הספאק של כלל ביוטכנולוגיה גייס 110 מיליון דולר בנאסד"ק
קקטוס הרחיבה את היקף הגיוס לאחר שההנפקה זכתה לביקוש של 600 מיליון דולר ■ היא תנסה להתמזג עם חברה ישראלית בעלת טכנולוגיה מוכחת בתחום מדעי החיים, הבריאות הדיגיטלית ושירותי הבריאות

חברת הספאק Cactus השלימה אמש (ה') גיוס של 110 מיליון דולר בהנפקה בנאסד"ק. קקטוס היא חברה חסרת תוכן עסקי, שהוקמה במטרה להתמזג עם חברה ישראלית בתחום מדעי החיים, הבריאות הדיגיטלית ושירותי הבריאות. החברה מוחזקת על ידי שותפות מוגבלת.
השותפות מנוהלת על ידי שותף כללי שנמצא בבעלותן השווה של כלל ביוטכנולוגיה, קרן Israel Biotech Fund וקבוצה בריטית בראשות וינסנט צ'ינגוויז.
קקטוס תכננה לגייס 100 מיליון דולר, אולם הגדילה את ההנפקה ל-110 מיליון דולר לאחר שההנפקה זכתה לביקוש של 600 מיליון דולר.
עופר גונן, מנכ"ל כלל ביוטכנולוגיה שהוא גם מנכ"ל קקטוס, ציין ש-98% מהמשתתפים בהנפקה הם משקיעים אמריקאיים מהשורה הראשונה. לדבריו, גם חתמי ההנפקה, אופנהיימר ומוליס, השתתפו בה. מימוש זכות הקצאת היתר על ידי אופנהיימר ומוליס יגדיל את היקף ההנפקה ל-125 מיליון דולר.
גונן ציין שלשלושת השותפים בשותף הכללי יש גישה לכל חברות מדעי החיים בישראל והזכיר שיו"ר קקטוס הוא חומי שמיר, בעבר מנכ"ל חברת גיוון אימג'ינג שנמכרה ל-Covidien ב-2014 תמורת 955 מיליון דולר. כמנכ"ל חברת Luminex האמריקאית שעוסקת בפיתוח ערכות דיאגנוסטיות למחקר קליני, גנומי ובטיחות המזון, השלים שמיר ביולי 2021 את מכירתה לחברת Diasorin האיטלקית, תמורת 1.8 מיליארד דולר. גונן העריך שחברות ישראליות יהיו מעוניינות בתרומתו של שמיר כחבר דירקטוריון. הוא ציין כי קקטוס תאתר חברה ישראלית בעלת טכנולוגיה בשלה ומוכחת שנמצאת לקראת הנפקה.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"
