בלקין ויז'ן קיבלה מימון של 17.5 מיליון יורו לטיפול חדשני בגלאוקומה
החברה, שמפתחת טכנולוגיית לייזר לטיפול בגלאוקומה, קיבלה את המימון מרשות החדשנות האירופית ■ מרביתו - באמצעות השקעה במניות החברה, שצפויה לפרסם את תוצאות הניסוי הקליני במחצית 2022

חברת בלקין ויז'ן קיבלה מימון של 17.5 מיליון יורו מרשות החדשנות האירופית כחלק מתוכנית להאצת ההשקה של טכנולוגיות מבטיחות (EIC Accelerator). המימון כולל מענק כספי של 2.5 מיליון יורו והשקעה עתידית בהון המניות של בלקין ויז'ן .
המימון הוא חלק מסבב הגיוס השלישי של בלקין ויז'ן, שבמסגרתו מתוכנן גיוס של 30 מיליון דולר, כולל גיוס משקיע מוביל שערך החברה לפיו ישקיע יהיה הבסיס לרכישת המניות על ידי רשות החדשנות האירופית.
בלקין ויז'ן הוקמה ב-2013 על ידי פרופסור מיכאל בלקין, שהוא פרופסור אמריטוס באוניברסיטת תל אביב ומנהל המעבדה לטכנולוגיות יישומיות בבית החולים שיבא. החברה גייסה עד כה 19 מיליון דולר ומעסיקה 18 עובדים בישראל, בריטניה קנדה וסין.
בלקין ויז'ן, שמנוהלת על ידי דריה למאן-בלומנטל, מתכננת להשתמש בכספי המענק להשלמת הפיתוח והניסוי הקליני והתחלת המסחור של המוצר שפיתחה באירופה. בלקין ויז'ן עוסקת בפיתוח מכשיר לייזר שמטרתו לאפשר לחולי גלאוקומה לקבל טיפול לייזר יעיל וקצר כטיפול להורדת לחץ תוך עיני.
מחלה שאינה ניתנת לריפוי
גלאוקומה היא מחלה שגורמת לנזק הדרגתי, אטי ומתמשך לעצב הראייה , ללא סימנים מוקדמים כמו כאב או קושי בראייה, עד לשלביה המתקדמים של המחלה. גלאוקומה, שהיא הגורם השני בחשיבותו לעיוורון, מכונה בשל כך "הגנב השקט של הראייה".
המרכז הרפואי סוראסקי בתל אביב מצטט הערכות שלפיהן מספר חולי הגלאוקומה בעולם הוא 70 מיליון, ומספרם צפוי לגדול, ככל שאוכלוסיית העולם מזדקנת. מספר החולים במחלה בישראל מוערך ב-80-60 אלף איש, ומדי שנה מתווספים אליהם 6,000 חולים נוספים.
הגורם לגלאוקומה הוא סתימה של רשת הניקוז של נוזלי העין, שגורמת לעלייה בלחץ התוך עיני והפעלת לחץ על עצב הראייה שכתוצאה ממנו נגרם לו נזק הדרגתי ושדה הראייה נפגע.
למאן-בלומנטל מדגישה שגלאוקומה אינה ניתנת לריפוי, וכל הטיפולים בה מתמקדים בהאטת קצב ההידרדרות במצבו של החולה. היא מציינת שאופציית הטיפול הראשונה בגלאוקומה היא טיפול בטיפות עיניים להורדת הלחץ התוך-עיני. מדובר בטיפול לכל החיים, מכיוון שמדובר במחלה כרונית.
הבעיה העיקרית של הטיפול היא שיעור ההיענות (Compliance) הנמוך של החולים, שמתבטא בעובדה שרק 50% מהם ממשיכים את הטיפול לאחר שנה, בין היתר מכיוון שמרביתם מבוגרים וזקוקים לעזרה במתן התרופה.
קו הטיפול השני הוא באמצעות קרני לייזר שממיסות את הסתימה. למאן-בלומנטל מציינת שבלקין ויז'ן פיתחה את טכנולוגית DSLT, שהוא מכשיר לייזר שמאפשר לכל רופאת ורופא עיניים לטפל בחולי גלאוקומה בצורה יעילה ומהירה כטיפול קו ראשון.
ההתקדמות הטכנולוגית של DSLT בהשוואה לטכנולוגיית הלייזר הנוכחית היא הגילוי שניתן להעביר אנרגיה לא טרמלית לאזור הניקוז של הנוזל התוך-עיני דרך לובן העין, ללא מגע עם העין. פירוש הדבר הוא שאין צורך בפגיעה ישירה של הלייזר באזור הניקוז, והאנרגיה שמגיעה דרך לובן העין מפוזרת דיה כדי לגרום לאפקט הרצוי על תאי הפיגמנט שקולטים את האנרגיה, ושולחים אותות לתאי הדם הלבנים כדי שיגיעו וינקו את האזור הניקוז, ובכך ישפרו את הניקוז באופן שיפחיתו את הלחץ התוך עיני וימנע נזק לעצב הראייה.
החדשנות של הטיפול של בלקין ויז'ן באה לידי ביטוי גם בפיתוח אלגוריתם של עיבוד תמונה שמוצא את מיקום הטיפול, ובפיתוח מנגנון מעקב מהיר של אלפיות השנייה אחר תזוזת העין, תוך מתן של עד 120 קרני לייזר במהלך שתי שניות בלבד.
למאן-בלומנטל מציינת שהחברה ביצעה תהליכי אוטומציה לטכנולוגית לייזר ידנית, ומעריכה ששימוש בטכנולוגית DSLT שפיתחה יידחה את הצורך בטיפול פולשני בגלאוקומה וישפר את איכות החיים של החולה, משפחתו ויקטין את העלויות למערכת הבריאות. בלקין ויז'ן סיימה לגייס את החולים (192) לניסוי הקליני שלה Glaurious באפריל 2021, וצופה לפרסם את התוצאות ברבעון השני של 2022, ולהתחיל את המסחור ברבעון הרביעי של 2022.
מטרת הניסוי היא להראות שהטיפול של בלקין ויז'ן יעיל לפחות כמו הטיפול הקונבנציונלי בלייזר (Non Inferiority). החברה מתכננת להגיש בחודשים הקרובים בקשה לרשות התרופות האירופית לשווק את הטיפול.
כתבות מומלצות

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"
