חזרה לעמוד הבית
התחברותרכישת מינוירכישת מינוי
TheMarker | שוק ההון

פתאל רוכשת ארבעה בתי מלון בלונדון ב-240 מיליון שקל

הרכישה תאפשר לפתאל להפחית את דמי השכירות בשלוש השנים הקרובות ב-46 מיליון ליש"ט ולהפחית את החוב לבנקים המממנים

שלי אפלברג
שלי אפלברג
06 ביוני 2021
06 ביוני 2021
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קו הרקיע בלונדון עומד להשתנות בעשור הקרוב
קו הרקיע של לונדון עומד להשתנות בעשור הקרובצילום: בלומברג
שלי אפלברג
שלי אפלברג
06 ביוני 2021
06 ביוני 2021

משבר הקורונה פגע קשות בעסקי המלונאות בעולם, ובישראל הוא לא פסח על קבוצת פתאל החזקות הנשלטת על ידי דוד פתאל. את הרבעון הראשון של 2021 סגרה החברה עם הפסד עצום בסך 378 מיליון שקל, וקריסה בהון העצמי שהסתכם ב-1.56 מיליארד שקל בהשוואה ל-3.1 מיליארד שקל לפני פרוץ המגפה.

שיתוק פעילותה הוביל את הקבוצה לדרוש מבעלי הנכסים שלהם היא משלמת שכירות להשתתף בנזק שבא אל פתחה. זאת במטרה להפחית ב-550 מיליון שקל את דמי השכירות אותם היא משלמת. במרבית המקרים הצליחה הקבוצה להגיע להבנות לגבי הפחתת דמי השכירות השוטפים. אך בארבעה מלונות במרכז לונדון, המוחזקים על ידי אותה קבוצה, לא הצליחה פתאל לשכנע את הבעלים.

מנובמבר 2020 החליטה פתאל לדבוק בדרך יצירתית למציאת הפתרון. במקום לקבל הנחה בדמי השכירות היא החליטה לרכוש מהבעלים 50% מארבעת המלונות (Leonardo Royal Hotel London City, Leonardo Royal Hotel Tower Bridge, Leonardo Royal Hotel St. Paul') תמורת 52 מיליון ליש"ט, שהם כ-240 מיליון שקל, ולאחר העסקה להפחית את דמי השכירות ב-46 מיליון ליש"ט במהלך שלוש השנים הבאות.

מניית פתאל

בפועל, ההון שיוזרם במסגרת העסקה יפחית את החוב לבנקים בכ-70 מיליון ליש"ט מסך 550 מיליון ליש"ט הקיים כיום. שכן מעבר להון הראשוני בסך 52 מיליון ליש"ט שתזרים פתאל, הבעלים יזרימו כ-18 מיליון ליש"ט נוספים על פי ההסכמים שנחתמו. מקורב לחברה הסביר כי "מדובר בהזדמנות אדירה. פתאל בפועל קונה מלונות בחינם, שכן הם נותנים לבנק את ההון ומקבלים בדלת האחורית הנחה בדמי השכירות, שגם ככה היו צריכים לשלם. במקום לשלם שכירות, הם משתמשים בחלק מסך 1.5 מיליארד שקל שבקופה, והופכים להיות בעלים באקוויטי של המלונות, שלהם הם היו צריכים לשלם שכירות במשך כ-25 שנה".

בין הצדדים הוסכם כי במידה וחברת הנכס המחזיקה במלונות תימכר לצד שלישי, סכום של כ-550 מיליון ליש"ט יועבר לגופים הפיננסים שמימנו את הרכישה, כ-52 מיליון ליש"ט יועברו לבעלים, וסכום של כ-44 מיליון ליש"ט יוחזרו לפתאל. יתרת התמורה בגין המכירה תחולק בין בעלי המניות בחברת הנכס על פי מנגנון שהוסכם. מתווה העסקה האמורה וכניסתו לתוקף של ההסדר יהיו כפופים לאישור המלווים.

