וול סטריט סגרה בעליות את השבוע הגרוע מפברואר; הנפט בשיא של 3 שנים

וול סטריט סגרה בעליות השבוע הגרוע מפברואר; תרופה לקורונה הקפיצה את מרק
בורסות וול סטריט, שהשלימו אתמול את הנפילה החודשית החדה ביותר מאז פרוץ מגפת הקורונה, פתחו את אוקטובר ברגל ימין לאחר שתוצאות מבטיחות של גלולה ניסיונית לחולי קורונה הגבירה את הציפיות להתאוששות הצמיחה הכלכלית, והאפילו בהשפעתן על חששות מפני לחצים אינפלציוניים בשעה שהבנק הפדרלי מתכונן להתחיל לצמצם את התמריצים שבהם נקט בעקבות המגפה. עם זאת, בסיכום שבועי סגר שוק המניות בארה"ב את השבוע הגרוע ביותר מזה כשבעה חודשים. הדולר נסוג משיא של שנה אך נמצא בדרכו לעלייה שבועית, ותשואת האג"ח הממשלתיות האמריקאיות שבה וירדה מתחת ל-1.5%.
מדד נאסד"ק נסגר בעלייה של 0.8% וקטע בכך רצף של חמישה ימי ירידות, אולם נפל בסיכום שבועי ב-3.2% - הירידה השבועית החדה ביותר מאז פברואר. מדד דאו ג'ונס קפץ ב-1.4% אחרי שסגר אתמול את החודש הגרוע ביותר מאז אוקטובר 2020. בסיכום שבועי ירד מדד מניות הבלו צ'יפ ב-1.4%; מדד S&P 500 עלה ב-1.2% לאחר שנסגר אתמול ברמתו הנמוכה מאז יולי, אולם ירד ב-2.2% בסיכום שבועי - השבוע הגרוע ביותר מאז פברואר. המדד השלים אתמול נפילה של 4.8% בספטמבר - החודש הגרוע ביותר מאז מארס 2020.
שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נסחר בעליות, והתשואה על האג"ח ל-10 שנים נסוגה ב-0.02% לרמה של 1.47%, לאחר שעלתה מוקדם יותר השבוע מעל לרמה של 1.56% - רמתה הגבוהה ביותר מאז יוני. מדד הדולר של ICE, העוקב אחרי שער הדולר מול המטבעות של שש שותפות סחר גדולות של ארה"ב - בהם היורו, הין והליש"ט - יורד ב-0.2% לאחר שטיפס אתמול לשיא של שנה, ונמצא בדרכו לעלייה שבועית של 0.7%.
מניית מרק נסגרה בעלייה של 8.4% בוול סטריט, לאחר שבמהלך יום המסחר כבר נסקה ב-12% - הזינוק התוך-יומי החד ביותר מזה 12 שנים. זאת, לאחר שיצרנית התרופות הודיעה כי תרופה אוראלית אנטי ויראלית לטיפול בקורונה שפיתחה במשותף עם רידג'בק ביותרפיוטיקס יעילה במניעת תחלואה קשה ותמותה, וכי בכוונתה לבקש אישור חירום לתרופה ממינהל המזון והתרופות בארה"ב (FDA) ומרגולטורים נוספים ברחבי העולם. בעקבות הזינוק במנייתה היום, קפץ שווי השוק של מרק ב-16 מיליארד דולר.
הנפט בשיא של 3 שנים לקראת פגישת אופ"ק פלוס
הנפט בניו יורק נסגר בשיא של שלוש שנים בדרכו לעלייה שבועית שישית ברציפות, לקראת פגישת ארגון אופ"ק ויצואניות נפט נוספות ובראשן רוסיה - קבוצה הידועה בשם אופ"ק פלוס - ביום שני הקרוב. מרבית האנליסטים מעריכים כי בפגישה יוחלט על המשך ההגדלה ההדרגתית של התפוקה, למרות עליות המחירים שנרשמו לאחרונה.
החוזים על הנפט הגולמי מסוג טקסס מתוק למסירה בנובמבר נסגרו במחיר של 75.88 דולר לחבית, הסגירה הגבוהה ביותר מאז אוקטובר 2018, לאחר עלייה של 1.1% בבורסת הסחורות של ניו יורק. בסיכום שבועי טיפס מחיר הטקסס מתוק ב-2.6% - שבוע שישי ברציפות של עליות.
בבורסת ICE בלונדון, החוזים על הנפט הגולמי מסוג ברנט למסירה בדצמבר נסגרו במחיר של 79.28 דולר לחבית, עלייה של 1.2%, בדרכם לעלייה שבועית של 2.7% - שבוע חיובי רביעי ברציפות.
חששות אינפלציה דחפו את הזהב לעליות
הזהב, המשמש לעיתים קרובות כגידור נגד אינפלציה, נסגר בעליות קלות בדרכו לשבוע חיובי בעקבות נתונים שפורסמו היום שהצביעו על כך שהמדד המועדף על הבנק הפדרלי לאומדן האינפלציה בארה"ב נותר ברמתו הגבוהה ביותר מזה 30 שנים.
החוזים על הזהב למסירה בדצמבר נסגרו במחיר של 1,758.4 דולר לאונקייה, עלייה של 0.1%, בבורסת הסחורות של ניו יורק, בדרכם לעלייה שבועית של 0.4%. מחיר הזהב השלים אתמול נפילה חודשית של 3.4% - החדה ביותר מאז יוני.
בורסות אירופה בשפל של חודשיים; היורו מתאושש משפל של שנה
בורסות אירופה, שהשלימו אתמול את הנפילה החודשית החדה ביותר זה כמעט שנה, פתחו את אוקטובר ברגל שמאל ונסגרו בשפל של חודשיים, בעקבות פרסום נתוני מקרו שהראו כי האינפלציה בגוש היורו זינקה לרמתה הגבוהה ביותר מזה 13 שנים. היורו מתאושש משפל של יותר משנה מול הדולר.
בורסת לונדון נסגרה בירידה של 0.8%; פרנקפורט איבדה 0.7%; פריז נסגרה בירידה של פחות מ-0.1%. מדד המניות הכלל אירופי סטוקס 600 נסגר בירידה של 0.4%, לאחר שכבר נפל ב-1.7% בתחילת יום המסחר, ואיבד בסיכום שבועי 2.2%. המדד האירופי נפל בספטמבר ב-3.4% - החודש הגרוע ביותר מאז אוקטובר 2020 - וקטע בכך רצף של שבעה חודשים של עליות. ברבעון השלישי כולו טיפס מדד סטוקס 600 ב-0.5% - הרבעון החלש ביותר מאז הרבעון הראשון של 2020.
