ארנה: האטרקציות לא משכו את הקונים
הקניון הכי יקר בארץ נפתח על המרינה בהרצליה בנובמבר 2003 לקול תרועות חצוצרות - 153 מיליון דולר הושקעו במיזם שאמור היה לשנות את מפת הקניונים בישראל. בשונה מקניונים אחרים, הרעיון שעמד מאחורי ארנה היה שלא החנויות ימשכו את הקהל אלא הקניון עצמו. ברוח זו הוקמו בקניון במות להופעות ואטרקציות יוצאות דופן כגון יער גשם עם חיות אמיתיות. בינתיים ההשקעה עדיין לא הוחזרה וגם השוכרים לא מאוד מרוצים.
שטח: כ-15 אלף מ"ר שטחי מסחר ועוד כ-5000 מ"ר שטחי בידור ואטרקציות
תמהיל חנויות: בקניון פועלים 135 עסקים ואטרקציות לילדים - טורנדו, סימקס ויערנה
- יער טרופי. העוגנים המסורתיים כגון סופרמרקט אינם נמצאים בקניון. במקום חנות הכלבו המסורתית הוקם בו ה-VIEW, מתחם קניות לצעירים.
למרות התחרות העזה עם קניון רמת אביב וקניון שבעת הכוכבים, בארנה לא הצליחו ליצור תמהיל חנויות מבדל, ורוב רשתות האופנה המפעילות חנויות בקניון נמצאות גם אצל המתחרים. כך למשל טופ שופ, שהפעילה חנות יחידה בקניון בתוך ה-VIEW, פתחה בשנה האחרונה חנות גם בקניון רמת אביב.
שכ"ד: יורם פיק, מנכ"ל הקניון, דיווח במאי 2004 במלאת שנה לקניון, כי רשתות האופנה משלמות 86-85 דולר למ"ר, המסעדות משלמות 55-50 דולר למ"ר, העוגנים (רשתות מובילות) - 40-28 דולר למ"ר והאטרקציות משלמות 25 דולר למ"ר. בנוסף, משלמים השוכרים דמי ניהול של 15 דולר למ"ר.
עם זאת, בענף הקמעונות מדווחים גם על עסקות ב-30 דולר למ"ר, למשל בחנות קרביץ שנפתחה בקניון לפני כמה חודשים.
מכירות למ"ר: "הפדיון הממוצע למ"ר בקניון ארנה הוא 600-560 דולר", אמר יורם פיק, מנכ"ל ארנה, לקראת ציון שנה לפתיחת הקניון. פיק אמר אז כי ברשתות האופנה בקניון הפדיון למ"ר הוא כ-550 דולר ואילו בחנויות המזון הוא 700 דולר. למרות ההצהרות על פדיון שהופך את ארנה לאחד הקניונים המובילים בישראל, השוכרים מדברים על פדיון ממוצע למ"ר של 300-250 דולר ועל קניון בינוני למדי.
אדריכלות: העיצוב בארנה מצועצע מאוד. מוטי זיסר, יו"ר אירופה ישראל, רצה ליצור קניון שמזכיר את לאס וגאס והשקיע בכך. הקניון המצוי על חופו של ים מתעלם כליל ממנו ואטום לסביבה.
מה אומרים בענף: עופר שחטר, מנכ"ל החברה לשיווק וניהול קניונים פרומול: "מקובל לחשוב, כי קניון נהנה ממבקרים הבאים ממרחק של עשר דקות נסיעה. אם ניקח את הרדיוס הזה, נמצא בחציו ים, ובחלק גדול מהחצי השני שטחים לא מיושבים. זהו למעשה עקב אכילס של הארנה, ועל חיסרון זה ניסו להתגבר באמצעות יצירת עוגנים ייחודיים. בארנה ניסו למצוא גורם משיכה שיביא קהל ממרחק גדול וייצור אזור סחר גדול מספיק הנדרש להצלחתו של הקניון.
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
