אסון מירון | איילון היא המבטחת של האירוע במירון - אבל עדיין לא ברור מי ישלם את מלוא הנזק
הערכה: הנזק נע סביב כ-200 מיליון שקל ■ ל-TheMarker נודע כי הפוליסה של איילון מוגבלת בחבות של עד 18 מיליון שקל

האירוע בהר מירון בל"ג בעומר הוא אחד הגדולים במדינת ישראל שמתרחש מדי שנה. באירוע בסדר גודל שכזה נדרש ביטוח חבויות - כלומר, ביטוח שאמור לכסות את המארגנים מפני תביעות בגין נזקים שונים. ל-TheMarker נודע כי המבטחת של האירוע השנה היא חברת הביטוח איילון.
איילון היא חברת ביטוח המתמחה בביטוחי חבויות והיא אחת הגדולות בתחום בישראל. האסון הכבד שאירע לפנות בוקר עשוי להיות בעל השלכות פיננסיות על איילון אך ככל הנראה לא מדובר בהשלכות מהותיות. איילון ציינה כי הביטח מגובה בביטוח משנה, כלומר - ביטוח של חברת הביטוח מהגדולות בעולם, כך שלא ברור כמה מהנזק היא תישא וכמה מבטח המשנה. על פי הערכות בשוק, הפרמיה שקיבלה איילון על ביטוח שכזה הוא כמה עשרות אלפי שקלים. בכיר בשוק העריך כי מדובר בנזק שנע סביב 200 מיליון שקל. ל-TheMarker נודע כי הפוליסה של איילון מוגבלת בחבות של עד 18 מיליון שקל. כך שעדיין לא ברור מי יישא במלוא תשלום הנזק.
ביטוח חבויות הוא מה שמכונה ביטוח צד ג'. זהו ביטוח שלפיו "חייב המבטח לשפות בגין חבות כספית שהמבוטח עשוי להיות חייב בה לצד שלישי". את ביטוחי החבויות ניתן לחלק לשניים: הראשון, ביטוחי חבות הנובעת מאירוע תאונתי (לדוגמה: ביטוח צד שלישי, אחריות מוצר, חבות מעביד ועוד). והשני, ביטוחי חבות הנובעת ממעשה או מחדל שאינם כרוכים בהכרח באירוע תאונתי (ביטוח אחריות מקצועית).
- הלחצים הפוליטיים שביטלו את ההגבלות להילולת הר מירון
- די לעסקנים, החרדים צריכים הנהגה שתצרח כדי שאף ילד לא יימחץ למוות
- כשהפוליטיקה מתערבת בשיקולים מקצועיים - התוצאה היא 45 הרוגים
- "חברות ביטוח הן רגולטור פרטי; לא היה צריך לבטח את האירוע במירון"
- דגל התורה יוזמת הצעת חוק לפיצוי מיידי של נפגעי אסון מירון
עילת התביעה נגד המבטח בביטוח חבויות מושתתת על קיום אחריות של המבוטח כלפי צד שלישי, נטל ההוכחה כי המבוטח אשם בגרימת הנזק מוטל על צד שלישי (למעט שני מקרים בהם הטיל המחוקק אחריות מוחלטת על המזיק - חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, חוק אחריות למוצרים פגומים).
מאיילון ביטוח נמסר בתגובה: "החשיפה המרבית של איילון, אם וככל שתתברר אחריות ביטוחית של הלקוח שלה באסון מירון, היא 2.5 מיליון שקל בלבד. איילון משתתפת באבלן הכבד של משפחות קורבנות האסון, ומאחלת החלמה מהירה לפצועים.
"נסיבות האסון הכבד עדיין נחקרות וכך גם טרם ברורה האחריות הביטוחית. מבדיקה פנימית באיילון עולה כי החברה ביטחה מתחם מסוים בהר ולא אירוע כזה או אחר. גבול האחריות המרבי של הפוליסה שנרכשה באיילון הוא כ-18 מיליון שקל. החברה דאגה מבעוד מועד לגיבוי של ביטוחי משנה מחו"ל. לפיכך, גם אם תקבע אחריות ביטוחית כשלהי של הלקוח של איילון, הרי שהשייר המרבי שאיילון חשופה לו, אינו עולה על סך של כ-2.5 מיליון שקל בלבד".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"
