גרטנר: הגידול בשוק ה-PC העולמי בשנת 2000 הסתכם בפחות מ - 15%
במהלך 2000, נמכרו ברחבי העולם 134.7 מיליון מחשבים אישיים, גידול של 14.5% ביחס ל-1999. מכירות ה- PC בארה""ב צמחו ב - 10.3% במהלך 2000.
בשל האטה בצמיחה ברבעון הרביעי של 2000, תעשיית המחשבים האישיים (PC) העולמית הציגה בשנה זו רווחים מתונים, כך עולה מתוצאות מחקר מוקדמות שערכה דטהקווסט, חטיבה בחברת המחקר העולמית גרטנר גרופ. במהלך 2000, נמכרו ברחבי העולם 134.7 מיליון מחשבים אישיים, גידול של 14.5% ביחס ל-1999. מכירות ה- PC בארה""ב צמחו ב - 10.3% במהלך 2000.
""תעשיית ה-PC נפגעה מרבעון רביעי איטי בשנת 2000, כאשר המכירות העולמיות שלה גדלו ב-10% בלבד, והמכירות בארה""ב ¿ ב-6.4%"", אמר צ'רלס סמלדרס, אנליסט בכיר בגרטנר דטהקווסט. ""השפל בצמיחה הוא הוכחה מובהקת לכך, שלרוויה בתחומי מפתח יש השפעה גוברת על צמיחת השוק הכללי"".
על פי סמלדרס, ""העיתוי של השפל הכלכלי היה בעייתי לתעשייה זו, בשל החפיפה לשוק המכירות הביתיות, שבדרך כלל מושפע ראשון מאי וודאות כלכלית. הערכות מוקדמות מצביעות גם על ביצועי שוק חלשים"".
החברות דל #DELL^DELL%% ו-HP היו הספקים היחידים שהציגו שיעורי צמיחה ביחס לממוצע התעשייה, בעולם ובארה""ב. חלק מההצלחה של Dell נבעה מאסטרטגיית התמחור האגרסיבית שלה, במהלך הרבעון הרביעי. על פי גרטנר דטהקווסט, HP ממשיכה למנף זכיינות צרכנים חזקה ותמיכה יציבה של ערוצי קמעונאות.
""שעורי הצמיחה הנמוכים במהלך הרבעון הרביעי של 2000 אמנם אכזבו את התעשייה, אך סייעו להפגת חלק מהחששות ממלאי עודף שישפיע על הרבעון הראשון של 2001, במיוחד בשוק הקמעונאי בארה""ב"", אמר סמלדרס. ""אלו חדשות מעודדות לתעשייה, גם משום שהן מצביעות על כך שהספקים יכלו לנקוט בצעדים כלשהם, על מנת להפחית את הגידול במלאי שנראה בתחילת הרבעון, ואת הצפי למכירות של העודפים, כך שההשפעה על המכירות ברבעון הראשון תהיה בסופו של דבר ניכרת פחות"".
כתבות מומלצות
"הפסקתי להעסיק צעירים. הם מפונקים ולא ראו אותי, אלא רק רצו לקחת ממני"

"קנינו ב-1.8 מיליון שקל, היום הדירה שווה 4.4 מיליון": עוד הגרלה יוצאת לדרך. מה הסיכוי לזכות?

סיוט בחופשה: 7 תחנות במסלול הייסורים שצפוי לכם בקיץ 2022
