כינוס הנכסים של גלקסו אילץ את גד זאבי למכור מניותיו בזכיינית קשת לשותפים ב-2.92 מיליון דולר
שותפיו של גד זאבי בזכיינית ערוץ 2 קשת ירכשו את מניותיו בזכיינית בשיעור 22.34%, תמורת כ-2.92 מיליון דולר. אתמול הוגשה לביהמ"ש המחוזי בת"א בקשה לאישור העסקה. זאת, מכיוון שחברת גלקסו, שבאמצעותה מחזיק זאבי את מניותיו בקשת, נמצאת בהליך כינוס נכסים. ככל הידוע, כונס הנכסים הרשמי תומך במכירת המניות לשותפים בקשת. בעלי המניות השותפים בקשת, בהם חיים סבן (22%), החברה המרכזית למשקאות (22%) ולאומי ושות' (16%), יגדילו עתה את חלקם בחברה. מקשת נמסר כי העסקה צריכה לקבל את אישור ועדת הביקורת של הדירקטוריון. דובר קבוצת גד זאבי אמר: "לפי החלטת ביהמ"ש, כל החלטת מכירה תובא לאישור ביהמ"ש כך שהחברות הנוגעות בדבר יוכלו להביע את עמדתן".
מניות זאבי נמכרו זמן קצר לאחר שנודע על כינוס הנכסים לזאבי - כדי למנוע מראית עין של אי יציבות פיננסית בקשת, העשויה לפגוע בסיכוייה לזכות במכרז המחודש על זיכיון ערוץ 2. המכרז ייסגר ב-20 בינואר 2005. כונס הנכסים של גלקסו, עו"ד ליפא מאיר, אף ציין בבקשה כי יש צורך להשלים את העסקה עד 7 בינואר 2005 בשל המכרז.
שווי הזכיינית קשת, לפי הבקשה שהוגשה לביהמ"ש, הוא 13.1 מיליון דולר. כלומר, גם המניות שרכש חיים סבן לפני כשלושה חודשים, נרכשו לפי שווי זה.
קשת היא הזכיינית המצליחה והרווחית ביותר מבין שלוש הזכייניות. בינואר-ספטמבר 2004 הרוויחה קשת 29 מיליון שקל, יותר מטלעד ורשת גם יחד; טלעד הרוויחה בתקופה זו 8 מיליון שקל ורשת הרוויחה 9.8 מיליון שקל.
כתבות מומלצות
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו

"הכל זה הוא": שורת עזיבות ורייטינג צונח - למה רשת מובסת בקרב מול קשת?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
