קורנית פירסמה אזהרת רווח - ונפלה ב-22% אחרי נעילת המסחר
החברה הישראלית חתכה את תחזית ההכנסות לרבעון השני משמעותית, וצופה הפסד עמוק ■ בין הסיבות לכך: עיכוב משמעותי שהתגלה בתוכנית העסקית של לקוח מרכזי ■ בהתחשב בכך שהתחזית הקודמת נמסרה במחצית הרבעון השני, תמוה שקורנית לא קיבלה או דרשה עדכון במצבו

החברה הישראלית קורנית, שפיתחה טכנולוגיה להדפסה דיגיטלית על בד, נפלה אתמול (ג') במסחר המאוחר בוול סטריט בכ-22%, אחרי שפירסמה אזהרת רווח לרבעון השני של השנה. המספרים החדשים רחוקים מהתחזית שסיפקה עם פרסום דו"חות הרבעון הראשון. כמו כן, הדו"ח ההוא פורסם חודש וחצי לתוך הרבעון השני (כלומר חצי רבעון כבר חלף), אז נשמעה החברה הרבה יותר אופטימית. אם כן, לאור ההתפתחויות, או שלא שיקפה אז למשקיעים את הבעיות, או שאלה צצו רק לאחר מכן ו"נדחסו" לתוך חציו השני של הרבעון – לפחות לגבי חלק מההסברים הטיעון הזה לא מחזיק מים.
ההכנסות אמורות להסתכם ב-59.4-56.4 מיליון דולר ברבעון, זאת לאחר הפחתה של כ-4.6 מיליון דולר המיוחסת להשפעה חשבונאית של כתבי אופציה שניתנו לאמזון. ההפסד התפעולי המתואם יעמוד על 19.3-16.8 מיליון דולר (28%-34% מההכנסות) וה-EBITDA המתואם יהיה גם כן שלילי, בסך של 17.8-13.4 מיליון דולר (24%-30% מההכנסות), בשני הסעיפים לאחר נטרול השפעה חשבונאית בגין כתבי האופציה המוערכת בכ-10%.
אמצע הטווח של תחזית ההכנסות מייצג ירידה של 29% לעומת הנתון של הרבעון המקביל אשתקד, וכן מעבר מרווח תפעולי מתואם של 10.2 מיליון דולר להפסד של כמעט פי שניים מהסכום, בתרחיש הרע. עם פרסום דו"חות הרבעון הראשון סיפקה החברה תחזית להכנסות של 95-85 מיליון דולר ברבעון השני, שבכלל היה משקף צמיחה של 10% מול הרבעון השני של 2021. לפי התחזית היא אמורה היתה להרוויח או להפסיד תפעולית, על בסיס Non-GAAP, בסכומים בהיקף של 2% מההכנסות, לכאן או לכאן.
גם אז התחזית הרתיעה את המשקיעים שהפילו את המניה בכ-33% באותו יום. מאז השיא בנובמבר, מניית החברה ירדה בכ-82% כשעתה היא נסחרה לפי כ-1.6 מיליארד דולר – שווי שצפוי ליפול היום עם פתיחת המסחר בוול סטריט.
- קורנית נופלת בנאסד"ק לאחר שהחמיצה את תחזית הרווח ברבעון הרביעי
- קורנית צומחת ב-50% והופכת ל-Uber של עולם ההדפסה הדיגיטלית
אם לפני שלושה חודשים דובר על שיפור ברבעונים השלישי והרביעי ברמת ההכנסות, וברווחיות התפעולית שהיתה אמורה לעלות ל-10%-13% מהמחזור, אזי שעתה גם תרחיש של סטגנציה בהכנסות (בהשוואה לרבעון השני) היא על הפרק.
המנכ"ל רונן סמואל מסביר בהודעה מטעם החברה כי בין הסיבות לאזהרת הרווח "רה-קליברציה כללית של צמיחת האי-קומרס" (ובפשטות: אחרי הקורונה קונים פחות בגדים ברשת), וכן "גורמי מאקרו שליליים שהואצו באופן משמעותי בשבועות האחרונים של הרבעון".
החששות ממיתון בארה"ב התחזקו, והגיוני שהלקוחות של קורנית צימצמו הזמנות של המדפסות שלה בציפייה שיצטרכו לייצר פחות בשל ירידה בביקושים. ואולם, סיבה נוספת היתה לקוח מרכזי של החברה, שעידכן לקראת סוף הרבעון על עיכוב בלוחות הזמנים בהשלמת הקמת אתרי ייצור הבדים שלו. חלק יהיו מוכנים עוד השנה, השאר יידחו ל-2023, וזה אומר שכרגע עבורם אין טעם להזמין כבר עכשיו את המדפסות של קורנית. כאן עולה התהייה אם במחצית מאי, עם פרסום הדו"חות הקודמים והעדכון על מצב העסקים, לא היה נכון לפנות באופן יזום ללקוחות – לבטח אלה הגדולים – ולשאול מה מצבם, לפני שמוסרים תחזית למשקיעים.
"נכנסנו לתקופה שבה חלק מהלקוחות שלנו בתהליך של מילוי קיבולת הייצור העודפת שנבנתה לאורך השנתיים של תקופת הקורונה, ואנו צופים שהתהליך הזה יימשך בטווח הקרוב", אומר סמואל. הכוונה כאן היא שיש לקוחות שכיום יכולת הייצור שלהם עולה על הביקושים, ובמצב עניינים זה אין להם סיבה להגדיל את יכולות הייצור ולהזמין מדפסות של קורנית. עוד דיבר המנכ"ל על ההזדמנות לקחת חלק במגמת החזרת הייצור הביתה בתעשיית הטקסטיל, שאמורה גם להאיץ את המעבר להדפסה דיגיטלית על בד, בשונה מהדפסה אנלוגית בייצור במאסות גדולות כפי שנעשה כיום.
סמואל הוסיף כי "אנו עובדים עם לקוחות קיימים ופוטנציאליים על מספר רב של יוזמות צמיחה משמעותיות, לרבות אימוץ מוצרים חדשים, שדרוגים, ויישומים חדשניים שמכניסים אותם לשווקים חדשים ויסייעו ליצירת ביקושים חדשים ומשמעותיים לעסקים שלהם".
כתבות מומלצות

הסטודנטים באקדמיה נדרשים לראשונה לחשיבה מעמיקה - והתוצאות עגומות

6,269 משקי בית זכו בהגרלה. אבל האם בכלל כדאי לקנות דירה בהנחה?
שעתו היפה של החוסך הסולידי: יש חלופה טובה יותר לפיקדון בבנק

אחרי כמעט שנתיים: הדגמים הגדולים של טסלה מגיעים לישראל
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון
