שיחת השוק | זה תיקון חשוב, ורציתי לפרגן - אבל למה לא ללכת עד הסוף?
אקירוב כועס, הכלכלן הראשי של הפועלים חושב שהבנק הפדרלי לא ימהר להעלות את הריבית - ועוד כמה דברים שידברו עליהם היום בשוק ההון

■ אלפרד אקירוב כועס, מאוד כועס. אף שהמצב בעסקים סביר, הוא עצבני. למה? כי ייתכן שהיום (רביעי) ייאלץ לשלם עוד כמה עשרות מיליוני שקלים על כלל ביטוח, הוצאה שהוא לא ממש תיכנן בשלב זה. כלל הנפקות יוצאת היום לגיוס הון בהיקף של כ-300 מיליון שקל. האמת, בצדק. מחיר המניה עלה חדות, יש הרבה מאוד חוסר ודאות בשווקים, והיא נהנית ממומנטום חיובי. הכלל הבסיסי גורס: מגייסים כשאפשר - לא כשצריך. ומשום שאין לה בעלי שליטה, נוח וקל לה לגייס בהנפקת מניות ולא בחוב. זה לא מעמיס על המאזן של החברה.
אבל אקירוב פחות אוהב את זה. הוא כבר שלח לחברה שני מכתבים, אחד מהם למפקח על הביטוח בדרישה שיעצור את ההנפקה. לא נראה לנו שזה יקרה. אגב, אקירוב לא חייב לקנות היום בהנפקה. מקסימום, הוא ידולל קצת, בכ-1% - לא כזה נורא למי שרוצה להשתלט על החברה. הכעס של אקירוב מגיע בעיקר ממה שנאמר לו בין השורות על ידי הנהלת החברה - לא ממש מתחשבים בך. אבל הוא צריך להיות שמח על כך, כי המשמעות היא שהם חושבים על טובת החברה ולא על טובתו. בסופו של דבר רק ככה משביחים חברות, במחשבה על טובת החברה ולא על טובת היורשים. כמו בכמה חברות ביטוח אחרות בשוק, למשל.
■ סוף סוף זה קורה, אמנם באיחור של שנה, אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא. ועדת הכספים אישרה פה אחד תיקון שמפחית את דמי הניהול המקסימליים בקרנות הפנסיה, למי שיוצא לפנסיה והוא לקוח שבוי, מ-0.5% ל-0.3%. האמת שקיוונו לפרגן הרבה יותר לחברי הכנסת, אבל אם כבר עושים משהו אז למה לא עד הסוף? התיקון יחול רק על אלה שיפרשו החל מפברואר הקרוב. מי שכבר בפנסיה ולא דאג לעצמו ימשיך לשלם ביוקר. מעניין אם מישהו ירים את הכפפה ויחיל את התיקון גם על פנסיונרים שכבר בפנסיה.
■ הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, פרופ' ליאו ליידרמן, מעריך כי הבנק הפדרלי ישנה את תפיסת עולמו ולא ימהר להעלות את הריבית כמו שהבטיח. הריבית בשוק האג"ח כבר עלתה, אז למה למהר ולהעלות?
עוד כותרות:
1. ברקת לירוקים: יהיו מסלולי פנסיה עם השקעה בקיימות. ואנחנו רק נוסיף שהשקעות בוחנים לפי מה שירוויח הכי הרבה, כשמביאים בחשבון את כל הסיכונים של ההשקעה. ואם לא כך ניהלתם את הכסף שלכם, אז אל תתבכיינו בפנסיה.
2. סגן נשיא מאסטרקרד מסביר למה הם מאמינים בקריפטו
3. בנק ישראל יאפשר העברת תשלומים בין אפליקציות תשלומים
4. בטלוויזיה הם עשו פאודה, אבל בעסקים הם הרבה יותר מסודרים
5. נתנסח בעדינות: הרפורמה של רשות ניירות ערך בהבאת קרנות מחו"ל לישראל היא לא בדיוק הצלחה. הנה, אלטשולר שחם מפסיק לשווק את הקרנות של בלאקרוק
6. בשוק ההון מי שחזיר גדול נשחט, במטריסלף דווקא הצליחו להבריא אותם
7. ברשות ני"ע רוצים להיות שגרירים של ישראל. טוב, רק של הבורסה
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"הבית שלי בגד בי": תל אביבית שעוזבת אחרי שלושה עשורים מגלה מה שבר אותה

"חייתי במסיבה תמידית, אבל זה היה כלוב מזהב. עבודה חסרת משמעות"
פקק האוניות מול נמלי ישראל דועך והולך, ולא מהסיבות הנכונות

"אפשר להרוויח 30-20 אלף שקל בחודש מעבר למשכורת": איזה עסק הכי רווחי - פלאפל, פיצה, סושי או שווארמה?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

"הדור הזה עובר בקלות בין עבודות - ומשאיר מאחור את משרדי עריכת הדין"
