה להעלות חיוך למישהו אחר שקשה לו"

"לעבודה שלי יש סטיגמות, היא לא נחשקת. אבל לא אכפת לי מה חושבים"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר TheMarker

על סדר היום

בראש החדשות:
  • ריבית
  • שכירות
  • מדד המחירים לצרכן
  • קריפטו
  • משכנתא
  • דיסני+
  • המהדורה היומית
ראש האופוזיציה בנימין נתניהו בכנסת. יהיו לו 61 מנדטים להקים ממשלת ימין?

מערי הליכוד ועד מצביעי סער ובנט: שלושת המפתחות לניצחון של נתניהו

הרשמה לתוכנית מחיר למשתכן

המשכנתא מזנקת: מה הריבית בכל מסלול, ואיזה הכי כדאי

פול וננסי פלוסי. התדמית של יו"ר בית הנבחרים תפגע?

הפורשה מרוסקת, הבעל נעצר: משפחת פלוסי שלא הכרתם

מליאת הכנסת, בשבוע שעבר. על מה עוד נותר להתקשקש?

למה לפגוע בחולי נפש? מה הרווח הפוליטי בלדפוק אותם?מילא הוויזות לארה"ב, אבל למה לפסול את חוק הטיפול בחולי נפש? מה הרווח הפוליטי בלדפוק אותם?

גמר אקס פקטור. הוחלט שלא תשמש יותר לבחירת הנציג לאירוויזיון

"הכל זה הוא": שורת עזיבות ורייטינג צונח - למה רשת מובסת בקרב מול קשת?

מחשב עם קוד

איך עוברים לפלטפורמת קוד פתוח בשפה אחת?

בשיתוף One Systems

מדדים של קסם

תוכן שיווקי
5 השביתות הגדולות בשנים האחרונות

5 השביתות הגדולות בשנים האחרונות

תוכן שיווקי
 4 חברות בענף הסייבר עם זווית ישראלית

4 חברות בענף הסייבר עם זווית ישראלית

תוכן שיווקי
 5 דברים שכדאי לדעת על "חוק מור"

5 דברים שכדאי לדעת על "חוק מור"

תוכן שיווקי
5 פסקי דין מהפכניים של בג״ץ בענייני תכנון ובנייה

5 פסקי דין מהפכניים של בג״ץ בענייני תכנון ובנייה

תוכן שיווקי

כתבות שאולי פספסתם

אילו מניות עשויות לשרוד טלטלות קשות?

"שגר ושכח": האם יש מניה ששווה להשקיע בה ל-20 שנה?

ארוחה של מקדונלד'ס. המגמה הכללית של השמנה לא יכולה להיות מיוחסת רק להתנהגות של הפרט, אלא גם לסביבה שבה כולנו חיים

בשקט בשקט, העלימה מקדונלד'ס אופציה מהתפריט – והיא יודעת בדיוק למה

דה מרקר
  • Facebook
  • Twitter
  • Android
  • Apple
  • Email
  • RSS
  • רכשו מנוי
  • בלוגים
  • תנאי שימוש
  • צרו קשר
  • פרסמו באתר
  • שירות למנויים
להורדת האפליקציה© כל הזכויות שמורות
  • דיוורים
  • מערכת
  • הנהלה
  • רכשו מנוי
  • ביטול מנוי
  • שאלות ותשובות
  • צרו קשר
  • פרסמו אצלנו
  • הצהרת נגישות

מדורים

  • כל חדשות היום
  • שוק ההון
  • נדל"ן
  • בעולם

הארץ

  • הארץ
  • חדשות
  • תרבות
  • השבוע פודקאסט הארץ
  • ספורט
  • בחירות 2022
  • סקר בחירות
  • וורדעל

כלים שימושיים

  • האימייל האדום
  • RSS
  • צרו קשר
  • תקנון האתר
  • מדיניות פרטיות
  • מידע למנויים
  • מינוי
  • כנסים
  • נגישות

Haaretz

  • Haaretz.com
  • Israel News
  • Middle East News
  • Archaeology
  • Pinochet's Chile - Israel
  • A. B. Yehoshua
  • RRR
  • Disney+ what to watch

שיתופי פעולה

  • פעילויות ליום הולדת
  • מדריך הפנסיה
  • משקיעים במחר של תל-אביב בחסות גינדי TLV
  • השקעות נדל"ן בחו"ל
  • SUPERMARKER – צרכנות פיננסית
  • התחדשות עירונית
  • CitySquare
  • Detaly.co.il
  • מטבחי חוץ
  • עורכי דין
  • מינוס אחת
  • משרדי תיווך
  • מוסכים מורשים
  • גישור משפחתי
  • ביטוח חיים בארצות הברית
  • תכנון פרישה מקצועי
  • טיפול בוורטיגו
  • עורכת דין פלילית באשדוד
חדשות, ידיעות מהארץ והעולם - הידיעות והחדשות בעיתון הארץ. סקופים, מאמרים, פרשנויות ותחקירי עומק באתר האיכותי בישראל
© כל הזכויות שמורות להוצאת עיתון הארץ בע"מ