תירוצים בלי סוף: מכירת מניות וונטייז ממשיכה להתעכב - גם אחרי הדד-ליין
לאחר התפלפלות בין תשלום תוך 14 ימים ל-14 "ימי עבודה", אולפן הסרטים האמריקאי ממשיך להתמהמה בהעברת הכסף לבעלי השליטה בוונטייז - כמעט שלושה חודשים לאחר הסכם הרכישה

כמה זמן לוקח לאולפן סרטים אמריקאי לרכוש מניות ב-5 מיליון דולר? חברת וונטייז דיווחה לבורסה לפני זמן קצר על עיכוב נוסף בהשלמת מכירת המניות של בעלי השליטה לאולפן הסרטים Desilu, שנחתם באמצע מארס, לפני יותר מחודשיים וחצי, למרות הגעה לדד-ליין שעליו דיווחה החברה רק בשבוע שעבר.
בעלי השליטה ב וונטייז - נעם יוספידיס (26.6%), דין סלומון (12.3%) ואורן לוי (9.4%) - היו אמורים לקבל כ-5 מיליון דולר עבור מכירת 9% ממניות החברה שבבעלותם, בעסקה ששיקפה לוונטייז שווי של 50 מיליון דולר (קרוב ל-180 מיליון שקל). השווי גבוה בהרבה משוויה של החברה בבורסה כיום - 45 מיליון שקל.
התעכבות העסקה העלתה סימני שאלה רבים בדבר הסבירות לקיומה העתידי, מה שהוביל את וונטייז לפרסם כמה הבהרות לגבי הדחיות – תוך סימון תאריך יעד לקבלת הכסף. באמצע אפריל הודיעה החברה כי ההמחאות, בסך של כ-5 מיליון דולר (3.5 מיליון מניות לפי מחיר של 1.41 דולר למניה), נמסרו לבעלי השליטה, וכי עם הודעת הבנקים על פירעונן, יועברו בפועל שטרי המניות לידי הרוכשת.
חודש לאחר מכן, עידכנו השלושה את החברה כי קיבלו הודעה מהרוכשת, שלפיה "הסיבות לעיכוב בקבלת הכספים לבעלי השליטה בגין שלב א' לעסקה נובעות מענייניים טכניים הקשורים לרוכשת בלבד". וונטייז הוסיפה כי הרוכשת ציינה במפורש שהיא "מחויבת באופן מלא לקיומה של העסקה, וכי היא פועלת לשחרור הכספים כאמור לבעלי השליטה בתוך 14 ימים לכל היותר.
בחלוף שבועיים, הבהירו השלושה כי הכוונה הייתה ל-14 ימי עסקים, ולא ל-14 ימים קלנדריים, כלומר הכסף יגיע עד 4 ביוני. היום, 5 ביוני, נהגה תירוץ חדש. לפי הדיווח, דסילו "מתקדמת עם ביצוע הצעדים המעשיים הנדרשים להשלמת שלב א' של העסקה, ובכללם פנתה לחברת נאמנות ישראלית לשם הסדרת ההחזקה של המניות אותן היא רוכשת, וכן התקשרה עם בנק חבר בורסה בישראל. בהתאם לכך, הודיעה הרוכשת כי היא נזקקת לתקופה קצרה נוספת להשלמת שלב א' של העסקה, תוך שציינה כי היא מעוניינת להביא להשלמת שלב זה במועד הקצר ביותר האפשרי מבחינתה".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

רווחי החברות צומחים? מתברר שיש גורם שמנפח אותם

"תמיד היתה לו תשובה הגיונית": כך הצליח איש אחד להונות 1,000 משקיעים

"אנשים אמרו לי - סיימת תואר בהצטיינות בטכניון וזה מה שאתה הולך לעשות?"

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