היורו מתחזק מול הדולר ב-0.2% לשער של 1.1599 דולר ליורו, לאחר שנחלש אתמול שפל של יותר משנה מול המטבע האמריקאי. הליש"ט מתחזקת ב-0.7% מול הדולר לרמה של 1.3566 דולר לליש"ט.
צמיחת מגזר הייצור בארה"ב צוברת תאוצה; נמצאת בשיא של 4 חודשים
פעילות מגזר הייצור בארה"ב צמחה בספטמבר בקצב הגבוה ביותר מזה ארבעה חודשים, הודות לביקוש מוגבר למוצרי בתי חרושת והגדלה של המלאים.
מדד פעילות מגזר הייצור טיפס בחודש שעבר לרמה של 61.1 נקודות לעומת רמה של 59.9 נקודות באוגוסט, מסר היום מכון המחקר ISM. תחזית הכלכלנים היתה לירידה של המדד לרמה של 59.5 נקודות.
מדד מעל לרמה של 50 נקודות מצביע על צמיחת בפעילות הייצור, ואילו מדד מתחת לרמה זו משקף התכווצות בפעילות הכלכלית.
ביטקוין קופץ ב-10% - הזינוק היומי החד מאז יולי
שוק הקריפטו מתאושש מהחודש הגרוע ביותר מאז מאי, וביטקוין - המטבע הדיגיטלי הפופולרי ביותר בעולם - רושם את הזינוק היומי החד ביותר מאז יולי.
ביטקוין קופץ ב-10% ונסחר במחיר של 47,884 דולרים, הזינוק היומי החד מאז יולי. אתריום, המטבע הדיגיטלי השני בגודלו, קופץ ב-8%; בייננס קוין ופולקדוט מזנקים ב-10%.
מדד גלקסי קריפטו של בלומברג מזנק ביותר מ-8% לאחר שנפל בספטמבר ב-7.6% - החודש הגרוע מאז מאי - בצל חששות מלחצים רגולטוריים מוגברים בסין ובארה"ב.
למרות הנפילות של ספטמבר, ביטקוין קפץ ב-25% ברבעון השלישי של השנה, לאחר נפילה של 41% ברבעון השני.
האינפלציה בארה"ב המשיכה לזנק באוגוסט - נותרה בשיא של 30 שנה
מדד המחירים לצרכן המבוסס על הצריכה הפרטית (PCE) בארה"ב קפץ באוגוסט ב-4.3% לעומת החודש המקביל בשנה הקודמת, הזינוק החד ביותר מאז 1991, לאחר עלייה של 4.2% ב-12 החודשים שהסתיימו ביולי. כך מסר היום משרד המסחר האמריקאי.
מדד הליבה, שאינו כולל את מחירי המזון והאנרגיה - ושהינו המדד המועדף על הבנק הפדרלי לאומדן האינפלציה - קפץ ב-3.6% לעומת אוגוסט 2020, הזינוק החד ביותר מזה 30 שנים, ומעל לתחזיות הכלכלנים לעלייה של 3.5%.
עוד מסר משרד המסחר האמריקאי כי הצריכה הפרטית גדלה באוגוסט ב-0.8%, וכי ההכנסה האישית צמחה ב-0.2%.
האינפלציה בגוש היורו הגיעה לרמה הגבוהה ביותר מזה כמעט 13 שנה בספטמבר
האינפלציה בגוש היורו הגיעה לרמה הגבוהה ביותר מזה כמעט 13 שנה בספטמבר, על רקע הזינוק במחירי האנרגיה.
האינפלציה הגיעה ל-3.4% בספטמבר, על פי נתונים ראשוניים של הלשכה לסטטיסטיקה יורוסטאט.
בגרמניה הגיע מדד המחירים לצרכן בספטמבר ל-4.1% - הרמה הגבוהה ביותר מזה 30 שנה.
העליות נרשמו כתוצאה מהזינוק במחירי האנרגיה. בנוסף, הזינוק הזה לא צפוי להסתיים בקרוב, ועשוי להימשך כל החורף.
צרפת הודיעה ביום חמישי כי תגביל עליות נוספות במחיר הגז הטבעי. גם יוון, ספרד ואיטליה נקטו באמצעים להגביל את העליות.
הבנק המרכזי של אירופה צפוי להעניק עוד פרטים לגבי המדיניות המוניטרית שלו בפגישה בדצמבר. אם האינפלציה תימשך, ההערכות הן שהוא ישמור על גישה יונית - כלומר לא ימהר לצמצם את תוכנית רכישת האג"ח.
ירידות באסיה
בורסות אסיה נסחרו בירידות ביום הראשון של אוקטובר, בעקבות הירידות אמש בוול סטריט.
טוקיו צנחה ב-2%. סינגפור ירדה ב-1.1%. מומבאי ירדה ב-0.9%. היום לא מתקיים מסחר בשנחאי ובהונג הונג לרגל חג.
מדד טנקן לביטחון היצרניות הגדולות במדינה של הבנק המרכזי של יפן לספטמבר זינק לרמתו הגבוהה זה שלוש שנים - 18.
סוני הודיעה כי היא רוכשת את בלופוינט גיימס מטקסס, הידועה בעיבודים המחודשים למשחקי הווידאו הקלאסיים פלייסטיישן. תנאי הרכישה לא פורסמו.
החוזים על הנפט הגולמי מסוג טקסס מתוק יורדים ב-0.3% ל74.76 דולר לחבית.
מדד הדולר מתחזק ב-0.1%. הדולר האוסטרלי נחלש ב-0.2% מול הדולר, הין היפני ב-0.1%.
בוול סטריט צפויות גם היום ירידות של 0.6% עם הפתיחה.
עסקת זום ו-Five9 בוטלה
הצעת הרכש של זום וידאו קומיוניקיישנס בעבור Five9 בסך כ-15 מיליארד דולר, נכשלה אתמול, מה שניפץ תקוות להתרחבות גדולה של זום.
זום ו-Five9 הודיעו שבכוונתן לפתח במשותף את Zoom Phone, שירות שיחות מבוסס ענן. לקוחותיה הגדולים של Five9 כוללים חברות כמו אנדר ארמור, חברת שירותי הבריאות את'נה וחברת שירותי טכנולוגיית המידע Citrix.
חברת Five9 היא המתחרה הבולטת של חברת נייס הישראלית בשוק התוכנות מבוססות ענן לניהול מרכזי שירות הלקוחות.
על פי Five9, העסקה לא קיבלה מספיק תמיכה מצד בעלי המניות שלה, וכי התוכניות למיזוג "הסתיימו בהסכמה הדדית בין שתי החברות".
אריק יואן, מנכ"ל זום, אמר בהצהרה כי החברה חיפשה שותפות אפשרית אך "משמעת פיננסית היא הבסיס לאסטרטגיה" של החברה.
