חנן מור מנצלת את הגאות בשוק הנדל"ן - ומגייסת 60 מיליון שקל
לאחר זינוק של יותר מפי 20 ברווח הנקי, חברת הנדל"ן מתכננת בנייה של כמעט 2,000 דירות, שצפויות להכניס כ-4.8 מיליארד שקל

חנן מור מנצלת את שוק הנדל"ן החם ויוצאת לגיוס של 60 מיליון שקל. החברה, שנסחרת בשווי של 772 מיליון שקל, סיכמה את הרבעון השלישי עם זינוק חד של יותר מפי 20 ברווח, שהסתכם ב-59 מיליון שקל. זאת, לעומת רווח של 2.7 מיליון ברבעון המקביל אשתקד.
"אנחנו ממשיכים לחזק את האיתנות הפיננסיות של החברה אל מול הזדמנויות הצמיחה שעומדות לפניה", ציין חנן מור, יו"ר הקבוצה והבעלים, המחזיק ב-50% מהמניות בשווי של 389 מיליון שקל. "חיזוק ההון ותזרים המזומנים מפעילות שוטפת יאפשר לנו לייצר פתרונות דיור, לבנות נכסים מניבים ולשמור את הבעלות עליהם בקבוצה.
"הגיוס יאפשר לנו ליזום פרויקטים חדשים ולשקול כיצד לפתח את תחום ההתחדשות העירונית בקבוצה, נוכח שינויי רגולציה שיאפשרו לפרויקטים הללו להיות זמינים יותר".
ברבעון השלישי של 2021 גילגלה חנן מור מחזור מכירות של 165 מיליון שקל - כ-195% יותר מהרבעון המקביל אשתקד. לחברה פרויקטים הנמצאים בהליכי בנייה, שבמסגרתם נבנות 1,316 יחידות דיור באריאל, חריש, מודיעין, ראשון לציון ואור עקיבא. מתוך היחידות שבבנייה, מכרה חנן מור 866 יחידות והיא צופה הכנסות כוללות של כ-1.83 מיליארד שקל עם סיומה. הרווח הגולמי של הפרויקטים הסתכם ב-417 מיליון שקל, המשקפים אחוז רווח גולמי של 23%. לפיה, היא צפויה לרשום רווח גולמי של 339 מיליון שקל נוספים בשל דירות שמכרה אך עדיין לא יכולה להכיר כהכנסות.
בנוסף, מתכננת החברה בנייה של פרויקטים בחיפה, רמת גן, באר יעקב ושדה דב בהיקף כולל של 1,828 יחידות דיור, שלשיטת החברה יניבו לה הכנסות כוללות בסך 4.87 מיליארד שקל.
הרווח הגולמי של חנן מור ברבעון השלישי של 2021 צמח ל-37 מיליון שקל, כ-228% יותר מהרבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי זינק ל-88.4 מיליון שקל, בהשוואה ל-8 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל ב-2020.
- על רקע גיוס האג"ח: הרשות בודקת את התפטרות סמנכ"ל הכספים בחנן מור
- "אנחנו בתחילת גל עליות במחירי הדירות - שלא ייעצר"
אתה חושש שבנק ישראל יפעל לקרר את השוק?
מור: "ישראל היא אי קטן שצריך להכפיל את שטחי הדיור ב-25 השנים הקרובות. הכפלת שטחי הבינוי דורשת ממערכות שלמות לתמוך בצמיחה הזו ובצורך לממן אותה. האתגר של ממשלת ישראל, נוכח מחירי הדיור הגואים, הוא להוציא יותר קרקעות לשוק. אנחנו מזהים ביקושים גדלים ויש צורך במתן מענה בפתרונות דיור. יש היום אפשרות להעניק כלי מימון נוספים שיאפשרו ליזמים ולקבלנים לבנות יותר דירות".
האם נתקלתם בלקוחות שמתקשים עם התשלום בגלל מגפת הקורונה?
"התשובה היא אצל הבנקים שמעניקים את המשכנתאות. אנחנו לא נתקלנו בשום בעיה. 100% מהלקוחות שהחלו בהליך של קנייה השלימו אותו. מעבר לכך, מדינת ישראל חייבת להבין שיש לה אחריות לתמוך בחסרי הדיור - להשתמש בפרויקטים באזורי ביקוש ועם התמורה הגבוה על הקרקע לסבסד רכישת דירה ראשונה".
כתבות מומלצות

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"
