אלוף במיל' עמידרור: אני פסימי לגבי הצלחת ארגוני המודיעין בעידן האינטרנט
תשכחו מדמות הסוכן החשאי שאתם מכירים, מלחמת המידע עברה בשנים האחרונות במלוא הכוח לאינטרנט ולפי ההתבטאויות של העוסקים בתחום, הממשלות וארגוני הביון עדיין לא ממש יודעים איך לאכול את זה.
"עבודת כריית המידע מהאינטרנט היא אמנות ולא כל אחד שניגש למחשב, יכול לעשות את זה", הסביר אמש ראש חטיבת המחקר באמ"ן לשעבר, אלוף במילואים יעקב עמידרור, בכנס לוחמת מידע מקוונת שאירגן מכון נטוויז'ן לחקר האינטרנט באוניברסיטת תל אביב. "צריך לבנות אנשים שיגיעו לרמה גבוהה של השגת מידע מהאינטרנט", ציין עמידרור. "העולם הזה שינה לגמרי את פני המודיעין, מדובר בים ענק שדגים יכולים להיטמע בו בקלות. סוכן זר שיושב בתל אביב, יוכל לדווח הביתה בקלות ויהיה קשה מאוד לתפוס אותו. ניתן ליצור דרך האינטרנט רשתות שקשות מאוד לאיתור. מדובר באתגר בלתי רגיל למודיעין והוא יותר קשה בסדרי גודל משמעותיים בהשוואה למה שהיה מוכר בעבר", חשף עמידרור.
אתגר נוסף לארגוני הביון הוא העובדה שכבר אי אפשר לבצע סינון של אזרחים חשודים לפי מיקום. "האינטרנט גרם לכך שכדי לשמוע אידיאולוגיה לא צריך להגיע למסגד או לנקודת התארגנות כלשהי", הסביר עמידרור. "איבדנו את היכולת לאבחן את האנשים החשודים - המידע יכול להגיע לכל מקום בעולם". לדברי עמידרור, גם אם המדינות ייצרו מערכות טובות יותר מאלה הקיימות כיום, זה יהיה מאבק קבוע בין מי שמבקש להסתתר לבין מי שרוצה לאתר אותו. "האינטרנט מבטיח למודיעין חיים ארוכים של אתגר הדדי, אבל אני לא אופטימי לגבי מידת ההצלחה של ארגונים כאלה".
כתבות מומלצות
"הפסקתי להעסיק צעירים. הם מפונקים ולא ראו אותי, אלא רק רצו לקחת ממני"

"קנינו ב-1.8 מיליון שקל, היום הדירה שווה 4.4 מיליון": עוד הגרלה יוצאת לדרך. מה הסיכוי לזכות?

סיוט בחופשה: 7 תחנות במסלול הייסורים שצפוי לכם בקיץ 2022