וול סטריט סגרה הרבעון הגרוע מאז פרוץ הקורונה; נאסד"ק נפל ב-5% בספטמבר
בורסות וול סטריט נסגרו בירידות בדרכן לנפילה חודשית ראשונה מאז ינואר, ולרבעון הגרוע ביותר מאז פרוץ הקורונה. זאת, בצל שלל חששות בנוגע לצמצום תמריציו המוניטריים של הבנק הפדרלי, משבר הנדל"ן בסין ובשרשראות אספקה ברחבי העולם, התגברות האינפלציה, התקרבות לתקרת החוב של הממשל האמריקאי והמשך מגפת הקורונה. הדולר נסוג משיא של שנה מול המטבעות המרכזיים בעולם.
מדד נאסד"ק נסוג ב-0.4%, והשלים נפילה חודשית של 5.3%, וירידה של 0.4% ברבעון השלישי של השנה. מדד דאו ג'ונס נפל ב-1.6% בדרכו לנפילה של 4.3% בספטמבר - החודש הגרוע ביותר מאז אוקטובר 2020. בסיכום רבעוני, ירד מדד מניות הבלו צ'יפ ב-1.9%.
מדד S&P 500 ירד ב-1.2% ונסגר ברמתו הנמוכה מאז יולי, והשלים נפילה חודשית של 4.8% - חודש שלילי ראשון מאז ינואר, והחודש הגרוע ביותר מאז מארס 2020. עם זאת, בסיכום רבעוני הצליח המדד לחלץ עלייה של 0.2%, אך היה זה הרבעון הגרוע ביותר שלו מאז פרוץ משבר הקורונה.
שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נסחר ביציבות, והתשואה על האג"ח ל-10 שנים נותרה כמעט ללא שינוי ברמה של 1.52%, אך השלימה זינוק של כמעט רבע אחוז מתחילת החודש - כשהיתה ברמה של 1.3%. מדד הדולר של ICE, העוקב אחרי שער הדולר מול המטבעות של שש שותפות סחר גדולות של ארה"ב - בהם היורו, הין והליש"ט - יורד ב-0.1% ונסוג משיא של שנה.
שני בתי הקונגרס בארה"ב אישרו מימון זמני עד ראשית דצמבר שימנע השבתה של הממשל הפדרלי עם פתיחת שנת התקציב החדשה היום בחצות. הסנאט ובית הנבחרים הצביעו היום בעד אישור המימון הזמני, שיעניק למחוקקים זמן נוסף לאשר את חוק התקציב השנתי.
בה בעת, הקונגרס לא הצליח עד כה להגיע להסכמה על העלאת תקרת החוב של הממשל, שעומדת כעת על 28.4 טריליון דולר. אי העלאת תקרת החוב עד ל-18 באוקטובר, עלולה לגרום למשבר הפיננסי ולמיתון כלכלי, הזהירה שרת האוצר האמריקאית ג'נט ילן.
הנפט קפץ ב-10% בספטמבר; סגר רבעון חיובי שישי ברציפות
מחיר הנפט נסגר בעליות בדרכו לזינוק חודשי של כמעט 10%, על רקע התחזקות הציפיות לעלייה בביקוש בעקבות דיווח של בלומברג שלפיו ממשל סין הורתה לחברות האנרגיה הממשלתיות לצבור מלאי נפט כדי להבטיח בכל מחיר את אספקת החשמל במהלך החורף.
החוזים על הנפט הגולמי מסוג טקסס מתוק למסירה בנובמבר נסגרו במחיר של 75.03 דולר לחבית, עלייה של 0.3%, בבורסת הסחורות של ניו יורק. בסיכום חודשי קפץ מחיר הנפט ב-9.5% בספטמבר, ובסיכום רבעוני טיפס ב-2.1% - רבעון חיובי שישי ברציפות.
בבורסת ICE בלונדון, החוזים על הנפט הגולמי מסוג ברנט למסירה בנובמבר נסגרו במחיר של 78.52 דולר לחבית, ירידה של 0.2%. עם זאת, בסיכום חודשי קפץ הברנט ב-7.6%, וברבעון השלישי כולו עלה ב-4.5%.
הזהב קפץ ב-2% - אך נסוג בסיכום חודשי ורבעוני
מחיר הזהב התאושש משפל של כשישה חודשים וטיפס בראשונה מזה שלושה ימים, אולם ירד בסיכום חודשי ורבעוני על רקע התחזקות הדולר שפגעה בתיאבון המשקיעים למתכת היקרה, שמחירה נקוב בדולרים.
החוזים על הזהב למסירה בדצמבר נסגרו במחיר של 1,757 דולר לאונקייה, עלייה של 2%, בבורסת הסחורות של ניו יורק, לאחר שנסגר אתמול (ד') ברמתו הנמוכה ביותר מאז 31 במארס.
בחודש ספטמבר כולו צנח מחיר הזהב ב-3.4% - הירידה החודשית החדה ביותר מאז יוני. בסיכום רבעוני, ירד מחיר הזהב ב-0.8% ברבעון השלישי של השנה.
אירופה סגרה החודש הגרוע ביותר זה שנה; היורו בשפל של שנה
בורסות אירופה נסגרו בירידות קלות בדרכן לנפילה החודשית החדה ביותר זה שנה, ולרבעון החלש ביותר מאז פרוץ משבר הקורונה. בורסת לונדון נסגרה בירידה של 0.3%; פרנקפורט נסוגה ב-0.7%; פריז איבדה 0.6%.
מדד המניות הכלל אירופי סטוקס 600 נסוג בפחות מ-0.1% בדרכו לנפילה של 3.4% בספטמבר - החודש הגרוע ביותר מאז אוקטובר 2020 - לאחר שטיפס בשבעה החודשים הקודמים ברציפות. בסיכום רבעוני, טיפס המדד האירופי ב-0.5% ברבעון השלישי של 2021 - הרבעון החלש ביותר מאז הרבעון הראשון של 2020.
היורו נחלש מול הדולר לשער של 1.1576 דולר ליורו, שפל של יותר משנה. הליש"ט מתחזקת ב-0.3% מול המטבע האמריקאי לרמה של 1.3472 דולר לליש"ט.
הפעילות העסקית בארה"ב בשפל של שבעה חודשים
מדד הפעילות העסקית באזור שיקגו, הנחשב לברומטר למצב כלכלת ארה"ב כולה, ירד בספטמבר לרמתו הנמוכה ביותר מזה שבעה חודשים.
מדד מנהלי הרכש (PMI) של שיקגו ירד החודש לרמה של 64.7 נקודות לעומת רמה של 66.8 נקודות באוגוסט, לפי נתונים שפורסמו היום. תחזית הכלכלנים היתה לירידה חדה אפילו יותר בספטמבר לרמה של 64.3 נקודות.
