דלויט העולמית: ישראל לא תהיה לונדון או וול סטריט - אבל היא כן תהיה מרכז פיננסי ברמה עולמית
ישראל יכולה להפוך למובילה עולמית באמצעות מספר קטן של מוצרים פיננסיים בעלי ערך מוסף
"ישראל לא תוכל להחליף את הסיטי של לונדון או את וול סטריט, וגם לא תהיה הצומת הפיננסית של המזרח התיכון - אבל היא כן תוכל להיות מרכז פיננסי ברמה עולמית המספק ערך שירותי בתחום הפיננסים באמצעות רגולציה, מיסוי ופתיחות עסקית. ישראל יכולה לייצר שירותים פיננסיים בהיקף של עד 10% מהתוצר המקומי ותוכל להפוך למובילה עולמית כשתספק מספר קטן של מוצרים בעלי ערך מוסף ושירותים מתוחכמים אחרים המבוססים על הון אנושי. אמנם ישראל אינה מהווה מקלט מס והיא לא תהפוך לשוק מניות ברמה עולמית - אולם היא יכולה להפוך למובילה עולמית בתחומי תעשייה האופייניים לשווקים מתעוררים כמו היי-טק, מים מסחר ביהלומים וטכנולוגיות ירוקות".
הדו"ח אמנם קובע מפורשות כי ישראל לא תוכל להפוך למרכז הפיננסי החשוב בעולם - אולם במשרד האוצר מעולם לא התיימרו להחליף את שני המרכזים הפיננסיים הגדולים בעולם (ניו יורק ולונדון), כך שהדו"ח שופך אור על הכיוונים האפשריים להתפתחות הכלכלה הישראלית. אי לכך, בדו"ח מוצגים יתרונותיה היחסיים של ישראל והצעות למהלכים.
דירוגים נמוכים
על אף ההצעות של דלויט ועל אף ההערכה כי לישראל יש בכל זאת מה להציע, הרי שהמצב הנוכחי אינו מזהיר במיוחד שכן סדרה של דירוגים בתחומים שונים מציבה את ישראל במקומות נמוכים למדי. לב הדו"ח כולל גרף השוואה בינלאומי המציג את דירוגה של ישראל בכמה פרמטרים. ציונה הכולל של ישראל בפרמטרים אלה עומד על 36 בלבד ¿ שניה לאיסטנבול בלבד שזכתה לציון של 25 נקודות. את הציון הגבוה ביותר (73) מקבלת לונדון ולאחריה סינגפור (63), דבלין (60) ומדריד (52).
כללית, ניתן לומר שאיסטנבול זוכה לציונים הגרועים ביותר במרבית המדדים וברובם ישראל נמצאת מייד לאחריה. המדד החשוב ביותר (להערכת דלויט) הוא מיומנות כח האדם ובו מקבל ישראל ציון של 45 בלבד לעומת ציון 70 לו זוכה לונדון וציון 30 לו זוכה איסטנבול. בקטגוריית עומק השוק (פרמטר המודד המהירות בה משתנים המחירים ואשר מושפע מנזילות, מגבלות מסחר, מינוף וכו' - ט.ל) זוכה ישראל לציון נמוך מ-20, לעומת לונדון שקיבלה ציון 85.
ארבעת המדדים היחידים (מתוך 12) בהן לא נמצאת איסטנבול בתחתית הטבלה הם מוניטין - בו זוכה ישראל לציון נמוך במיוחד של 10 ולונדון גורפת בו את הציון הגבוה ביותר שהוא 85. המדד השני הוא עלות המחיה - בו מקבלת סינגפור את המקום הנמוך ביותר, ובו ישראל זוכה לציון 70 שהוא שני למדריד בלבד. בתחום עלות עשיית העסקים מקבל דווקא לונדון את הציון הנמוך ביותר ובו מקבלת ישראל את הציון השני בגובהו לאחר סינגפור. בקטגוריה הפחות חשובה מבין ה-12, זמינות שירותים מקצועיים, זוכה ישראל למקום נמוך ביותר ולונדון גורפת, שוב, את המקום הראשון.
בקטגוריית "סביבה רגולטורית" מקבלת ישראל ציון 50 - פחות או יותר במרכז הטווח אולם נמוך ממדריד, סינגפור, דבלין ולונדון.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

פתאום ההשקעות הכי חמות צונחות: נפט, סחורות, תשואות – למה זה קורה?

"הבית שלי בגד בי": תל אביבית שעוזבת אחרי שלושה עשורים מגלה מה שבר אותה

"חייתי במסיבה תמידית, אבל זה היה כלוב מזהב. עבודה חסרת משמעות"
פקק האוניות מול נמלי ישראל דועך והולך, ולא מהסיבות הנכונות
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

"אפשר להרוויח 30-20 אלף שקל בחודש מעבר למשכורת": איזה עסק הכי רווחי - פלאפל, פיצה, סושי או שווארמה?
