ויזה כ.א.ל תבחן מחדש הוצאה של מכרז למיקור חוץ במקום זכיית חברת מטריקס
מטריקס זכתה ללא מכרז בחוזה שהיקפו 25-15 מ' ד' בשנה, אך בעקבות ביקורת בתעשייה החליט הדירקטוריון לבחון עסקה עם חברות נוספות
לא מעט מהומה עוררה החלטתה של חברת כרטיסי האשראי ויזה כ.א.ל להעניק לחברת שירותי המחשוב מטריקס חוזה יוקרתי להקמה של חברה משותפת, שתפעיל את מערכות המחשוב שלה. עיקר קצפם של המתחרים בשוק ה-IT יצא על העובדה שויזה כ.א.ל לא ניהלה מכרז לפרויקט, ובכך נמנעה ההזדמנות מקבוצות מחשוב נוספות, שרואות עצמן מועמדות ראויות לא פחות לחוזה הגדול, שהיקפו צפוי להגיע ל-25-15 מיליון דולר בשנה.
מתברר כי למהומה שהתעוררה בענף היתה השפעה על מקבלי ההחלטות בויזה כ.א.ל. ל"הארץ" נודע כי דירקטוריון ויזה כ.א.ל, בראשות מנכ"ל בנק דיסקונט גיורא עופר, הורה למנכ"ל החברה בועז צ'צק לבחון מחדש את הנושא. כתוצאה מכך, החלה כ.א.ל לבחון את האפשרות לבצע את עסקת מיקור החוץ הגדולה גם עם חברות IT נוספות, מלבד מטריקס. בוויזה כ.א.ל הכחישו אתמול כי הוחלט לקיים מכרז על הפרויקט.
בויזה כ.א.ל החליטו להוציא את פיתוח וניהול מערכות המידע של החברה לספק חיצוני מתוך כוונה לצמצם את עלויות תפעול המערכת הקיימת. בשל כך, תיכננו בחברה להקים מיזם משותף עם מטריקס, שיוכל לשמש לא רק את החברה אלא יציע את שירותיו לכל חברות כרטיסי האשראי. גוף כזה עשוי לחסוך לכל החברות בענף ממון רב.
כתבות מומלצות

"תמיד היתה לו תשובה הגיונית": כך הצליח איש אחד להונות 1,000 משקיעים

"אנשים אמרו לי - סיימת תואר בהצטיינות בטכניון וזה מה שאתה הולך לעשות?"

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
