ח"כ גלעד ארדן: להחמיר האכיפה במקרים של עבירות תנועה בציי רכב גדולים
אתמול חשף TheMarker כי 25% מהמכוניות של חברות ההיי-טק הגדולות מעורבות בתאונות. מנכ"ל הרשות לבטיחות בדרכים ומנהל פורום חברות ההיי-טק יוזמים קמפיין הסברה משותף
חבר הכנסת גלעד ארדן, יו"ר השדולה למאבק בתאונות הדרכים, פנה למשה כחלון, יו"ר ועדת הכלכלה, בדרישה לערוך בשבוע הבא דיון באפשרות להחמיר את האכיפה של חוקי התנועה בציי רכב גדולים. ארדן פנה לכחלון בעקבות חשיפת TheMarker מאתמול של אחוז התאונות הגבוה בחברות ההיי-טק הגדולות בישראל.
מנכ"ל הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, ולדימיר רובין, מסר כי בכוונתו להיפגש בקרוב עם נועם קום, מנהל פורום חברות ההיי-טק, כדי להעמידו על חומרת הדברים וליזום שיתוף פעולה שיביא ליצירת קמפיין הסברתי הן לעובדים והן לבני משפחותיהם. מקור במשרד התחבורה מסר בתגובה לכתבה: "התופעה נבחנת לעומק בשיתוף גורמים נוספים. אני מקבל תגובות מנהגים רבים שנעקפו מהשוליים על ידי רכבי ליסינג - כי לנוהגים בהם לא אכפת אם יהיו סלעים או בורות בשולי הכביש".
א', קצין בטיחות של חברת היי-טק גדולה: "שר התחבורה הקודם מאיר שטרית לא עשה כלום בנושא ריבוי התאונות בחברות ההיי-טק, וגם שר התחבורה החדש, שאול מופז, לא יעשה כלום. אין חוק, כל אחד עושה בדיוק מה שהוא רוצה. על הכביש, ישראלי הוא בסופו של יום עדיין ישראלי, ולא משנה באיזו חברת היי-טק הוא עובד. שיהיה גאון מחשבים, עדיין תהיה בו החפיפניקיות הישראלית, הגישה שאומרת שהכל מותר לו".
לדברי א', "החוק מחייב את חברות ההיי-טק להחזיק קצין בטיחות, ורבים מהם משמשים על תקן של בובה, סוג של מטרד. הכל מתחיל בארגון עצמו.
"על נוהל 6, המחייב הדבקת מדבקה הקוראת לדווח על עבירות תנועה, דיברו בדיוק עשר דקות. לא שיווקו אותו נכון, לא הסבירו כמה הוא חשוב. יש חברות שמתעלמות ממנו לחלוטין".
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר