גוגל ישראל תגיע למחזור של 50 מיליון דולר השנה; חוזה זינוק ל-100 מיליון דולר ב-2008
החברה מחזיקה בכ-50% משוק הפרסום באינטרנט בישראל; היקף הפעילות שלה ב-2007 גדל בכ-150% בהשוואה ל-2006
גוגל ישראל תסיים את 2007 במחזור מכירות של מעט יותר מ-50 מיליון דולר - גידול של כ-150% בהשוואה למחזור שלה ב-2006. כך נודע ל-TheMarker.
לפי מקורות בכירים בענף האינטרנט התחזית של גוגל ישראל להכנסות מפרסום ב-2008 מכוונות ליעד של כ-100 מיליון דולר - כלומר החברה צופה זינוק נוסף של 100% בהכנסותיה. לפי הידוע, כ-85% מהמחזור מגיע מהפעילות של גוגל ישראל בתוך ישראל.
לפני כחודשיים פורסם ב-TheMarker כי החברה צופה שתסיים את 2007 עם הכנסות של כ-40 מיליון דולר. מאז תפחו ההערכות בכ-25%, וכעת הן מנבאות הכנסות של 50 מיליון דולר.
החברה נהנתה השנה בעיקר מכניסת מפרסמים חדשים, עסקים קטנים ובינוניים, שלא השתתפו קודם לכן בעוגת הפרסום הכוללת - וכעת יכולים לפרסם בגוגל במודל של תשלום פר קליק. גוגל ישראל סירבה להתייחס לידיעה ומסרה כי החברה "אינה נוהגת למסור מידע על תוצאותיה הכספיות".
לשם השוואה, חברת ואללה, שנחשבה עד לא מזמן לשחקן הגדול ביותר באינטרנט המקומי, צפויה לסיים את 2007 עם הכנסות מפרסום של כ-25 מיליון דולר. ואללה החלה ברבעון השני של 2007 לרשום גם הכנסות ממערכת ה-AdVantage, פלטפורמת הפרסום של מודעות טקסט בתוצאות חיפוש ובהתאמה לתוכן, וכן משיתוף הפעולה עם ICQ - ועדיין היא תגיע ב-2007 לכמעט 50% ממחזור העסקים של גוגל.
מי שחשב שגוגל ישראל נהנית בצמיחה שלה בעיקר מתקציבי פרסום של חברות היי-טק וטכנולוגיה שפונות לקהל הבינלאומי ולא לקהל הישראלי, טועה. מסתבר שאלה הם פחות מ-15% מהמחזור. עיקר ההכנסה של גוגל מגיעה מתקציבי פרסום של כמה גופים גדולים, בהם בנקים, בתי השקעות ורשתות סלולר - שמשקיעים כל אחד כמיליון דולר על פרסום מודעות מלים בגוגל.
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
