הביקוש לבכירים בהיי-טק עלה ב-17% ב-2005
כך עולה מנתוני חברת ג'וב אינפו. הביקוש למנהלי פיתוח בתחום החומרה עלה ב-36%. בחברות התוכנה חלה עלייה של 32% במספר משרות בדרג סמנכ"ל, מנהלי יחידות או תחומים
העליות בביקוש לעובדי היי-טק ב-2005 באו לידי ביטוי גם בביקוש לבכירים. מנתוני חטיבת Executive של קבוצת ג'וב אינפו, המתמחה בגיוס ובהשמה של בכירים בענף ההיי-טק, עולה כי ב-2005 נרשמה עלייה ממוצעת של 17% בביקוש למנכ"לים, לסמנכ"לים ולדירקטורים.
הביקוש למנהלי פיתוח בתחום החומרה עלה ב-36% בהשוואה ל-2004. לדברי מנהלת חטיבת Executive בג'וב אינפו, מיה פופס-גרין, מנהלי פיתוח בתחום החומרה מחוזרים יותר, מרוויחים יותר, ולכן גם בררנים יותר ובוחנים היטב את הצעות העבודה. מרבית הביקוש לבכירים בתחום החומרה מגיע מחברות סטארט-אפ.
בחברות התוכנה בלטה עלייה של 32% במספר משרות בדרג סמנכ"ל, מנהל יחידה או מנהל תחום, לעומת 2004. במשרות דירקטור או מנהל מוצר בחברות התוכנה נרשמה עלייה של 36% במספר המשרות ב-2005 לעומת 2004. בסך כל המשרות בתחום התוכנה, שהוצעו לבכירים בחטיבת הבכירים של ג'וב אינפו, נרשמה עלייה של 17% לעומת 2004.
ב-2005 בלטה עלייה של 37% במספר תפקידי שיווק, מכירות, וניהול יחידה עסקית בחברות המולטי-דיסיפלינאריות.
פופס גרין ציינה, כי 2005 התאפיינה בניידות גבוהה ובהחלפת מנכ"לים בארגונים. לדבריה, בולט המחסור במנכ"לים בעלי ניסיון עסקי משמעותי להובלת חברות. "תם עידן ילדי הפלא", טענה. "החברות מבקשות לגייס בכירים בעלי ניסיון עסקי מובהק, ובעלי הצלחה מוכחת בפתיחת שווקים ובמכירות".
לא כולם מסכימים שאכן יש עלייה בביקוש
האם הביקוש לבכירים בענף ההיי טק נמצא במגמת עלייה משמעותית של 17% כפי שחברת ג'וב אינפו מדווחת? האם לכם כמנהלים בענף כדאי לדרוש תוספת שכר או לאיים בעזיבה? מתברר שגם בנתוני כוח אדם, התשובה תלויה בנשאל ואין נתונים אוביקטיביים.
בחברות השמה אחרות מג'וב אינפו יש הסכמה שנרשמה עלייה אך לטענתם מדובר בעלייה מדורגת של אחוזים בודדים ובמקרה הטוב עלייה של 10%. לדוגמא, מנכ"לית חברת ההשמה MIT מקבוצת מנפאואר, עידית פדן, המסכמת כעת את נתוני 2005 ולכן אינה מוכנה לתת מספרים סופים, מדברת על עלייה בשיעור של אחוזים בודדים בלבד. באותן חברות, מתחרות יש לציין, אומרים כי למרות שהביקוש הכללי לעובדים בענף ההיי-טק עלה בשנה האחרונה בעשרות אחוזים, עדיין מרבית החברות משתדלות שלא להרחיב הצוות הניהולי.
הבעייה אינה במגמה. היא ברורה. ענף ההיי-טק התאושש משמעותית בשנתיים האחרונות, אך קשה להשיג נתונים אובייקטיבים מלאים המצביעים על כל היבטי התאוששות זו, בעיקר כאשר מדברים על כח האדם בענף. אף חברה לא מתנדבת לספר כמה עובדים היא קולטת/מפטרת או כמה היא משלמת להם, אין גם גוף שעוסק באיסוף נתונים אלו. חברות ההשמה השונות מספקות נתונים רבים, אך נתונים אלו אינם מקיפים את כלל השוק אלא מתייחסים לפעילות של כל אחת מהן, ולעיתים אינם נעדרים אלמנטים יחצ"נים. נתוניו של פרופסור משה צבירן מאוניברסיטת תל אביב מספקים תמונה אוביקטיבית ואמינה, אך מתייחסים בעיקר למגמות בתחום השכר וההטבות בענף.
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