שחר עקה, דירקטור וסמנכ"ל הכספים בפתאל, אמר כי "במסגרת המהלכים שביצענו בשנה האחרונה להפחתה ודחייה של דמי השכירות בהיקף של כ-550 מיליון שקל (כולל עסקה זו), חתמנו על עסקה מצוינת עבור החברה, במסגרתה נרכוש 50% מחברת נכס, המחזיקה בארבעה מלונות (הכוללים כ-1,350 חדרים) שהחברה מפעילה במרכז לונדון. על פי העסקה, פתאל תזרים לחברת הנכס 52 מיליון ליש"ט לפירעון חלקי של ההלוואות בגין המלונות האמורים ו-3 מיליון ליש"ט נוספים השקעה בהון. לפתאל יוחזר על פי הסיכום בין הצדדים, סכום של כ-52 מיליון ליש"ט, בדרך של הפחתה של דמי השכירות בשלוש שנים הקרובות, והכל בכפוף להסכמת המלווים שהעמידו לבעלים את המימון לרכישת המלונות".

דוד פתאלצילום: עופר וקנין

עקה המשיך ואמר כי "למעשה, פתאל רוכשת 50% מחברת הנכס, בתמורה להנחה שקיבלה בדמי השכירות בשלוש שנים הקרובות, נכס ששוויו עשוי לעלות בשנים הקרובות. בנוסף, סוכם כי אם הזכויות במלונות בלונדון יימכרו, תקבל פתאל - לאחר החזר החוב בגין המלונות ותשלום לשותף, את ההון שהשקיעה, וכן מחצית מהתמורה שתיוותר. למעשה, זוהי עסקה המשפרת מאוד את מצבה של פתאל, ומאפשרת לנו גם להנות מרווח אם תיווצר השבחת ערך בבתי המלון בלונדון. זאת, במקביל להפחתת דמי שכירות בשנים הקרובות.

"רשת מלונות פתאל תמשיך לפעול באחריות כלפי החברה, עובדיה ובעלי מניותיה וממשיכה לנהל מו"מ גם על דמי השכירות לשנת 2021".

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

  • לונדון
  • בתי מלון
  • דוד פתאל
  • פתאל

כתבות מומלצות

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

אפליקציית קלארנה. החברה נמצאת במגעים לגיוס סבב חדש לפי שווי שנמוך בכ-30% מהשווי שקיבלה לפני שנה בלבד

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

בניין דירות בחולון

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

"כשבאנו לקבל משכנתא לרכישת הבית, התברר שהבעיה לא פשוטה כלל"

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר TheMarker

כתבות שאולי פספסתם

המשווקים של פוליסות החיסכון הם סוכני הביטוח, שנהנים מעמלות שמנות

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"

אירוע של חברת איירון סורס. חברות שואפות למתג את עצמן כצעירות ואטרקטיביות

"אנשים חושבים לעצמם - איזה משכורות, איזה טירוף. בפועל זה רחוק מאוד מהמצב"

דה מרקר
  • Facebook
  • Twitter
  • Android
  • Apple
  • Email
  • RSS
  • רכשו מנוי
  • בלוגים
  • תנאי שימוש
  • צרו קשר
  • פרסמו באתר
  • שירות למנויים
להורדת האפליקציה© כל הזכויות שמורות
  • דיוורים
  • מערכת
  • הנהלה
  • רכשו מנוי
  • ביטול מנוי
  • שאלות ותשובות
  • צרו קשר
  • פרסמו אצלנו
  • הצהרת נגישות

מדורים

  • כל חדשות היום
  • שוק ההון
  • נדל"ן
  • בעולם

הארץ

  • הארץ
  • חדשות
  • תרבות
  • השבוע פודקאסט הארץ
  • ספורט

כלים שימושיים

  • האימייל האדום
  • RSS
  • צרו קשר
  • תקנון האתר
  • מדיניות פרטיות
  • מידע למנויים
  • מינוי
  • כנסים
  • נגישות

Haaretz

  • Haaretz.com
  • Israel News
  • Middle East News
  • Archaeology

שיתופי פעולה

  • פעילויות ליום הולדת
  • מדריך הפנסיה
  • משקיעים במחר של תל-אביב בחסות גינדי TLV
  • השקעות נדל"ן בחו"ל
  • SUPERMARKER – צרכנות פיננסית
  • התחדשות עירונית
  • CitySquare
  • Detaly.co.il
  • מטבחי חוץ
  • עורכי דין
  • מינוס אחת
  • משרדי תיווך
  • מוסכים מורשים
  • גישור משפחתי
  • ביטוח חיים בארצות הברית
  • תכנון פרישה מקצועי
חדשות, ידיעות מהארץ והעולם - הידיעות והחדשות בעיתון הארץ. סקופים, מאמרים, פרשנויות ותחקירי עומק באתר האיכותי בישראל
© כל הזכויות שמורות להוצאת עיתון הארץ בע"מ