להמן מחבל בתחרות
המפקח על הבנקים, יואב להמן, אינו ממהר בדרך כלל להתערב כאשר הבנקים גובים מלקוחותיהם עמלות מופקעות או ריביות מפולפלות. אבל כעת, כאשר כמה בנקים קטנים יוצאים בהטבות מפליגות כדי לגייס לקוחות חדשים, יש ללהמן מה להגיד. להמן הורה לבנק אגוד שמציע למצטרפים חדשים ביטוח חובה חינם של ביטוח ישיר, להפסיק את המבצע. הנימוק: הוראות בנק ישראל אוסרות להעניק מתנות ללקוחות העולות על סכום מסוים. תחת זאת מעדיף המפקח שהתחרות תתמקד במחירי השירותים הבנקאיים.
נימוקיו של להמן אינם מופרכים, שכן הטבות לא בנקאיות מקשות על השוואת מחירים בין הבנקים. המפקח גם מזכיר, ובצדק, שקיימת אפשרות שלקוחות יתפתו לפתוח חשבון בבנק מסוים בגלל הטבה חד פעמית ולשלם את מחירה בעמלות ובשירותים אחרים בהמשך. אבל הנימוקים הטובים של להמן לא יכולים לחפות על העובדה שהוראתו החדשה מחבלת במאמצי גיוס הלקוחות של בנק אגוד, פוגעת בתחרות במערכת הבנקאות ומשחקת לידיהם של הבנקים הגדולים שהמבצעים הם לצנינים בעיניהם.
הצרכנים הישראלים, מה לעשות, מזיזים את ישבנם רק כאשר מוצעות להם מתנות. זו הדרך לפתות אותם לבחון הצעות שיווקיות של גופים מתחרים. חסמי המעבר מבנק לבנק הם גדולים מספיק כדי למנוע מלקוחות לעבור בין בנקים, ולכן מבצעים שיש בצידם הטבות כלכליות ניכרות - כמו במקרה של אגוד שמציע הטבה בסכום של עד 2,200 שקל - הם כורח המציאות בשוק כה חסום ושבוי. על אף שלהמן מסתייג מהמבצע של אגוד והורה להפסיקו, הוא מאפשר לבנק להמשיך במבצע עוד שבועיים, וגם זו החלטה תמוהה. אם המבצע לא תקין, מדוע לא להפסיקו מיד?
כתבות מומלצות

"תמיד היתה לו תשובה הגיונית": כך הצליח איש אחד להונות 1,000 משקיעים

"אנשים אמרו לי - סיימת תואר בהצטיינות בטכניון וזה מה שאתה הולך לעשות?"

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
