דן מצטרפת לקבוצת מטרו-רייל
התפתחות מפתיעה במכרז הרכבת הקלה בתל אביב
התפתחות מפתיעה במכרז הרכבת הקלה בתל אביב. חברת האוטובוסים דן, שניהלה בחודשים האחרונים מו"מ אינטנסיווי עם קבוצת ספידן - אחת משלוש המתמודדת במכרז - חתמה בימים האחרונים על הסכם הצטרפות לקבוצה מטרו-רייל המתמודדת אף היא במכרז.
המעבר של דן בסמוך למועד הגשת ההצעות במכרז הפתיע רבים בענף, וכמה מהם אף אמרו כי דן עשתה טעות אסטרטגית, מאחר שהצטרפה לקבוצה שבה כבר קיים מפעיל תחבורה ציבורית. קבוצת מטרו-רייל כוללת את חברות הבנייה והתשתיות הישראליות שיכון ובינוי ואשטרום, יצרנית הקרונות והקטרים הצרפתית אלסטום, מפעילת התחבורה הציבורית הצרפתית קונקס המפעילה קווים בישראל. כמו כן כוללת הקבוצה את חברת התשתיות הגדולה בעולם VINCI ו-ZUBLIN הגרמנית שהצטרפו אליה באחרונה.
מקורות בענף אמרו כי דן החליפה קבוצות, מאחר שלא הסתדרה עם כמה מהחברות בקבוצת ספידן. בדן אמרו אתמול כי לפי ההסכם, נהור, החברה הבת של דן, תשתף פעולה עם קונקס הצרפתית בקבוצת מטרו-רייל.
כתבות מומלצות
"זו ההחלטה הכי מפחידה שעשיתי. כשנצליח, נהיה הבסיס למהפכת המחשוב הבאה של האנושות"

"נמאס מהמחירים המטורפים של המרכז. פה אני משלם 2,600 שקל על דירת גן — והכל מהטבת המס"
"לא תיארתי לעצמי שיש דבר כזה בצה"ל": בית הספר הכי טוב בישראל נמצא בכלל בגלילות
"ההורים שלהם משלמים אלפי שקלים בשנה - והם מסתובבים בעולם כמו בעלי בית"
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
