אוריון בהמלצה על אספן גרופ: "מכפיל הון נמוך ושיפור עקבי בתוצאות; אפסייד של 22%"
האנליסט אלעד כהן: "אספן נהנית בשנים האחרונות מאסטרטגיה עסקית שעובדת; החברה מוכיחה יכולות יצירת ערך והשבחה משמעותיות בשורה של מימושי נכסים, ומציגה מיקוד עסקי תוך שותפויות אסטרטגיות עם גופים מוסדיים"

חברת החיתום וההנפקות אוריון פירסמה הבוקר (ב') סקירה ראשונה למשקיעים מוסדיים אודות חברת הנדל"ן אספן גרופ . בחברת החיתום העניקו לאספן, שמנייתה עלתה בכ-55% בחמש השנים האחרונות, מחיר יעד של 8.14 שקלים - הגבוה ב-22% ביחס למחיר היום בבורסה. המניה עולה בתגובה בכ-1%.
"אספן נהנית בשנים האחרונות מאסטרטגיה עסקית שעובדת. החברה מוכיחה יכולות יצירת ערך והשבחה משמעותיות בשורה של מימושי נכסים, מציגה מיקוד עסקי תוך שותפויות אסטרטגיות עם גופים מוסדיים בישראל, וכן מציגה יכולות ייזום חשובות שצפויות להשביח נכסים ולהגדיל תלות שוכרים בנכסי החברה", כתב אלעד כהן, אנליסט ראשי באוריון חיתום והנפקות.
אספן, שנסחרת לפי שווי של כ-400 מיליון שקל, עוסקת ברכישה, ייזום, השכרה, ניהול והשבחה של נכסים מניבים הכוללים משרדים, שירותים, מסחר, מבני תעשייה ולוגיסטיקה בישראל, בגרמניה ובהולנד; לצד פעילות של אנרגיה סולארית. בעל השליטה באספן הוא רוני צארום המחזיק ב-47.99% ממניותיה, בעוד שכ-30% נוספים מוחזקים על ידי גופים מוסדיים, בהם מיטב גמל , מנורה גמל והראל גמל.
אספן מחזיקה בנכסים בשווי כולל של כ-2.7 מיליארד שקל, עם שיעור תפוסה של כ-93% (בישראל ובחו"ל). לדברי כהן, "נראה כי עם השנים פעילותה של אספן ממוקדת יותר בנדל"ן מניב במערב אירופה. יחד עם זאת, החברה והנהלתה מפגינות גמישות עסקית המתבטאת ביכולת לנוע בין שווקים ומגזרי פעילות שונים תוך הקטנת והגדלת פוזיציות בהתאם לצורך, וזיהוי המגמות בשוקי ומגזרי הפעילות בשלבים מוקדמים.
"תוצאות הפעילות של אספן משתפרות באופן עקבי ולראייה, החברה הציגה גידול של כ-82% בהון העצמי בחמש השנים האחרונות לכ-807.2 מיליון שקל (מאוחד)", כתב כהן. "שיעור זה מגלם שיעור צמיחה שנתי (CAGR) של כ-12.7% - למעשה מדובר בתשואה השנתית הממוצעת להון שהחברה מציגה בחמש השנים האחרונות, אם ניקח בחשבון שהחברה נסחרת בסביבת מכפילי הון של 0.7 – מדובר בתשואה שנתית ממוצעת על ההשקעה בסדר גודל של כ-18%.
"הרווח הנקי התזרימי (FFO) של אספן צמח בחמש השנים האחרונות בכ-163% לכ-89.7 מיליון שקל ב-2018 או כ-75.2 מיליון שקל בנטרול הפעילות הסולארית של החברה; שיעור זה מגלם CAGR של כ-21.3%. כל אלה, יחד עם הנהלה בעלת ותק של מספר שנים שצמחה יחד עם החברה ומכירה היטב את הפעילות והאסטרטגיה בשילוב עם מכפיל הון נמוך ושיפור תוצאות עקבי וממושך - מביאות אותי להמליץ על חשיפה לאקוויטי של אספן", הדגיש.
לדברי כהן, מלבד החשיפה המשמעותית של המוסדיים לאקוויטי של אספן, "אנו רואים שיתוף פעולה גדל והולך בין אספן לבין גופים מוסדיים משמעותיים בשוק ההון הישראלי, שמעוניינים לקחת חלק כשותפים פיננסיים בעסקות לרכישת נכסים שמבצעת החברה בחו"ל. על פי הסכמי השותפות, נהנית אספן מתשלומים נוספים בגין מרכיב הייזום והניהול השוטף של הנכסים".
כתבות מומלצות

פתאום ההשקעות הכי חמות צונחות: נפט, סחורות, תשואות – למה זה קורה?

"הבית שלי בגד בי": תל אביבית שעוזבת אחרי שלושה עשורים מגלה מה שבר אותה

"חייתי במסיבה תמידית, אבל זה היה כלוב מזהב. עבודה חסרת משמעות"
פקק האוניות מול נמלי ישראל דועך והולך, ולא מהסיבות הנכונות
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

"אפשר להרוויח 30-20 אלף שקל בחודש מעבר למשכורת": איזה עסק הכי רווחי - פלאפל, פיצה, סושי או שווארמה?
