הזרמה של 100-50 מיליון דולר: משרד האוצר הודיע על מתווה סיוע לאל על
הסיוע שיינתן מגדיל את הסכום הכולל של הזרמת הכספים לאל על מהמדינה ב-15 החודשים האחרונים ל-300 מיליון דולר, כמעט כפול משווי החברה ■ בסבב הנוכחי של הסיוע, משרד האוצר הוא זה שיזרים את מרבית הסכום, בניגוד לסבב הקודם שהיה על בסיס שוויוני עם בעל השליטה בחברה

משרד האוצר וחברת אל על הגיעו להסכם, שכפוך לאישור הממשלה, על הזרמה של 100-50 מיליון דולר לחברה. המדינה במתווה סיוע זה, בניגוד למתווה הקודם מנובמבר 2021, המדינה תיתן את מרבית הסיוע - והיתר יוזרם לחברה בהנפקת מניות או בהלוואה מבעלת השליטה של החברה, חברת כנפי נשרים, שבבעלות קני רוזנברג.
המדינה תזרים את הכסף לאל על כנגד הנפקת איגרות חוב שאינן נושאות ריבית וללא ביטחונות לטווח של 10-5 שנים. איגרות החוב יהיו ניתנות להמרה למניות החברה, בכפוף לכך שהמדינה לא תחזיק ביותר מ-24% ממניות החברה - כך שלא תיחשב כחברה בבעלות מעורבת או חברה ממשלתית, ולא תידרש לעמוד ברגולציה החלה על חברות ממשלתיות. המדינה התחייבה למכור את המניות שהיא מחזיקה באל על (14%) בתוך 18-12 חודשים.
הסיוע ניתן לאל על בעקבות סגירת השמיים ליעדים המרכזיים של החברה בשבוע שעבר, בשל החשש מהתפשטות וריאנט האומיקרון, ובמטרה לייצב את תזרים המזומנים של החברה בחודשים הקרובים. על פי הערכות, מגבלות הטיסה והגדרת מדיניות מסוימת כאדומות יוסרו בקרוב, ובכך יוקל הלחץ על תזרים המזומנים של חברות התעופה הישראליות, ובעיקר אל על. הגדרת שלושת היעדים העיקריים של אל על כמדינות אדומות שהחוזרים מהם מחויבים בבידוד של שבוע, והאיסור על כניסת אזרחים זרים, שיתקה את פעילות התיירות הנכנסת שמספקת לאל על (40% מהכנסותיה).
- ארה"ב הוגדרה מדינה אדומה – ומניית אל על קרסה לשפל
- אל על מתכווצת: מתכננת לפטר 1,500 מעובדיה ולמכור 16 מטוסים
- אל על נוחתת למציאות , הפרישה 43 מיליון דולר לירידת ערך המטוסים
החלטות הממשלה על סגירה מחודשת של השמיים הגיעה בעיתוי רגיש לאל על, שהחזירה לעבודה את הרוב המכריע של עובדיה ומעסיקה כיום 3,200 עובדים, בציפייה לפעילות חזקה בדצמבר 2021 על רקע חופשות חג המולד וראש השנה האזרחית.
עם מתן סבב הסיוע הנוכחי יגיע היקף הסיוע הממשלתי לאל על - בהשקעה בהון החברה, במקדמה על חשבון רכישת כרטיסי הטיסה למאבטחים במטוסיה של אל על וברכישת איגרות חוב שניתנות להמרה - לסכום של 300 מיליון דולר, בעוד ששווייה של החברה מגיע ל-166 מיליון דולר בלבד. כחלק מהתנאים שקיבלה החברה על עצמה בתמורה לקבלת סיוע ממשלתי של 30 מיליון דולר בנובמבר 2021 לצורך התמודדות עם השלכות התפרצות הדלתא, אל על אמורה לבצע גיוס של 100 מיליון דולר כנגד הנפקה או מכירה של נתח משמעותי ממועדון הנוסע המתמיד עד לסוף ינואר 2022. על פי הערכות, בנק הפועלים, בזק, אלקטרה ושופרסל הביעו עניין בעסקה.
משרד האוצר מתכוון לתת לשתי חברות התעופה האחרות, ישראייר וארקיע, סיוע על בסיס עקרונות דומים, ובהיקף שיהיה יחסי לגודלן של שתי החברות.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"