המדד נמצא במגמת ירידה מאז שטיפס לשיא של 75.2 נקודות במאי.
תיקון קל כלפי מעלה: כלכלת ארה"ב צמחה ברבעון השני ב-6.7%
כלכלת ארה"ב צמחה ברבעון השני של השנה בקצב מעט יותר גבוה מכפי שהוערך עד כה, לפי נתונים מעודכנים שפורסמו היום.
התוצר המקומי הגולמי (GDP) של ארה"ב צמח במונחים שנתיים ב-6.7% ברבעון השני של 2021, לפי נתונים סופיים שפירסם היום משרד המסחר האמריקאי, לעומת צמיחה של 6.3% ברבעון הראשון של השנה.
תחזית הכלכלנים היתה לצמיחה של 6.6% - ללא שינוי לעומת נתוני ביניים לרבעון השני שפורסמו בחודש שעבר. לצורך חישוב הצמיחה הרבעונית בחישוב שנתי (annualized), לוקחים את הגידול לעומת הרבעון הקודם, ומעלים אותו בחזקת ארבע, כדי למצוא בכמה תצמח הכלכלה במשך שנה, אם הקצב יישמר.
מספר המובטלים החדשים בארה"ב גדל במפתיע שבוע 3 ברצף
מספר המובטלים החדשים בארה"ב גדל במפתיע זה השבוע השלישי ברציפות, ונמצא בשיא של חודשיים, עדות אפשרית לבלימת התאוששות שוק התעסוקה האמריקאי ממשבר הקורונה.
מספר תביעות האבטלה הראשונות גדל בשבוע שעבר לרמה של 362 אלף, המספר הגבוהה מזה חודשיים, לעומת 351 אלף בשבוע הקודם - כך מסר היום משרד העבודה האמריקאי. תחזית הכלכלנים היתה לירידה במספר התביעות לרמה של 330 אלף.
מספר תביעות האבטלה הראשונות השבועי נמצא במגמת ירידה מתחילת 2021, וירד בתחילת החודש ל-312 אלף, רמתו הנמוכה ביותר מאז מארס 2020, בטרם שב וטיפס בשלושה השבועות האחרונים. מספר התביעות עודנו גבוה מרמתו לפני פרוץ משבר הקורונה, אז היה מספר תביעות האבטלה השבועי ברמה של 200 אלף, קרוב לשפל של 50 שנה.
מספר תביעות האבטלה המתמשכות, שמפורסם בפיגור של שבוע, ירד ל-2.8 מיליון, בשבוע שהסתיים ב-18 בספטמבר, רמתו הנמוכה ביותר מאז אמצע מארס 2020. הירידה היתה בהתאם לתחזיות הכלכלנים. נתוני השבוע הקודם תוקנו כלפי מטה ל-2.82 מיליון תביעות לעומת 2.85 מיליון תביעות שעליהן דווח במקור.
מספר תביעות האבטלה המתמשכות עדיין גבוה ביותר ממיליון מהממוצע השבועי ב-2019, לפני פרוץ משבר הקורונה - שהיה 1.7 מיליון.
אי יציבות באסיה
המסחר בבורסות אסיה התנהל באי יציבות לאור נתונים מאכזבים על צמיחת מגזר הייצור בסין.
טוקיו ירדה ב-0.2%. הונג קונג ירדה ב-0.6%. שנחאי עלתה ב-0.9%. סינגפור עלתה ב-0.5%.
מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור הרשמי של סין הגיע בספטמבר לרמה של 49.6 נקודות, מתחת לתחזיות לרמה של 50.1.
רמה מתחת ל-50 נקודות מצביעה על התכווצות במגזר ונהפוך הוא.
מדד פרטי של פעילות המפעלים בסין בספטמבר דווקא הגיע לרמה גבוהה מהצפוי. מדד קאישין/מרקיט עלה לרמה של 50 לעומת 49.2 באוגוסט.
מניית הקבלנית הסינית אוורגרנד צנחה ב-5% בהונג קונג לאחר דיווח של רויטרס כי החמיצה תשלום ריבית נוסף אתמול.
החוזים על הנפט הגולמי מסוג טקסס מתוק יורדים כעת ב-0.1% ל-74.80 דולר לחבית.
היורו מתחזק מול הדולר ב-0.1%, הליש"ט ב-0.2%. הין היפני נחלש ב-0.1%. מדד הדולר. מדד הדולר נחלש ב-0.1%.
החוזים על פתיחת המסחר בוול סטריט מצביעים על עליות.
בית הנבחרים העביר חוק שמונע את השבתת הממשל
בית הנבחרים האמריקאי העביר אמש חוק שיקפיא את תקרת החוב של ארה"ב - במטרה למנוע את השבתת הממשל. הרפובליקאים צפויים להכשיל את החוק בסנאט. בית הנבחרים העביר את הקפאת תקרת החוב ברוב של 219-212.
הקונגרס האמריקאי העלה או הקפיא את תקרת החוב 78 פעמים מאז 1960, על פי משרד האוצר. הפעם האחרונה היתה ב-2019. המאבק ב-2011 על תקרת החוב ועל הגירעון בתקציב הוביל לכך שסוכנות הדירוג S&P הורידה את דירוג האשראי של ארה"ב בפעם הראשונה אי פעם.
וול סטריט: הדאו ננעל בעלייה, הנאסד"ק ירד
המסחר בוול סטריט התנהל בתנודתיות במדדים המובילים, לאחר שאתמול רשמו הבורסות את הירידות החדות ביותר מזה ארבעה חודשים על רקע עליית תשואות האג"ח. דאו ג'ונס עלה ב-0.3%; S&P 500 עלה ב-0.1%; נאסד"ק ירד ב-0.3%.
בשוק האג"ח נרשמת התייצבות, לאחר זינוק בתשואות אתמול. התשואה על האג"ח הממשלתיות של ארה"ב לעשר שנים נותרה מעל ל-1.5%, לאחר שהגיעה אתמול לרמה הגבוהה ביותר מאז יוני.
תשואות האג"ח החלו לטפס בסוף השבוע שעבר, לאחר שבהודעתו אותת הבנק הפדרלי כי בקרוב יתחיל לסגת בהדרגה ממדיניות התמריצים.
בינתיים, הדמוקרטים והרפובליקאים בקונגרס האמריקאי עדיין מתקשים להגיע להסכמה לגבי העלאה של תקרת החוב כדי למנוע את השבתת שירותי הממשל. שרת האוצר ג'נט ילן שלחה למנהיגי הקונגרס מכתב ובו הזהירה כי הם חייבים להגיע להסכמה עד ל-18 באוקטובר.
