גורו ההשקעות ג'ים קריימר: למכור מיד את כל מניות הפיננסים
לדבריו, "בשוק שבו מניה של 80 דולר נופלת ל-2 דולרים בתוך לילה אחד, אי אפשר לסמוך על הנתונים במגזר הפיננסים"; קריימר המליץ רק על קניית המניה של ויזה, שתצא היום להנפקה
>> קריסתו של בנק ההשקעות בר סטרנס, שנמכר בתחילת השבוע תמורת 2 דולרים למניה לג'יי.פי מורגן צ'ייס לאחר שהגיע לסף פשיטת רגל בעקבות משבר האשראי, עשויה להיות ההקדמה לקריסה כוללת של מערכת הבנקאות ובנקי ההשקעות בארה"ב - כך אמר שלשום גורו ההשקעות ג'ים קריימר בתוכניתו "Mad Money", המשודרת בערוץ חדשות הפיננסים CNBC.
"בשוק שבו מניה של 80 דולר נופלת ל-2 דולרים בתוך לילה אחד, אי אפשר לסמוך על הנתונים במגזר הפיננסים", אמר קריימר. "חייבים למכור את המניות האלה. הבנק הפדרלי הפגין נכונות לחלץ את עסקי האשראי של הבנקים, אך זנח את נכסיהם".
קריימר הסתייג ממכירתה של מניה אחת בלבד: מניית ג'יי.פי מורגן, שרכש את בר סטרנס תמורת 2 דולרים למניה - סכום הקטן פי עשרה משווי השוק של בר סטרנס ביום שישי. לטענת קריימר, בכירי ג'יי.פי מורגן ידעו כי הבנק הפדרלי היה חייב לפתור את משבר הנזילות בבר סטרנס לפני פתיחת המסחר בשוקי אסיה ביום שני, וניצלו זאת כדי להגיש את ההצעה הנמוכה ביותר לרכישת הבנק.
קריימר אמר כי "העסקה לא היתה השתלטות (takeover), אלא takeunder (השתלטות בה נרכשת חברה במחיר למניה הנמוך משווי השוק שלה). מעכשיו ניתן לצפות רק לעסקות כאלה".
קריימר הוסיף כי כל מגזר הפיננסים נמצא כעת תחת לחץ, ואמר כי ליהמן ברדרס, וואקוביה ובנק המשכנתאות ואשינגטון מיוצ'ואל לא סובלים אמנם מבעיות נזילות חמורות כמו בר סטרנס, אך העריך כי מניותיהם "נמצאות בצרות", וכי הן ימשיכו ליפול.
המניה הפיננסית היחידה שעל רכישתה המליץ קריימר היא מניית ויזה, שתצא היום להנפקה ראשונה לציבור (IPO) בבורסת ניו יורק. ויזה מתכוונת להנפיק 406 מיליון מניות לציבור, בטווח מחירים של 37-42 דולר למניה. הננפקה תסתכם בגיוס הון בסך 15-17 מיליארד דולר - ה-IPO הגדול ביותר אי פעם בארה"ב, והשני בעולם רק להנפקת בנק ICBC הסיני ב-2006.
כתבות מומלצות

מבחינת חברות התעופה, השאלה אם תגיעו ליעד עם המזוודה היא "בעדיפות אחרונה"

רוסיה הגיעה לחדלות פירעון — לראשונה מ-1918

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל

"לעבודה שלי יש סטיגמות, היא לא נחשקת. אבל לא אכפת לי מה חושבים"
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"שגר ושכח": האם יש מניה ששווה להשקיע בה ל-20 שנה?
