אירופה מצביעה דיזל
יותר מ-50% מהמכוניות החדשות שנמכרות באירופה מצוידות במנועי דיזל, הנחשבים לחסכוניים ב-25%-40% בהשוואה למנועי בנזין. למרבה המזל - וכנראה שלא מדובר במזל מקרי - תקנות הזיהום של האיחוד האירופי מתמקדות ב-CO2 ולא בגזים אחרים. מנועי דיזל חסכוניים פולטים פחות CO2 בהשוואה למנועי בנזין. לעומת זאת, הם פולטים יותר תחמוצות חנקן, חלקיקי פיח ומזהמים אחרים, שתורמים פחות לאפקט החממה, אבל הם הרבה יותר רעילים לבני אדם.
בישראל, בניגוד לאיחוד האירופי, מתכוונים למדוד את כל סוגי הגזים הרעילים, ובהתאם לתוצאות להעלות או להפחית את מס הקנייה על הדגמים השונים. לפי השיטה הישראלית, המכונית הידידותית ביותר לסביבה היא טויוטה פריוס ההיברידית, שחוגגת כבר עשר שנות ייצור.
תעשיית הרכב האירופית עוד רחוקה ממכוניות היברידיות. היצרנים אמנם הציגו כמה דגמים, אלא שמדובר בדגמי קונצפט ותצוגה, שלא בשלים לייצור המוני ולשיווק. מנהל הפיתוח של רנו, פטריק פלאטה, אמר בראיון לעיתון "AUTOMOBILWACHE": "אנחנו לא נייצר מכוניות היברידיות בשנים הקרובות. האסטרטגיה שלנו היא להמשיך ולהתמקד בדיזלים". לדבריו, הטכנולוגיה ההיברידית יקרה מדי והעלויות הנוספות הכרוכות בייצור הופכות את כל העסק ללא כלכלי ולא אקולוגי.
ואילו המתחרה מבית, חברת פז'ו, מאיצה פיתוח של מנוע דיזל היברידי - שילוב בין מנוע דיזל למנוע חשמלי, להבדיל מטויוטה המשלבת בין מנוע בנזין למנוע חשמלי. הכוונה היא להתקין את המנוע בפז'ו 308 החדשה, המוצגת בפרנקפורט, וליהנות מכל העולמות - גם דיזל וגם היברידי. היעד המוצהר של פז'ו הוא השקה ב-2010, שיעור פליטה של 90 גרם CO2 לק"מ ותג מחיר שיהיה גבוה ב-1,500-2,000 יורו בהשוואה ל-308 רגילה.
כתבות מומלצות

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