אמריקן איירליינס תפטר כ-600 עובדים שמסרבים להתחסן
חברת התעופה אמריקן איירליינס אמרה כי תפטר כ-600 עובדים שמסרבים לציית לדרישות החיסונים שלה, מה שמציב את החברה בחזית המאבק לגבי חובת חיסונים בחברות.
החברה אמרה כי 99% מ-67 אלף עובדיה בארה"ב חוסנו. 2,000 עובדים הגישו בקשה לפטור מחיסון בשל שיקולי דת או בריאות. 593 לא הגישו את הבקשה לפטור עד המועד הסופי ביום שני - וכעת יאבדו את עבודתם.
הנפט ננעל בירידות
החוזים על הנפט ננעלו היום בירידות לאחר יום מסחר תנודתי הודות לנתונים ממשלתיים שמראים כי מאגרי הנפט הגולמי של ארה"ב עלו לראשונה מזה שמונה שבועות והתחזקות הדולר לשיאי של שנה.
החוזים על הנפט הגולמי מסוג טקסס מתוק ננעלו בירידה של 0.6% ל-74.83 דולר לחבית. החוזים עם הנפט מסוג ברנט ירדו ב-0.6% ל-78.64 דולר לחבית.
מינהל המידע של משרד האנרגיה האמריקאי דיווח היום כי מאגר הנפט הגולמי בארה"ב עלה ב-4.6 מיליון חביות בשבוע שהסתיים ב-24 בספטמבר, יותר מהתחזיות.
עליות של 1% באירופה
בורסות אירופה רשמו עליות שערים, ומתאוששות מהנפילות שרשמו אתמול. לונדון עלתה ב-1.3%; פרנקפורט עלתה ב-0.8%; פריז עלתה ב-1%; מדד סטוקס 600 הכלל אירופי עלה ב-0.8%. אתמול נפלו הבורסות ביותר מ-2%.
מניית נקסט מובילה את העליות בבורסת לונדון, לאחר שרשת האופנה הבריטית העלתה את תחזיתה השנתית על אף אזהרה כי היא מעלה מחירים וצפויה לסבול ממחסור בעובדים לקראת חג המולד. המניה עולה ב-3.6% לשיא של 84.08 ליש"ט.
הביטחון הכלכלי בגוש היורו השתפר באופן מפתיע בספטמבר, לאחר ירידה באוגוסט, כך לפי הנציבות האירופית. השיפור חל על רקע אופטימיות בקרב צרכנים ובתעשיה, על אף המשך עליית ציפיות האינפלציה. מדד הביטחון הכלכלי של הנציבות עלה לרמה של 117.8 נקודות החודש, לעומת 117.6 נקודות באוגוסט, ואחרי שהגיע לשיא של 119 ביולי. אנליסטים צפו ירידה.
מספר החוזים למכירת בתים קיימים זינקו באוגוסט
מספר רוכשי הבתים שחתמו על חוזה לרכישת בית באוגוסט בארה"ב זינק מעל תחזיות האנליסטים.
המכירות עלו ב-8.1% באוגוסט לעומת יולי, על פי NARץ כלכלנים צפו עלייה של 0.45 בלבד. לעומת אוגוסט 2020, נפלו המכירות ב-8.3%.
אסיה ירדה בעקבות וול סטריט: טוקיו נפלה ב-2.1%
בורסות אסיה רשמו הבוקר ירידות שערים, בעקבות הירידות שנרשמו אתמול בוול סטריט. טוקיו נופלת ב-2.6%; הונג קונג עברה לעליה ונסגרה ב-0.7%; שנחאי ירדה ב-1.8%; סיאול ירדה ב-1.2%; סידני נסוגה ב-1.1%.
הירידה החדה בבורסת טוקיו נרשמה על רקע ההצבעה במפלגת השלטון על מחליפו של ראש הממשלה יושיהידה סוגה, אשר הודיע כי לא יתמודד על קדנציה נוספת. מי שנבחר הוא פומיו קישידה, לשעבר שר החוץ של יפן, אשר צפוי להיבחר בקרוב לראשות הממשלה.
מניית אוורגרנד, ענקית הנדל"ן הסינית שנמצאת על סף קריסה, עלתה ב-15% בהונג קונג, לאחר שהחברה אמרה כי היא מתכננת למכור נתח בשווי 1.5 מיליארד דולר בבנק שנגג'ינג כדי לגייס הון. אוורגרנד צריכה לפרוע תשלומי ריבית שהחמיצה בשבוע שעבר.
בשוק הסחורות, הנפט יורד לאחר שאתמול התקרב לשיא של שלוש שנים. החוזים על הנפט הגולמי מסוג טקסס מתוק למסירה בנובמבר יורדים ב-1.5% ל-74.13 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק.
וול סטריט ביום הגרוע מאז מאי; נאסד"ק צלל בקרוב ל-3%
בורסות וול סטריט רשמו את הנפילה היומית החדה ביותר מאז מאי במחזורי מסחר גבוהים מהרגיל, לאחר שיו"ר הבנק הפדרלי ג'רום פאואל ושרת האוצר האמריקאית ג'נט ילן הזהירו היום מפני השלכות הרות אסון במקרה של אי העלאת תקרת החוב של הממשל הפדרלי בארה"ב.
מגזר ההיי-טק הוביל את הירידות זה היום השני ברציפות לאחר שתשואת האג"ח הממשלתיות האמריקאיות זינקה מעל ל-1.5% לשיא של שלושה חודשים, והדולר התחזק לרמתו הגבוהה ביותר מזה חמישה שבועות מול המטבעות המרכזיים בעולם.
מדד נאסד"ק צלל ב-2.8% - היום הגרוע ביותר מאז 18 במארס; מדד דאו ג'ונס נסוג ב-1.6% - ירידה ראשונה מזה חמישה ימים; מדד S&P 500 צנח ב-2% - הנפילה היומית החדה ביותר מאז מאי.
שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נסחר בירידות, והתשואה על האג"ח ל-10 שנים טיפסה ב-0.05% לרמה של 1.54%, לאחר שבמהלך היום זינקה לרמה של 1.56% - רמתה הגבוהה ביותר מאז שלהי יוני. בכך השלימה התשואה זינוק של כרבע אחוז מתחילת החודש - כאשר היתה ברמה של 1.3%. מדד הדולר של ICE, העוקב אחרי שער הדולר מול המטבעות של שש שותפות סחר גדולות של ארה"ב - בהם היורו, הין והליש"ט - עולה ב-0.4% לרמתו הגבוהה ביותר מזה חמישה שבועות.
