דיסקונט והבינלאומי רוכשים גם את המניות של הראל בויזה כאל
בנק דיסקונט והבנק הבינלאומי מבססים את האחיזה בחברת כרטיסי האשראי ויזה כאל לקראת ההנפקה המתוכננת במהלך השנה. שני הבנקים מנהלים מו"מ מתקדם עם חברת הביטוח הראל לרכישת 5% ממניות חברת כרטיסי האשראי שנמצאות בבעלותה. הרכישה תתבצע בחלקים יחסיים, כך שדיסקונט ירכוש תמורת כ-50 מיליון שקל כ-3.66% מהמניות, ואילו הבינלאומי ירכוש 1.34% תמורת כ-20 מיליון שקל. הרכישה תשקף לויזה כאל שווי של 1.5 מיליארד שקל, אותו השווי שבו רכשו שני הבנקים את מניות קבוצת פישמן לפני כמה חודשים. אחרי רכישת המניות של הראל יחזיק דיסקונט כ-72% ממניות החברה, והבינלאומי יחזיק 28%.
בקיץ האחרון רכש דיסקונט כ-17% ממניות ויזה כאל מקבוצת פישמן, והבינלאומי רכש כ-7% מהמניות. הרכישות האחרונות יוכלו להבטיח לבנק דיסקונט מצב שבו האחזקה שלו לא תדולל מתחת ל-51% גם אחרי ההנפקה המתוכננת, כך שהבנק ימשיך לשלוט בחברה.
הבינלאומי צפוי ליהנות במהלך השנה מרווח הון, שכן הנפקת החברה צפויה להתבצע בשווי גבוה יותר של כ-2 מיליארד שקל. מבחינת הראל מדובר במכירת מניות שרכשה החברה מבנק דיסקונט במהלך 2001. הראל, שרכשה באחרונה את קופות הגמל והקרנות של פיא מבנק לאומי, בוחנת הנפקת כרטיס אשראי עצמאי. מכירת מניות ויזה כאל תפחית את האינטרס שהיה לחברה להנפיק את הכרטיס באמצעות ויזה כאל.
ויזה כאל נחשבת לחברת כרטיסי האשראי השנייה בגודלה בענף, שבו פועלות שתי חברות נוספות (ישראכרט של הפועלים ולאומי קארד של לאומי). החברה היתה בעבר בבעלות משותפת של בנק לאומי ובנק דיסקונט, אולם ב-99' אילץ הממונה על ההגבלים העסקיים את שני הבנקים לפרק את השותפות. בתום תהליך התמחרות רכש דיסקונט את האחזקות, מה שהוביל להקמת חברת כרטיסי האשראי החדשה של לאומי.
כתבות מומלצות
המכונית הפרטית עוברת מהפכה שסוחפת את כל התעשייה
"חיים את הרגע": אוכלים במסעדות, יוצאים לבלות — וטסים לחו"ל
"הבטיחו לקדם אותי ואז הביאו מישהו מבחוץ. אם זה יקרה שוב – אתפטר"
נטישת מנהלים, חוב תופח — ותשואת חסר עמוקה: מה קורה בשיכון ובינוי?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"הפסקתי להעסיק צעירים. הם מפונקים ולא ראו אותי, אלא רק רצו לקחת ממני"
