ענף מהסרטים
התפאורה בטקס האוסקר של ענף הבנייה היתה חגיגית ומבטיחה, אבל מהנאומים עלתה תמונה עגומה
בניגוד למה שניתן היה אולי לצפות מהקבלנים והבונים בישראל, טקס האוסקר הראשון של ענף הבנייה שהתקיים בתחילת השבוע שעבר היה חגיגי, מוקפד ומרשים. להיכל התרבות שבגבעתיים הגיעו כ-400 קבלנים, מהנדסים ואדריכלים - לבושים היטב ומחויכים - ונהנו מקייטרינג משובח, שיחות עם חברים בענף ומופע ריקודים מרהיב.
בכניסה הוצגו המועמדים לפרסים - פרויקטים לבנייה, משרדים ותשתיות. באולם נבנתה תפאורה המשלבת בניינים מוכרים כמו מגדלי עזריאלי, ומסכים על פיגומים. המתבונן מהצד יכול היה להעריך כי מדובר בענף משגשג, נטול בעיות, המחויב למצוינות ושירות.
ואולם אז עלה לבמה נשיא התאחדות הקבלנים, שמואל (סם) אולפינר, והחל בנאום המוכר כל כך על הקשיים היום-יומיים של הקבלנים, על המחסור בידיים עובדות, על ביטול המענקים ועל הקשיים הביורוקרטיים שמערימה עליהם הממשלה. עם סיום הנאום כבר היה ברור: התפאורה אולי מרשימה ומפתיעה, אבל הענף נותר כשהיה - חבול ומתוסכל.
ואולם בכך לא הסתיים העניין. אחרי אולפינר עלה לבמה ח"כ דניאל בן לולו. גם הוא דיבר על הבעיות בענף: "קבלנים מעדיפים לבנות בחו"ל. ביטול המענקים חיסל את ענף הבנייה בפריפריה". בן לולו הרחיב ודיבר על הקשיים בענף ועל הצורך בסיוע ממשלתי לעידוד הבנייה.
לפני שירד מהבמה, הציע בן לולו את עזרתו לשרת השיכון החדשה, ציפי לבני, "24 שעות ביממה" - הכל כדי לקדם את הענף. לבני שעלתה אחריו בחרה דווקא להתמקד באיכויות שמעניק ערב האוסקר. "ערב של מצוינות", היא כינתה אותו והוסיפה, "אתם עוסקים בחלומות של אנשים".
שר האוצר, בנימין נתניהו, שאמור היה להיות אורח הכבוד, לא הגיע בסופו של דבר. בשידור מוקלט מראש הוא דיבר, בין השאר, על הצורך הדחוף לפתוח לתחרות את שוק הקרקעות בישראל, המוחזק ברובו (93%) על ידי המדינה. "זו המשימה הגדולה ביותר של הממשלה", הוא אמר, והוסיף כי יידרשו כמה שנים לפתוח את החסם הזה.
נאומו של נתניהו סגר את שלב הנאומים והבטיח מעבר מהיר לחלק החגיגי של הטקס - חלוקת הפרסים. את פרס שכונת המגורים האיכותית קיבל פרויקט מדורגי קרית אונו של החברות אזורים ושיכון ופיתוח; את הפרס בקטגוריית מבנה המגורים עד ארבע קומות קיבל פרויקט ארבע עונות בפארק של חברת אתרי חסון בהוד השרון; את הפרס בקטגוריית מבנה מגורים של יותר מארבע קומות, קיבל פרויקט מגדלי מרום אביב של חברת שמשון זליג ברמת אביב שבתל אביב.
בקטגוריית המשרדים זכה פרויקט יורו פארק של חברת א.דורי ביקום; בקטגוריית מבנה ציבורי זכה פרויקט בניין בלפר למחקר ביו-רפואי במכון ויצמן ברחובות, שהקימה חברת אטריום הנדסה ובניין. בתחום התשתיות זכה בפסלון האוסקר פרויקט הגשר על כביש תל אביב-ירושלים (כביש 1) של חברת דניה סיבוס. בתחום הבנייה הירוקה זכה לציון לשבח פרויקט אחוזת פולג של חברת א.רובינשטיין.
כתבות מומלצות

"לעבודה שלי יש סטיגמות, היא לא נחשקת. אבל לא אכפת לי מה חושבים"
"שגר ושכח": האם יש מניה ששווה להשקיע בה ל-20 שנה?

בשקט בשקט, העלימה מקדונלד'ס אופציה מהתפריט – והיא יודעת בדיוק למה

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