בעדות בפני ועדת הבנקאות של הסנאט היום, הדגיש פאואל את חשיבות העלאת תקרת החוב של הממשל הפדרלי כדי להימנע מחדלות פירעון, וילן הזהירה מפני השלכות הרות אסון במקרה של אי העלאת תקרת החוב - כולל משבר פיננסי ומיתון. הסנאטורית אליזבת וורן ביקרה בדיון את התנהלותו של יו"ר הפד בתחום הרגולציה הפיננסית, אמרה כי הוא "אדם מסוכן בתפקידו כראש הפד", והודיע כי תתנגד למינויו לכהונה נוספת כראש הבנק המרכזי של ארה"ב.
מניות הטכנולוגיה, הרגישות יחסית לרמת הריביות, הובילו את הירידות בוול סטריט זה היום השני ברציפות. יצרנית ציוד ייצור השבבים אפלייד מטריאלס נפלה ב-6.9%; מניות פייסבוק ואלפבית - החברה האם של גוגל - צנחו ב-3.7%; חברת השבבים אנבידיה ירדה ב-4.5%; מיקרוסופט נסוגה ב-3.6%.
לאחר פרץ מעל 80 דולר לחבית: הנפט נסוג משיא של שלוש שנים
מחיר הנפט נסוג משיא של כמעט שלוש שנים ונסגר בירידות בראשונה מזה שישה ימי מסחר, על רקע הירידות החדות בשוקי המניות בעולם והתחזקות הדולר. זאת, לאחר שבתחילת היום טיפס מחיר הנפט בלונדון מעל לרמה של 80 דולר לחבית בפעם הראשונה מאז אוקטובר 2018, בצל התפשטות משבר האנרגיה בעולם.
החוזים על הנפט הגולמי מסוג טקסס מתוק למסירה בנובמבר נסגרו במחיר של 75.29 דולר לחבית, ירידה של 0.2%, בבורסת הסחורות של ניו יורק. זאת לאחר שביום שני נסגרו ברמתם הגבוהה ביותר מאז אוקטובר 2018.
בבורסת ICE בלונדון, החוזים על הנפט הגולמי מסוג ברנט למסירה בנובמבר נסגרו במחיר של 79.09 דולר לחבית, ירידה של 0.6%, לאחר שבתחילת יום המסחר טיפסו לרמה של 80.75 דולר לחבית.
מחירי הטקסס מתוק והברנט השלימו בשבוע שעבר עלייה שבועית חמישית ברציפות, וזינקו ביותר מ-50% מתחילת השנה.
התחזקות הדולר גררה את הזהב לשפל של 7 שבועות
מחיר הזהב נסגר בשפל של שבעה שבועות, לאחר שהתחזקות הדולר פגעה בתיאבון המשקיעים למתכת היקרה, שמחירה נקוב בדולרים.
החוזים על הזהב למסירה בדצמבר נסגרו במחיר של 1,737.5 דולר לאונקייה, הסגירה הנמוכה ביותר מאז 10 באוגוסט, לאחר ירידה של 0.8% בבורסת הסחורות של ניו יורק.
מדד הדולר של ICE, העוקב אחרי שער הדולר מול המטבעות של שש שותפות סחר גדולות של ארה"ב - בהם היורו, הין והליש"ט - עולה ב-0.4% לרמתו הגבוהה ביותר מזה חמישה שבועות.
בורסות אירופה צנחו ביותר מ-2%; הליש"ט ביום הגרוע ביותר זה שנה
בורסת אירופה נסגרו בירידות חדות של יותר מ-2%, בהובלת מניות הטכנולוגיה, על רקע זינוק בתשואות האג"ח הממשלתיות משני צידי האוקיינוס האטלנטי.
בורסות פרנקפורט ומילאנו נפלו ב-2.1%; פריז צנחה ב-2.2%; מדריד צללה ב-2.6%. לונדון נסוגה ב-0.5% בלבד הודות לנפילת הליש"ט שנמצאת בדרכה ליום הגרוע מזה שנה. מדד המניות הכלל אירופי סטוקס 600 נפל ב-2.2%.
התשואה על האג"ח הממשלתיות של בריטניה ל-10 שנים טיפסה מעל לרמה של 1% בפעם הראשונה מאז מארס 2020, והליש"ט צונחת ב-1.2% מול הדולר, בדרכה ליום הגרוע ביותר זה שנה, לשער של 1.3535 דולר לליש"ט, רמתה הנמוכה ביותר מאז ינואר. היורו נחלש ב-0.1% מול הדולר לרמה של 1.1684 דולר ליורו.
מגזר ההיי-טק הוביל את הירידות היום באירופה, ומניות ASML ולוגיטק צללו ביותר מ-7%.
ילן: "ללא העלאת תקרת החוב נתקשה לעמוד בהוצאות מ-18 באוקטובר"
שרת האוצר האמריקאית ג'נט ילן ויו"ר הבנק הפדרלי ג'רום פאואל, מעידים כעת בפני ועדת הבנקאות של הסנאט, לגבי הצעדים שבהם נקטו הגופים שבראשם הם עומדים כדי לצמצם את הנזק הכלכלי של מגפת הקורונה.
ילן הזהירה בדבריה כי במקרה שהמחוקקים בקונגרס לא יצליחו להסכים על העלאת תקרת החוב של הממשל הפדרלי עד 18 באוקטובר, יהיו לכך השלכות הרות אסון. לדבריה, אי העלאת תקרת החוב עלולה להביא את ארה"ב להשבתת הממשל כדי לחסוך בהוצאות - ובסופו של דבר עלולה להביא לחדלות פרעון.
פאואל הדגיש את חשיבותו של הסיוע המשותף שהעניקו הבנק המרכזי ומשרד האוצר לשוק האשראי. ילן הביעה אופטימיות לגבי "נתיב הכלכלה שלנו בטווח הבינוני", אולם כמו פאואל ציינה כי התפשטות וריאנט דלתא של נגיף הקורונה האטה את ההתאוששות הכלכלית.
מחירי הבתים בארה"ב בזינוק החד מעולם - זה החודש הרביעי ברציפות
מחירי הבתים בארה"ב זינקו בשיעור החד ביותר בתולדותיהם זה החודש הרביעי ברציפות, לפי נתונים שפורסמו היום.
מדד קייס-שילר של מחירי הבתים בארה"ב קפץ ביולי ב-19.7% לעומת החודש המקביל בשנה הקודמת, וגבוה כעת ב-43.7% מהשיא שקבע בשנת 2006.
מדד קייס-שילר העוקב אחרי מחירי הבתים ב-20 ערים גדולות בארה"ב נסק ב-19.9% ב-12 החודשים שהסתיימו ביולי - הזינוק השנתי החד בתולדותיו.
בנפרד, מדד מחירי הבתים של רשות הדיור הפדרלית (FHFA) בארה"ב שפורסם היום, רשם זינוק שנתי של 19.2%.
