אשטרום מעמיקה הפעילות באפריקה: תקים בית חולים בזמביה בכחצי מיליארד שקל
ביצוע הפרויקט התאפשר לאחר שממשלת זמביה הצליחה להשיג מימון מגוף פיננסי בינלאומי ■ כיום יש לאשטרום פרויקטים פעילים בניגריה, ג'מייקה וזמביה ■ הפרויקט יגדיל את הצבר ההזמנות של אשטרום ל-7.4 כמיליארד שקל
קבוצת התשתיות, ההנדסה והנדל"ן אשטרום ממשיכה להעמיק את פעילותה באפריקה – ומגדילה את צבר ההזמנות משמעותית. הקבוצה, שבשליטת המשפחות נוסבאום, גירון, משורר, רובין וליפשיץ, דיווחה הבוקר (ה') כי ממשלת ניגריה השיגה מימון ממוסד בינלאומי לפרויקט בהיקף של 140 מיליון דולר (כחצי מיליארד שקל), להקמת בית חולים במדינה – וזאת בהמשך לדיווח על ההסכם הראשוני במאי.
בית החולים, שהקמתו תצא אל הדרך במהלך הרבעון הראשון של שנת 2018, הינו בשטח כולל של כ-18,000 מ"ר. ההקמה צפויה להימשך כ-36 חודשים. בית החולים יצטרף לפרויקט משמעותי נוסף עבור ממשלת זמביה, במסגרתו אשטרום מקימה יחידות דיור ומבני ציבור בהיקף כספי של כ-700 מיליון שקל (כ-200 מיליון דולר). הפרויקט החל ברבעון השלישי של 2016 - כש-20% ממנו כבר הושלמו.
זמביה, שאוכלוסייתה מונה כ-16 מיליון נפש, היא אחת מהמדינות העניות בעולם. התמ"ג לנפש במדינה עומד קצת מעל 4,000 דולר לנפש - מקום 174 בעולם. הכלכלה המקומית מבוססת בעיקר על מכרות של נחושת, שמהוות כמחצית מהיקף היצוא של המדינה. בדומה למדינות נוספות באפריקה, מי שהחלו להיות מעורבות בכלכלת זמביה הן חברות סיניות, שמעוניינות להגדיל את פעילותן ביבשת.
קבוצת אשטרום, באמצעות אשטרום אינטרנשיונל, פעלה בעשורים האחרונים בשורה של מדינות באפריקה – כשהעיקרית שבהן היא ניגריה, שבה החלה לפעול עוד בשנת 1978, וכן במאלי ובגיניאה המשוונית. החברה הקימה במדינות הללו תשתיות כמו סלילה וגישור, הקמת שדות תעופה, מערכות מים, מתקני טיהור שפכים ותשתיות דלק. כיום יש לחברה פרויקטים פעילים בניגריה, ג'מייקה וזמביה.
היקף ההכנסות של אשטרום מפעילות התשתיות והקבלנות בחו"ל עמד בתשעת החודשים הראשונים של 2017 על 114 מיליון שקל, בהשוואה לכ-93 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2016. הרווח הנקי מהפעילות הסתכם בינואר-ספטמבר 2017 בכ-7.2 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 2.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2016. נכון לנובמבר, צבר העבודות של אשטרום באפריקה הסתכם בכ-700 מיליון שקל.
הפרויקט להקמת בית החולים יתווסף לצבר העבודות של אשטרום, שהסתכם, נכון לסוף ספטמבר 2017, בכ-7.4 מיליארד שקל. רמי נוסבאום, יו"ר אשטרום, הסביר כי הפרויקט החדש יאפשר לאשטרום להעמיק את פעילותה ביבשת אפריקה בכלל, ובזמביה בפרט. "הפרויקט מצטרף לשורה של פרויקטים שמקימה הזרוע הבינלאומית של קבוצת אשטרום ובכוונתנו לפעול לקידום פרוייקטים דומים בחו"ל במהלך השנה הקרובה", אמר.
אשטרום הונפקה בבורסה ב-2014 לפי שווי של כמיליארד שקל. כשלוש שנים לאחר ההנפקה, החברה מחקה את ההפסדים שנרשמו למשקיעים "על הנייר" – כ-35% בשיא באמצע 2015 - ושווייה חזר לשווי ההנפקה. השיפור בביצועי המניה מאז השפל נתמך בין היתר בביצועים חזקים שהציגה אשטרום בשנים האחרונות הודות להשקעה הנרחבת בתחום התשתיות במדינה והגאות בשוק הנדל"ן. את תשעת החודשים הראשונים של השנה סיימה אשטרום עם עלייה של כ-4.6% בהכנסות לכ-2.73 מיליארד שקל, ועם גידול של כ-53% ברווח הנקי לכ-236.4 מיליון שקל.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"לעבודה שלי יש סטיגמות, היא לא נחשקת. אבל לא אכפת לי מה חושבים"
"שגר ושכח": האם יש מניה ששווה להשקיע בה ל-20 שנה?

בשקט בשקט, העלימה מקדונלד'ס אופציה מהתפריט – והיא יודעת בדיוק למה

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
