שותפות הגז-נפט של גדעון תדמור התרסקה ב-17% ביום המסחר הראשון
נאוויטס השלימה גיוס הון ראשוני (IPO) של כ-60 מיליון שקל, לפי שווי חברה של 254 מיליון שקל "לאחר הכסף". ■ בין הגופים שהשתתפו בהנפקה - ומופסדים: מיטב גמל, אי.בי.אי, מנורה מבטחים, קרן הגידור ספרה, אלטשולר שחם וקבוצת דלק

שותפות הגז-נפט נאוויטס פטרוליום, שבשליטת גדעון תדמור, התרסקה ביום המסחר הראשון בבורסה ב-17% למחיר של כ-6.8 ליחידה - לעומת מחיר של 8.2 שקלים שבו הונפקו יחידות ההשתתפות. מחזור המסחר הסתכם בכ-5 מיליון שקל.
מדובר במכה כואבת לגופים המוסדיים וליתר המשקיעים שהשתתפו בהנפקה, ומחזיקים ביחידות השתתפות של נאוויטס, בהם: מיטב דש גמל, בית ההשקעות אי.בי.אי, חברת הביטוח מנורה מבטחים, קרן הגידור ספרה, אלטשולר שחם ו קבוצת דלק .
בשבוע שעבר השלימה נאטוויס גיוס הון ראשוני (IPO) של כ-60 מיליון שקל, לפי שווי שותפות של כ-194 מיליון שקל "לפני הכסף". ההנפקה הושלמה בקושי רב, עם ביקושים נמוכים. בעקבות התלהבות החסר, נאוויטס תיקנה את התשקיף והפחיתה את מחיר המינימום בהנפקה רטרואקטיבית. ההנפקה הושלמה לאחר שכמה חודשים קודם לכן ביצעה נאוויטס הנפקה פרטית למספר משקיעים, לפי שווי חברה נמוך בהרבה של 140 מיליון שקל בלבד.
תמורת הגיוס צפויה לשמש את נאוויטס לכמה מטרות, ואגב כך היא גם תשחרר את תדמור מערבויות אישיות לחובות בסכום כולל של כ-18 מיליון דולר (כ-65 מיליון שקל), בהן לקבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה (הערבות משתחררת בנובמבר 2017), ולמספר בנקים בישראל.
בין היתר, הגיוס ישמש לפירעון חלק מהלוואה שקיבלה נאוויטס מקבוצת דלק (שהיתה שותפה בנאוויטס), החלפת ערבות אישית שהועמדה על ידי תדמור בגין מכרז על רישיון החיפושים "בלוק 7" בקנדה, ופירעון הלוואות בסך 8.6 מיליון דולר לבנקים.
במסגרת הגיוס הכולל, השותף הכללי של נאוויטס – כלומר, הגוף המנהל של השותפות – הזרים כ-15 מיליון שקל תמורת הקצאת יחידות השתתפות. בעלי המניות בשותף הכללי של נאוויטס הם תדמור (62.5%), המנכ"ל רייכמן (12.5%), קובי כץ, שהיה בעבר מנכ"ל משותף ב דלק אנרגיה (12.5%), וחנן וולף, שאחראי על הפיתוח העסקי (12.5%).
במקביל לתחילת המסחר, בנאוויטס שוקלים להגדיל את אחזקות השותפות במאגר באקסקין, שנמצא במפרץ מקסיקו, ב-50%, מאחזקה של 5% לאחזקה של 7.5%. זאת, מתוקף אופציה שהתקבלה ממפעילת הקידוחים בתגלית, חברת LLOG האמריקאית.
לפני כחודשיים השלימה נאוויטס, באמצעות החברה הבת נאוויטס באקסקין מימון, הנפקה של שתי סדרות איגרות חוב (סדרות א' ו-ב') בהיקף כולל של כ-472 מיליון שקל (כ-131 מיליון דולר). הסדרות צמודות לדולר ומדורגות דירוג A- על ידי חברת מעלות S&P. תמורת ההנפקה תושקע בפיתוח תגלית באקסקין, בהיקף של 486 מיליון חביות, שצפויה להתחיל בהפקת נפט במחצית השנייה של 2019.
נאוויטס פועלת בתחום החיפושים, הפיתוח וההפקה של נפט וגז טבעי. השותפות, בניהולו של חנן רייכמן, מחזיקה ב-5% מהזכויות בפרויקט הנפט באקסקין במפרץ מקסיקו, וב–11 נכסי נפט וגז הנמצאים במפרץ מקסיקו, דרומית לחופי מדינות טקסס ולואיזיאנה, וכן בלואיזיאנה. לפי נאוויטאס, פוטנציאל העתודות והמשאבים בפרויקטים הוא כ-645 מיליון חביות נפט (BOE).
בנפרד להנפקה, נאוויטס חתמה על מזכר הבנות עם מנורה מבטחים להשקעה משותפת (Co-Invest) של עד 150 מיליון דולר בנכסי גז ונפט בפרויקטים שאליהם נאוויטס תיכנס. זאת, לאחר שגופים של מנורה מבטחים קנו סחורה בהנפקת הראשונית בסכום של כ-10 מיליון שקל, ולאחר שהשתתפה באופן נרחב בגיוס האג"ח של נאוויטס מימון בקסקין.
תדמור, שמכהן כיו"ר נאוויטס, מסר: "נאוויטס מביאה לבורסה בתל אביב מודל השקעה ייחודי בנכסי גז ונפט בפיתוח ואקספלורציה בצפון אמריקה. רפורמת המס של הנשיא טראמפ, לצד ההתאוששות במחירי הנפט מעניקים רוח גבית לפרויקטים של נאוויטס בצפון אמריקה ואנו מאמינים שיחד עם המשקיעים נבנה שותפות גז-נפט ציבורית משגשגת בבורסה הישראלית".
כתבות מומלצות
האם הראלי בשווקים מסמן את התחתית — או שהגרוע מכל עוד לפנינו?
"פתאום הבנו שיש בעיות עם הקיבוץ": השקיעו 30 מיליון שקל בשכונה חדשה ליד שפיים, אבל אז הכל השתבש

העובדים שהמשכורות שלהם זינקו - ומה אפשר ללמוד מהסכמי השכר בהיי-טק

עשר ערים בעולם שאפשר לחיות בהן בפחות מ-4,000 שקל בחודש – כולל שכר דירה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

מטעינים את הטלפון כשהסוללה כמעט גמורה? תשכחו מהלוואה