בטחון הצרכנים בארה"ב צנח במפתיע לשפל של 7 חודשים
בטחון הצרכנים בארה"ב נפל במפתיע בספטמבר - ירידה חודשית שלישית ברציפות - ונמצא כעת בשפל של שבעה חודשים, על רקע התפשטות וריאנט דלתא של נגיף הקורונה והתגברות האינפלציה בכלכלה הגדולה בעולם.
מדד בטחון הצרכנים בארה"ב נפל בספטמבר לרמה של 109.3 נקודות, מסרה היום חברת המחקר קונפרנס בורד. תחזית הכלכלנים היתה לעלייה של המדד לרמה של 115 נקודות. מדד אוגוסט תוקן כלפי מעלה לרמה של 115.2 נקודות לעומת רמה של 113.8 נקודות שעליה דווח במקור.
רכיב המצב הנוכחי של מדד בטחון הצרכנים נפל החודש לרמה של 143.4 נקודות לעומת רמה של 148.9 נקודות בחודש הקודם. רכיב הציפיות העתידיות של המדד ירד לרמה של 86.6 נקודות לעומת רמה של 92.8 נקודות באוגוסט.
אופ"ק: הנפט ימשיך להיות מקור האנרגיה הגדול של העולם עד 2045
הביקוש העולמי לנפט צפוי לצמוח בחדות בשנים הקרובות על רקע התאוששות הכלכלה הגלובלית ממשבר הקורונה, אולם הצמיחה בביקוש תיעצר באמצע העשור הבא על רקע מעבר מוגבר לשימוש במקורות אנרגיה מתחדשים. כך צופה ארגון יצואניות הנפט אופ"ק בדו"ח תחזית הנפט העולמית השנתי שפירסם היום (ג').
קרטל הנפט צופה צמיחה שנתית ממוצעת של 2.6 מיליון חביות ביום בצריכה העולמית בחמש השנים הקרובות, אולם האטה בצמיחה הממוצעת ל-0.6 מיליון חביות ביום בשנים 2025-2030, והאטה נוספת לגידול של 0.3 מיליון חביות ביום בחמש השנים שאחריהן.
למרות הבלימה החזויה בצמיחת הביקוש העולמי לנפט באמצע שנות ה-30 של המאה הנוכחית, אופ"ק צופה כי הנפט ימשיך להיות המרכיב הגדול ביותר בתמהיל צריכת האנרגיה הגלובלית עד שנת 2045, הודות להמשך צמיחת האוכלוסיה העולמית והכלכלה הגלובלית שתגדל יותר מכפליים ל-270 טריליון דולר.
אופ"ק צופה כי צריכת הנפט העולמית תגדל ל-108.2 מיליון חביות ביום עד 2045, לעומת 90.6 מיליון חביות ביום ב-2020, אולם תתכווץ במונחי חלקה מצריכת האנרגיה העולמית מ-30% בשנה שעברה ל-28.1% ב-2045.
באשר למקורות אנרגיה אחרים, צופה הארגון כי הנתח של הפחם בתפוקת האנרגיה העולמית יתכווץ ל-17.4% עד 2045 לעומת 26.5% בשנה שעברה, וכי הנתח של הגז הטבעי יגדל קלות ל-24.4% לעומת 23.3% ב-2020. אנרגיה גרעינית תהיה אחראית על 6.2% מתפוקת האנרגיה הגלובלית ב-2045 לעומת 5.2% בשנה שעברה, לפי תחזית אופ"ק, ואנרגיה המופקת מביומסה צפויה לגדול מ-9.9% ל-10.5%.
אנרגיות מתחדשות הן אלו שצפויות להוביל את הצמיחה בביקוש לאנרגיה בטווח הארוך, ציין הארגון בדו"ח. הנתח של מערכות הידרו-אלקטריות בתפוקת האנרגיה העולמית צפוי לגדול ל-3% ב-2045 לעומת 2.7% בשנה שעברה, והנתח של מקורות אנרגיה מחדשים אחרים חזוי לזנק מ-2.5% ל-10.4%.
בייג'ין הזרימה 15.5 מיליארד דולר לשוק, ובורסות סין מתאוששות
המסחר בבורסות אסיה התנהל במגמה מעורבת, ובסין נרשמו עליות בהובלת מניות הנדל"ן, אחרי שהבנק המרכזי בסין הודיע כי ישמור על "בריאות" השוק כדי להתמודד עם משבר אוורגרנד.
טוקיו ירדה ב-0.2%, לקראת ההצבעה על זהות המנהיג של מפלגת השלטון, שתתקיים מחר; הונג קונג עולה ב-1.7%; שנחאי עלתה ב-0.5%; סינגפור יורדת ב-0.4%.
הבנק המרכזי של סין הודיע כי יזרים היום 15.5 מיליארד דולר למערכת הבנקאית, והתקשורת המקומית דיווחה כי בייג'ין עשויה להרחיב את המדיניות הפיסקלית כדי לקדם את הצמיחה. מניית אוורגרנד עולה ב-8.2%, וגם מניות נדל"ן אחרות רושמות עליות. עם זאת, כלכלני גולדמן סאקס הורידו את תחזית הצמיחה השנתית של סין מ-8.2% ל-7.8%.
ביטקוין יורד ב-4% ונסחר במחיר של 42,042 דולר, עלייה משבוע שעבר, אז צנח שער המטבע הדיגיטלי בעקבות הודעת סין כי המסחר בקריפטו אינו חוקי יותר.
נפט מסוג ברנט זינק ליותר מ-80 דולר לחבית - הגבוה ביותר בשלוש שנים
מחיר חבית נפט מסוג ברנט עבר את רף 80 הדולר - הגבוה ביותר מאז אוקטובר 2018, על רקע משבר אנרגיה מסתמן בחלקים מסוימים בעולם. גם החוזים על נפט גולמי מסוג טקסס מתוק למסירה עולים, ונסחרים במחיר של 76.11 דולר לחבית.
מחיר הנפט טיפס זה היום השישי ברציפות, ומחיר הגז הטבעי קפץ לרמתו הגבוהה מאז 2014. אתמול צפה בנק ההשקעות גולדמן סאקס שמחירי הנפט יגיעו ל-90 דולר לחבית עד סוף השנה, על רקע עלייה מהירה מהצפוי בביקושים, והמשבר בשוק האנרגיה ששיתק את תחנות הדלק בבריטניה ואילץ מפעלים בסין להאט או לעצור את פעילותם. במקביל, מניות חברות הנפט האירופיות, ביניהן BP, טוטאל ושל, קופצות בעד 2.5%.
לדברי אנליסטים בגולדמן סאקס, תיקון התחזית כלפי מעלה מגיע על רקע ההשפעה של הוריקן איידה על שרשרת האספקה. זאת במקביל לעלייה בביקושים, לדברי הבנק התאוששו מהר מהצפוי למרות התחלואה בווריאנט דלתא של נגיף הקורונה, במיוחד באסיה.
