יינות ביתן קיבלה את הצעת הפניקס לרכישת השליטה בחברה ב-300 מיליון שקל
ההצעה של הקבוצה מבוססת על שווי חברה של 150 מיליון שקל לפני ההשקעה ■ ההצעה התקבלה בישיבת דירקטוריון יינות ביתן, בקולו של היו"ר שלמה רודב מול התנגדות נציגו של נחום ביתן, בעל השליטה הקודם

שלמה רודב, יו"ר יינות ביתן, הודיע היום (ג') להפניקס על קבלת הצעתה המעודכנת לרכישת השליטה ברשת הקמעונות. קבוצת הפניקס הגישה בחמישי שעבר הצעה מופחתת לרכישת 65% ממניותיה של יינות ביתן, תמורת 300 מיליון שקל - כלומר לפי שווי חברה של 150 מיליון שקל לפני ההשקעה. בעל השליטה הקודם ביינות ביתן, נחום ביתן, רשאי על פי הסכם הניהול שנחתם בינו לבין שלמה רודב, להביא הצעה חלופית גבוהה יותר עד ל-18 במארס 2021.
הצעתה של קבוצת הפניקס התקבלה בישיבת דירקטוריון יינות ביתן, שכללה מלבד רודב, את רו"ח אבי טולידנו, נציגו של נחום ביתן שהתנגד נחרצות לעסקה. אבל מאחר שלרודב יש קול עודף כיו"ר החברה, ההצעה התקבלה. אם תושלם העסקה, תחזיק קבוצת הפניקס, שכוללת גם את ארקין השקעות וברק קפיטל, ב-66% ממניותיה של יינות ביתן, נחום ביתן ידולל ל-21%, הבנקים מחזיקים באופציות ל-10% מהחברה, ושלמה רודב והמנכ"ל מיכאל לובושיץ מחזיקים באופציות ל-2% מהחברה, במחיר מימוש המשקף שווי חברה של 200 מיליון שקל.
- מי ינצח באינטרנט: המודל המורכב של שופרסל - או המודל הרזה של קוויק?
- אותו סל מוצרים, הבדל של 38% במחיר: איזו רשת היא הזולה ביותר?
- הפניקס שמה על הכוונת סטארט-אפ שפיתח כוונת ירי חדישה לנשק אישי
השווי הנוכחי של ההצעה של הפניקס נמוך מהותית מהשווי של ההצעה הקודמת של 400 מיליון שקל תמורת 45% ממניות יינות ביתן - כלומר לפי שווי חברה של 500 מיליון שקל לפני ההשקעה ו-900 מיליון שקל לפניה. עדכון ההצעה כלפי מטה נעשה בעקבות בדיקת נאותות שערכה קבוצת הפניקס שהובילה את העסקה. הבדיקה העלתה כי החוב הפיננסי של יינות ביתן מגיע למיליארד שקל - גבוה ב-300-200 מיליון שקל מהסכום שהעריכה תחילה - וכי הגרעון בהון העצמי של יינות ביתן הוא 500-400 מיליון שקל, ועל רקע עמדתו של נחום ביתן שלפיה רכישת השליטה בחברה היא השתלטות עוינת, ושהוא יעשה כל מאמץ לסכלה.
במהלך בדיקת הנאותות גילתה הפניקס כי ליינות ביתן יש חובות גדולים יותר לספקים; חובות לגורמי מימון שעמם ביצעה עסקות ניכיון חוב לקוחות; חוב של 35 מיליון שקל לחברת לב ברון קומודיטיס בגין הלוואה שקיבלה באוקטובר 2017 ולא נפרעה במועדה; ויתרות חוב לחברות אחיות כמו בסט מייסטר, שעוסקת בייבוא בשר טרי ונמצאת בבעלות יינות ביתן אחזקות (החברה שבאמצעותה נחום ביתן, מייסד הרשת ולשעבר יו"ר החברה, מחזיק במניות יינות ביתן).
יינות ביתן סוחבת חובות כבדים של 250 מיליון שקל לבנקים הפועלים ומזרחי טפחות, חוב של 80 מיליון שקל שעליה לפרוע בשלושה תשלומים לנאמני מגה עד אוקטובר 2021, וחוב עודף לספקי הרשת. הספקים האריכו את האשראי שהם נותנים לרשת, אך גובים ממנה מחירים גבוהים המקשים על הרשת לעמוד בתחרות, וליצור תזרים מזומנים שיוכל לשרת את חובה.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"
