HP טוענת כי פיתחה שיטה שתכפיל את ביצועי השבבים פי 8 מהקיים כיום
ענקית המחשוב אמרה כי היא צופה להשיק עוד השנה אבטיפוס של השבב המהיר
HP, יצרנית המחשבים האישיים הגדולה בעולם, טוענת כי מחקר חדש עשוי לאפשר לה להפר את "חוק מור". הפעם, לא מדובר בחוק שיסבך את החברה בפלילים, אלא בתיאוריה של גורדון מור, ממייסדי ענקית השבבים אינטל, שלפיה ניתן יהיה להכפיל את ביצועי מעבדי המחשב כל שנה וחצי. התיאוריה של מור החזיקה מעמד בינתיים 40 שנה - אף כי בקצב של שנתיים דווקא - אך כעת טוענת HP כי מצאה דרך לדחוס את המעגלים על גבי השבב פי 8 מהקיים כיום - בבת אחת. החברה אמרה כי היא צופה להשיק השנה אבטיפוס של השבב המתוכנן.
לדברי HP, היא תוכל לייצר את השבבים במפעלים הקיימים, עם שינויים קטנים, מאחר שהשיטה דוחסת יותר מעגלים חשמליים שגודלם לא שונה. עד כה, שיפרו יצרניות השבבים את ביצועי השבבים באמצעות הקטנת המעגלים על גבי הסיליקון, וכך איפשרו את הגדלת מספר המעגלים על שבב יחיד. המעבד הראשון של אינטל ב-1971 הכיל 2,300 טרנזיסטורים, לעומת שבב המונטסיטו החדש, המכיל 1.7 מיליארד טרנזיסטורים. כיום, לאינטל מעגלים בעובי 65 ננומטר (מיליונית מילימטר), ומעוניינת להקטין עובי זה ל-45 ננומטר עד סוף השנה.
אך הקטנת המעגלים החשמליים לא תוכל להימשך לנצח, לדברי מהנדסים. ככל שמתעסקים בגדלים קטנים יותר, כך תהליך הייצור מסובך יותר, ובעוד כ-10-15 שנים כבר תהיה האטה בשיפורי הביצועים, שהתקדמו עכשיו פחות או יותר לפי הקצב שהכתיב "חוק מור". כמו כן, כיום מתקרבים השבבים למגבלה הבסיסית של גודל האטומים והמולקולות המרכיבים אותם. אי אפשר יהיה כמובן להטביע מוליך שרוחבו צר יותר מרוחבו של אטום בודד.
כתבות מומלצות
"הפסקתי להעסיק צעירים. הם מפונקים ולא ראו אותי, אלא רק רצו לקחת ממני"

"קנינו ב-1.8 מיליון שקל, היום הדירה שווה 4.4 מיליון": עוד הגרלה יוצאת לדרך. מה הסיכוי לזכות?

סיוט בחופשה: 7 תחנות במסלול הייסורים שצפוי לכם בקיץ 2022