החוזים על הגז הטבעי למסירה באוקטובר עולים ב-7.4% בניו יורק ונסחרים במחיר של 5.13 דולר למיליון יחידות תרמיות בריטיות (Btu). העליות מגיעות על רקע קפיצה של 300% במחירי הגז באירופה בשנה החולפת, שמאיימות להחריף את האינפלציה ביבשת.
ההיי-טק הוביל את הירידות בוול סטריט; תשואת אג"ח ארה"ב קפצה מעל 1.5%
בורסות וול סטריט נסגרו בירידות בעיקרן, בהובלת מניות ההיי-טק, לאחר שתשואת האג"ח הממשלתיות האמריקאיות פרצה מעל לרמה של 1.5% בראשונה מזה שלושה חודשים.
מדד נאסד"ק נסגר בירידה של 0.6%; מדד דאו ג'ונס, שקטע בשבוע שעבר רצף של שלושה שבועות של ירידות, טיפס היום ב-0.2% בדרכו ליום רביעי ברציפות של עליות; מדד S&P 500 נסוג ב-0.3%, לאחר שאיבד 1.5% מתחילת החודש ועד יום שישי, ונמצא בדרכו לחודש שלילי ראשון מאז ינואר.
שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נסחר בירידות, והתשואה על האג"ח ל-10 שנים טיפסה ב-0.03% לרמה של 1.48%, לאחר שבמהלך המסחר פרצה מעל לרמה של 1.5% בפעם הראשונה מאז 29 ביוני. התשואה זינקה ב-0.18% מתחילת החודש - כאשר היתה ברמה של 1.3%. מדד הדולר של ICE, העוקב אחרי שער הדולר מול המטבעות של שש שותפות סחר גדולות של ארה"ב - בהם היורו, הין והליש"ט - עולה ב-0.1%.
מניות הטכנולוגיה, הרגישות יחסית לרמת הריביות, הובילו את הירידות היום בניו יורק. מיקרוסופט ירדה ב-1.7%; יצרנית השבבים אנבידיה נסוגה ב-1.9%; מניית אפל איבדה 1.1%.
מניית גורס גוגנהיים (סימול GGPI) קפצה ב-4.6%, לאחר שחברת הספאק הסכימה להתמזג עם יצרנית המכוניות החשמליות פולסטאר (Polestar).
פרנקפורט נסגרה בעליות לאחר הבחירות בגרמניה; היורו נחלש
בורסות אירופה נסגרו בעליות לאחר שהמפלגה הסוציאל-דמוקרטית בראשות אולף שולץ ניצחה את המפלגה הנוצרית-דמוקרטית של הקנצלרית אנגלה מרקל בבחירות בגרמניה. היורו נחלש מול הדולר.
בורסת פרנקפורט נסגרה בעלייה של 0.3%; לונדון ופריז טיפסו ב-0.2%. עם זאת, מדד המניות הכלל אירופי סטוקס 600 נסוג ב-0.2%. היורו נחלש מול הדולר ב-0.2% לשער של 1.17 דולרים ליורו, ואילו הליש"ט מתחזקת ב-0.3% מול המטבע האמריקאי לרמה של 1.37 דולרים לליש"ט.
בבריטניה, משבר המחסור בדלק מחריף על רקע החרדה הציבורית, שגרמה לנהגים לעמוד בהמוניהם בתורים מחוץ לתחנות הדלק, שהתרוקנו ממלאים. על רקע החרדה השעתה לונדון חוקי תחרות, כדי לאפשר לחברות לצייד מחדש תחנות דלק.
הזמנות למוצרים בני-קיימא בארה"ב זינקו ב-1.8% באוגוסט - פי 3 מהצפוי
ההזמנות של מוצרים בני-קיימא בארה"ב זינקו בחודש שעבר בשיעור חד פי שלושה מתחזיות הכלכלנים, הודות להתאוששות בהזמנות של מטוסים אזרחיים.
הזמנות למוצרים בני-קיימא בארה"ב זינקו ב-1.8% באוגוסט לאחר עלייה של 0.5% בחודש הקודם. תחזית הכלכלנים היתה לעלייה מתונה באופן ניכר יותר של 0.6% לאחר ירידה של 0.1% שעליה דווח במקור ביולי.
ההזמנות של מטוסים מסחריים זינקו בקרוב ל-78% באוגוסט. מוקדם יותר החודש דיווחה יצרנית המטוסים בואינג כי קיבלה הזמנות ל-53 מטוסי נוסעים באוגוסט, זינוק לעומת 31 בחודש הקודם.
יצרנית הרכב החשמלי פולסטאר, שפועלת תחת וולוו, בדרך להנפקת ספאק
יצרנית הרכב החשמלי פולסטאר (Polestar), שפועלת תחת המותג של וולוו, מתכננת לצאת להנפקה דרך חברת צ'ק פתוח (ספאק) לפי הערכת שווי של 21 מיליארד דולר. כך לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל.
פולסטאר בבעלות ג'ילי (Zhejiang Geely Holding Group) שייסד המיליארדר לי שופו, ומחזיקה גם בוולוו ובעוד מותגי רכבים חשמליים. החברה מקפידה למצב את עצמה כיריבה לטסלה של אילון מאסק.
החברה נמצאת בשיחות מתקדמות עם גורס גוגנהיים (Gores Guggenheim), שהונפקה במאי וגייסה 800 מיליון דולר, ועשויה לסגור את העסקה היום (ב'), לפי הדיווחים.
שנחאי ירדה ב-0.9%; הנפט עולה ב-1.2%
המסחר בבורסות אסיה נסגר ללא מגמה אחידה ביום המסחר הראשון לשבוע זה, על רקע משבר האנרגיה שפוקד את סין, וחוסר הוודאות המתמשך לגבי הקריסה האפשרית של ענקית הנדל"ן הסינית אוורגרנד והשלכותיה.
טוקיו ללא שינוי; הונג קונג ללא שינוי; שנחאי ירדה ב-0.9%; סינגפור עלתה ב-1.3%.
מניית זרוע המכוניות החשמליות של אווגרנד נופלת ב-10.8% בבורסת הונג קונג, לאחר שהזהירה שעתידה לא ודאי ושהיא זקוקה למזומן בדחיפות. זאת על רקע משבר החובות שמאיים להפוך את החברה האם לחדלת פירעון.
בשוק הנפט נרשמות עליות. החוזים על נפט גולמי מסוג טקסס מתוק מוסיפים 1.2%, ונסחרים ב-74.87 דולר לחבית. החוזים על נפט גולמי מסוג ברנט מוסיפים 1.2%, ונסחרים ב-78.98 דולר לחבית.