הכנסות חנן מור זינקו ב-240% ל-271 מיליון שקל
קבוצת חנן מור מכרה 65 דירות ברבעון הראשון של 2022 ב-117 מיליון שקל, והרווח הנקי זינק ל-29 מיליון שקל ■ המינוף של החברה עדיין גבוה וחובותיה מהווים כ-85% מהמאזן ■ חנן מור: "המחזור העסקי בשנים הקרובות הוא מחזור של צמיחה, וכתוצאה מזה נראה תוצאות כספיות טובות"

חנן מור מסכמת את הרבעון הראשון של 2022 עם עלייה חדה בהכנסות ורווח שיא, ובמקביל שיעור המינוף עדיין גבוה יחסית. קבוצת חנן מור, שבשליטת היו"ר חנן מור, מכרה 65 דירות ברבעון הראשון של 2022 ב-117 מיליון שקל, לעומת 43 דירות ברבעון המקביל אשתקד ב-70 מיליון שקל, כשרוב הדירות נמכרו בשוק החופשי ולא במסגרת תוכניות כמו מחיר למשתכן.
הכנסות חנן מור עלו ב-240% ל-271 מיליון שקל, בעקבות התקדמות בפרויקטים. לחברה כ-1,300 יחידות דיור בחמישה פרויקטים בשלבי ביצוע, ורובן כבר נמכרו. הרווח הגולמי הכולל הצפוי מפרויקטים אלו הוא כ-471 מיליון שקל. בנוסף, לחנן מור כ-1,700 יחידות דיור בשלבי תכנון, והרווח הגולמי הצפוי מהן הוא כ-1.5 מיליארד שקל.
הרווח הגולמי עלה ב-290% לכ-52 מיליון שקל, לעומת כ-13 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2021. שיעור הרווח הגולמי עלה ל-23.9% לעומת 20.9%, והרווח הנקי עלה ל-29 מיליון שקל לעומת 1.4 מיליון שקל ברבעון המקביל.
מור אמר: "הפרויקטים שלנו מכורים מראש ונכנסו כעת לביצוע מואץ. מחזור העסקים הקרוב של הקבוצה יגדיל בשנים הקרובות את ההכנסות. השנה עומדים להיכנס לביצוע פרויקטים גדולים, כגון מבואות חיפה עם 850 דירות. המחזור העסקי בשנים הקרובות הוא מחזור של צמיחה, וכתוצאה מזה נראה תוצאות כספיות טובות".
- עידן הכסף הזול מסתיים, אך המיליארדים ימשיכו לזרום לחברות הנדל"ן
- הנדל"ן מניע את קבוצת אשטרום: רווח נקי של 140 מיליון שקל ברבעון החולף
- ההיצע לא מדביק את הביקוש, וחברות הנדל"ן המניב פונות למגורים
אחת הטענות שעולות כלפי חנן מור הוא יחס המינוף הגבוה, כאשר החברה מעורבת בפרויקטים כמו שדה דב, שעבורו גייסה כ-1.9 מיליארד שקל באג"ח ומימון בנקאי. מאזן החברה עומד על כ-4.5 מיליארד שקל, מתוכו החוב מהווה כ-85% והון עצמי כ-15%. כ-59% מהחוב במאזן הוא אשראי בנקאי בגין פרויקטים בליווי; כ-21% מהחוב במאזן הנו כנגד שעבוד של נכסים מניבים וכ-17% כנגד שעבודים בפרויקטים.
החברה מציינת בדו"חות כי ב-18 החודשים הקרובים, החל מסוף מארס, צפויים עודפים מפרויקטים בסך של כ-450 מיליון שקל והכנסות מדמי שכירות וניהול בכ-43 מיליון שקל, שיקטינו את היקף החוב וכתוצאה מכך יקטינו את היקף המאזן. עוד מציינת החברה כי בעתיד צפויים עודפים לא משועבדים מפרויקטים בשדה דב, רמת גן ובאר יעקב בכ-1.1 מיליארד שקל.
"הצמיחה של החברה תגדיל את ההון העצמי בכל רבעון בצורה קבועה. החברה תחצה את יחס ה-20% הון עצמי למאזן", אמר מור.
קבוצת חנן מור עוסקת בייזום ובניית דיור למגורים. בנוסף, לחברה הכנסות מנכסים מניבים, כמו מרכזים מסחריים שכונתיים. ברבעון הראשון של 2022 ההכנסות מנכסים מניבים הסתכמו בכ-5 מיליון שקל. כמו כן, חנן מור הודיעה באחרונה על הקמת תאגיד לדיור להשכרה יחד עם הראל, לאחר שלשתי החברות היתה שותפות בחברה ייעודית בפרויקט אחד. החברה נסחרת לפי שווי של כ-700 מיליון שקל, לאחר שמתחילת השנה איבדה המניה 32%.
כתבות מומלצות

מבחינת חברות התעופה, השאלה אם תגיעו ליעד עם המזוודה היא "בעדיפות אחרונה"

רוסיה הגיעה לחדלות פירעון — לראשונה מ-1918

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל

"לעבודה שלי יש סטיגמות, היא לא נחשקת. אבל לא אכפת לי מה חושבים"
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"שגר ושכח": האם יש מניה ששווה להשקיע בה ל-20 שנה?
